3x Matsue Benigoi; Yes, eindelijk! Wie is jouw valentijn? (ACTIE)

Published On: februari 12th, 20213,2 min readReacties uitgeschakeld voor 3x Matsue Benigoi; Yes, eindelijk! Wie is jouw valentijn? (ACTIE)Categorieën: KoiViews: 538

Matsue Benigoi; Eén liefde, één kleur

 

Valentijnsweekend is toch iets waar je beter niet zomaar aan voorbij gaat; ook een koidealer in Groningen niet. Ook waar je wederhelft verkondigt niets te hoeven of te willen en dat het toch maar een commerciële aangelegenheid is; geloof ze niet. Niemand wil vergeten worden met valentijn en ook al was het geen valentijn, in deze tijden van corona verdienen de mensen die je liefhebt ook zonder geldig excuus een beetje extra liefde; want liefde is excuus genoeg! Maar een benigoi nog meer…

Durf jij kleur te bekennen met Valentijn?

Geldt natuurlijk ook voor mij; helemaal nadat ik het in mijn vorige artikel had over vreemdgaan, maar dat ging gelukkig alleen over het kopen bij een kweker uit het zuiden van Japan waar we dat normaliter niet doen. Toch rijd ik ook nu weer diezelfde scheve schaats moet ik bekennen. Wie wel eens met mij in gesprek gaat of kent weet dat ik al lange tijd op zoek ben naar een aantal goede Benigoi. Het is een verzoeknummertje dat toch regelmatig voorbij komt, maar die je maar niet op de kop kunt tikken; althans, niet betaalbaar of niet van redelijke kwaliteit.

Ik durf zelf ook wel kleur te bekennen; dit is mijn grote liefde! Geen Matsue Benigoi, maar wel net zo tam… :-D

Dainichi biedt ze ook aan; benigoi, echte beulen en goed rood, maar dan betaal je voor een tosai al over de duizend euro en je hebt ze ook in veelvoud daarvan, niet grappig. Mischa van Mr.Nishikigoi, nam echter ineens contact met mij op; “Ik heb ze!” Ik wist ook meteen waar het over ging en ja hoor, de prijs-kwaliteit benigoi die wij zoeken. Eenkleurige vissen; dat komt gewoon heel nauw. De schubben moeten netjes verdeeld zijn en het pigment egaal. Ieder beschadiging valt meteen op en de body doet er natuurlijk ook toe of juist toe bij eenkleurige Koi. Het was niemand minder dan Matsue waar we ze hebben gevonden:

Deze komen naar Marum; naar ons als Koi dealer in Groningen en daar zijn we trots op. Deze bekende kweker uit het zuiden, waar veel andere kwekers ook zijn opgeleid, staat bekend om zijn Sensuke bloedlijn voor de Kohaku met name, maar ook vooral om de brede bouw van zijn vissen. Gemiddeld genomen zijn deze echt zeer sterk, krachtig en volumineus. Dit is echt wel de kwaliteit die wij zoeken voor onze klanten en wat is nu een betere dag dan Valentijnsdag om deze nisai Matsue Benigoi, in de kleur van de liefde omhult, te presenteren.

Echte liefde is wellicht onbetaalbaar, maar deze Matsue Benigoi niet hoor

Echt supermooie bodylijn voor tweejarige vissen, goed in het pigment, netjes verdeelde schubben, eigenlijk helemaal niets op aan te merken. Dit zijn vissen met echte groeipotentie; die echt groot kunnen worden in je vijver en die keer op keer ook de show stelen. Natuurlijk is de een wat tammer dan de andere, maar doorgaans is de benigoi heel rustig en hongerig, haha.

Echte liefde is wellicht onbetaalbaar, maar deze Benigoi in Marum niet hoor. Deze Nisai Matsue benigoi meten tussen de 53 en 58 centimeter en gaan straks in de winkel 1250,- euro kosten, maar alleen dit weekend, speciaal voor valentijn: Euro 1095,-  Er zijn er maar drie en de kans dat we deze snel nog een tegenkomen in deze prijs-kwaliteitverhouding is erg klein. Wil je een mooie gave benigoi met een goede toekomstpotentie voor een redelijke prijs; dan is dit je kans! Een mooi valentijnscadeau zo dunkt me!

Onze dank gaat uit naar Mr.Nishikigoi die het toch weer voor elkaar heeft gekregen om, nu wij dit voorjaar niet zelf naar Japan kunnen, heeft weten te bemachtigen wat wij zo zoeken voor onze klanten.