5 Hoge kwaliteit Koi (nisai 50cm) gescoord bij Yammamatsu (sakai)

Published On: juni 29th, 20213,1 min readReacties uitgeschakeld voor 5 Hoge kwaliteit Koi (nisai 50cm) gescoord bij Yammamatsu (sakai)Categorieën: JapanreizenViews: 497

Wat ik jullie nog niet had laten zien van dag 0…

Vanochtend zijn we begonnen bij het geheime kwekertje, waar ik ieder jaar kom. Helaas was daar niks op dit moment. Ik heb vorig jaar wat Doitsu Ochiba gehad van Omoshiroi, maar dit jaar was het gewoon net niet wat we zoeken voor in de winkel en onze klanten. Toch vond ik het gewoon zo erg tegen vallen dit jaar dat ik heb besloten daar niks te selecteren. Jammer, want deze geheime kweker woont echt op behoorlijke reisafstand en dan ben je de hele morgen eraan kwijt.

Vissen met een zeer goed toekomstpotentieel die ik ook het liefst zie belanden bij klanten die al even vijvers en geen te hoge bezetting hebben in de vijver

We zijn doorgegaan naar Miyatora. Daar hebben we vervolgens tien small nisai gehandpicked, waaronder ‘Ginrin Kohaku, mooie driestaps Ginrin Kohaku, Showa, Shusui en Kin Ki Utsuri. De foto’s daarvan zullen nog verschijnen. We zijn in de middag gelijk even wezen lunchen. Daarna zijn we doorgegaan naar ‘Ofuuchi, waar we een speciale afspraak gemaakt hebben. Bij aankomst vond ik het op het eerste oog tegen vallen. Maar ik toch dacht ik wel even van laten we maar een paar vissen in de bowl scheppen. En bij het inzien van een bowl vond ik het reuze meevallen. Soms heb je dat, dat vissen van dichtbij pas hun schoonheid laten zien. Grootte vissen voor een relatief scherpe prijs. Het gaat om Shusui, Showa, Tancho, Kikokuryu en om Kujaku. Toch een aantal hele goede. Deze vissen tikken zeker de 50/55 cm aan. Deze gaan we dus heel erg scherp weg zetten. Foto’s volgen binnenkort!

Verder heb ik vandaag niet zoveel gekocht. Dit weekend is de Nogyosai, veel kwekers zijn daar op gericht maar het is ons toch gelukt enkele afspraken te maken. We gebruiken deze dagen om ons verder te oriënteren en zullen in de tweede week echt los moeten gaan. We maken het waarschijnlijk weer spannend, maar ik ben ervan overtuigd dat het ons gaat lukken. Een en ander stelt me wel even in staat om te vertellen over dag 0. Van onze reisdag hebben we geen verslag geschreven, maar we hebben toen al wel stiekem wat Koi aangekocht en niet de minste! We zijn uitgekomen bij Yammamatsu en daar heb ik een visje van op de Whatsappgroep gezet, maar nog niet allemaal!

Deze geweldige Sanke en een Kohaku van Yammamatsu, welke bekend staat om zijn sumi dat zich in de eerste jaren openbaart en daarna samentrekt tot schitterende subtiele lakzwarte “wolkjes”. Dit is een kenmerkende eigenschap van de Matsunosuke bloedlijn, waaruit Toshiaki Sakai zijn Sanke kweekt. Deze vissen zijn echt van hoge kwaliteit. Dat zie je aan de bouw en de huidkwaliteit. Maar ook de patronen zijn erg sterk en hebben balans. Zo zie je bij sommige net die goede Odome, dat is het laatste stukje witte huid voor de staartwind waardoor de staart erg krachtig lijkt. Dit doet het ook goed op shows. Vissen met een zeer goed toekomstpotentieel die ik ook het liefst zie belanden bij klanten die al even vijvers en geen te hoge bezetting hebben in de vijver. Hier kun je heel wat uithalen en ik hoop ze nog te kunnen volgen in hun ontwikkeling bij de klanten die ze kopen. Klik op de foto’s voor de specificaties en prijzen. Welke zou jij kiezen?