6 + 1 meest gestelde vragen over vijverfolie (VIDEO)

Published On: maart 18th, 20214 min readReacties uitgeschakeld voor 6 + 1 meest gestelde vragen over vijverfolie (VIDEO)Categorieën: VijverbouwViews: 574

De vijverbouw trekt enorm aan en we zijn al druk bezig met de eerste opdrachten voor dit jaar. De tijd om daarvoor te plannen is nu dan ook ideaal en we denken graag mee. Veel vragen die we hebben gekregen gingen over het vijverfolie. Daarom laten we even Albert de Jong aan het woord; voor insiders ook wel bekend als de vijverfolie specialist. Hij is al jaren mijn vaste man voor het lassen van de vijverfolie in de koivijvers die wij bouwen. De zes meest gestelde vragen over vijverfolie:

Kunnen jullie mijn vijver strak maken zonder plooien en bobbels in het vijverfolie?

Jazeker; dat is wat we doen en waar we voor staan. We lassen het folie op maat in de vijver zodat er geen naden en plooien ontstaan. Het resultaat is een strakke vijver waar je een goede doorstroming hebt van water zonder plekken waar zich vuil en dus ook slechte bacteriën kunnen ophopen. Bovendien oogt het natuurlijk ook supermooi zo’n strakke bak. Dat doet meer recht aan de vissen die erin zwemmen.

 

Wat voor soort vijverfolie gebruiken jullie?

We werken hoofdzakelijk met 4everflex. Dit is een legering van pvc en rubber en 1mm dik, daardoor is het wel lasbaar! En heeft vergelijkbare eigenschappen tov epdm. Dat is rubberfolie.

Waarom gebruiken jullie geen EPDM rubberfolie voor de vijverbouw?

Epdm is niet te lassen zoals wij dat doen. Via een fabrieksmatig proces wordt doormiddel van een hot bonding 2 delen aan elkaar geplakt. Je kunt een grote lap vijverfolie ook ter plekke in de hoeken vouwen en met een tape de plooien weg plakken, maar dan is de lak weer duurder dan de brief. En minder mooi. Maar bij sommige projecten doen we het wel. Dat kunnen we ook, maar 4everflex vijverfolie lassen is vaak de beste oplossing.

Wat zijn de eigenschappen van 1mm 4everflex vijverfolie?

  • Fabrieksgarantie 20 jaar
  • verwachte levensduur meer dan 30 jaar
  • duurzaam en milieuvriendelijk
  • plant en visvriendelijk
  • hoge elasticiteit/flexibiliteit
  • geen rubberlucht (vissen krijgen stress van stinkende folie.)
  • folie wordt op locatie gelast waardoor een strak eindresultaat ontstaat.

1mm lijkt me niet erg dik, ben je niet bang dat vijvers hierdoor makkelijker lek kunnen gaan?

Nee beslist niet; als dat zo zou zijn zouden we het niet gebruiken, je gaat immers ook geen water halen met een vergiet. Het is simpelweg nog niet voorgekomen dat een vijver die wij hebben gelast lek gaat; niet voor niets bieden we 20(!) jaar garantie op onze vijverfolie. Om helemaal zeker te zijn gebruiken we ook nog een onderdoek. Die is zo sterk dat je er zelfs met een mes niet zomaar doorheen komt (echt waar) en dat biedt natuurlijk ook bescherming voor de folie die zelf ook zeer elastisch is. Als de folie dikker is wordt het ook veel zwaarder en zeer moeilijk bewerkbaar en krijg je niet zulke strakke resultaten.

Overtuigd van de kwaliteit hebben Albert en ik (Arjan) enkele tests gedaan:

Kunnen jullie de vijverfolie ook in mijn bak lassen zonder onderdoek?

Soms vragen mensen ons wel eens of we de klus ook kunnen doen zonder onderdoek, om geld te besparen, maar dat doen we simpelweg niet. We geloven in de totale constructie van onze vijverbouw en daar staat dan ook 15 jaar garantie tegenover op de vijverbouw en op het folie durven we dus zelfs 20 jaar te geven!

 

De meest gestelde vraag is natuurlijk; “wat kost het?”

We staan vierkant achter de totale constructiemethode die wij hanteren met sandwichpanelen, een hoekconstructie van gegalvaniseerd staal, dit onderdoek en 4everflex vijverfolie lassen. Niemand anders doet het op deze wijze en behalve dat dit de beste en meest duurzame oplossing is, is het ook een zeer economische en dus voordelig, maar we doen dan ook alles zelf en we zijn enorm goed op elkaar ingespeeld; dat is ons vak en onze passie en daar genieten we zichtbaar van horen we vaak.

Laat mijn vriendin het maar niet lezen maar niets is zo bevredigend voor vakidoten als ons dan een mooie afgelaste vijver die voor het eerst wordt gevuld met water.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor een afspraak en prijsopgave of een adviesgesprek.

[contact-form to=’info@abkoimarum.nl,tiebo@321media.nl’ subject=’Interesse vijverbouw’][contact-field label=’Naam’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’e-mail adres’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’telefoonnummer’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Bericht’ type=’textarea’/][/contact-form]

Lees ook: Het is nu de ideale tijd om je Koivijver te plannen!