15 + 1 Unieke Hirasawa Kanoko Kinrin Red Karashigoi?!

Published On: februari 8th, 20202,4 min readReacties uitgeschakeld voor 15 + 1 Unieke Hirasawa Kanoko Kinrin Red Karashigoi?!Categorieën: JapanreizenViews: 469

Dag 1 Koihunt 2020

Vandaag hebben we een aantal kwekers bezocht om te kijken hoe de kwaliteit eruitziet. Tosai is toch echt een compleet andere sport dan het uitzoeken van Nisai. Het kwaliteitsbeeld is ook echt verschillend, per jaar en soms per week. Miyatora, NND, Sakazume,Maruyu, Yoshioki, Maruhiro. Gewoon eventjes lekker rondkijken en in je opnemen wat er zoal zit en wat je wil en daar onze vervolgstappen op plannen. Dat er meteen een verassing op ons pad kwam had ik niet verwacht…

Kinrin Kanoko Red Karashigoi

Vanmiddag bij Hirasawa waren we aan het rondkijken in het nieuwe Koihuis zagen we toch nog een – hou je vast – Kanoko Ginrin Red Karashigoi. Echt een unieke vis. Deze dame van al 62cm blonk gewoon uit en ik heb toch gevraagd om deze nog even dichterbij te halen. Het is echt gewoon een plaatje een eens gevraagd te hebben vind ik het ook de prijs waard. Deze gaat dus meer naar Marum.

Red Karashigoi

Van het een komt het ander; we waren er immers voor de tosai. Ik vroeg hem naar de Red Karashigoi, een echte trend momenteel waarvan ik weet dat hij ze heeft zitten. Je moet je voorstellen dat je de zachte rode kleur hebt op het zachte karakter van een Karashigoi. Bovendien wil het goed groeien. We hebben het voor elkaar gekregen om 15 stuks Jumbo Tosai te bemachtigen van 28 tot 33 centimeter! Een hele mooie kans voor wie graag zo een bijzondere Red Karashigoi wil zien opgroeien in de vijver.

Zoekopdracht Goshiki

‘s Middags bij Maruyu Koi Farm heb ik nog drie Kohaku, een Showa, een Goshiki en een Tancho Showa. Echt leuke kwaliteitsvissen voor een leuk budget van euro 350,- Toch direct dus al aankopen gedaan waar we eigenlijk alleen wilden koekeloeren en laten weten dat we er zijn. Nou ja, in zekere zin is dat dan ook weer gelukt. Oh ja, ik wist meteen nog een zoekopdracht te vervullen, een Goshiki Dit is sowieso een geslaagde eerste dag terwijl ik ook nog wel het gevoel had dat er niet nog overal zwemt wat we zoeken, maar we gaan het zien, we gaan het doen!

Abonneer op ABKoi Marum op Youtube

Van vrijwel alle vissen maak ik ook individuele video’s, maar die kan ik niet allemaal hier uploaden. Wil je hier niets van missen. Abonneer je dan op ons Youtube kanaal!