ABKoi Marum neemt koivoer van Aqua master op in het assortiment

Published On: mei 5th, 20202,7 min read0 Reacties on ABKoi Marum neemt koivoer van Aqua master op in het assortimentCategorieën: Geen categorieViews: 412

Aqua master trots in onze schappen naast Takazumi en Probites

 

Nieuw voer in de schappen van Marum. Hoezo? Zul je denken. Altijd al verkondig ik om niet alles aan te willen bieden op dit gebied, maar een select aantal kwaliteitsvoeders voor de Koi waar wij persoonlijk achter staan. De keuze om Aqua master op te nemen in onze schappen komt dan ook niet uit de lucht vallen. Een jaar geleden legden we reeds het eerste contact en zijn we begonnen met testen. Op twee verschillende bakken hebben we de range van Aqua master koi voer aangeboden aan de daarin vertoevende Koi en het mag geconcludeerd worden; we zijn meer dan tevreden.

als ze het niet willen vreten krijgen ze er maar weinig van binnen

Onze test wees uit dat de vissen in de eerste plaats gretig zijn op het voer. Een koivoer kan van nog zo’n hoge kwaliteit zijn, als ze het niet willen vreten krijgen ze er maar weinig van binnen. Ze vinden het lekker en dus konden we doortesten. We hebben er geen wetenschap van gemaakt, maar nuchter gekeken naar de opname en vertering van het voer en natuurlijk naar de Koi zelf.

Voor het eerste keken we naar de ontlasting van de Koi, vervuiling van het filter en verkleuring van het water. Als er teveel vervuiling komt dan wordt het voer dus blijkbaar niet goed opgenomen door de vissen. Dit was echter niet het geval en we hebben gedurende het testen relatief weinig vervuiling van het water en de filter gekend met stabiele waterwaarden. Dat wil zeggen minder dan  gemiddelde voeren en andere merken die wij verkopen in deze prijsklasse.

 

 

Het zegt niet meteen alles want Koi voer waarin nauwelijks of in ieder geval te weinig voedingswaarde zit, wordt ook volledig opgenomen en geeft weinig tot geen vervuiling. Wanneer je kijkt naar onze Koi, zien we wel degelijk dat ze er iets mee hebben gedaan. Onze bassins zijn te klein om echt lengtegroei te pakken, dat hebben we dus niet goed kunnen testen, maar we hebben wel gezien dat de body’s van de Koi mooi en evenredig toenamen. Echt een mooie volle lichaamsbouw zonder zichtbare vervetting. Hier groeien je Koi wel op.

De doorslag om het überhaupt te testen is de prijsklasse. Deze kwaliteit tegen dergelijke prijzen is waar we voor willen staan. Ja je kunt ook het beste voer bij ons krijgen voor veel hogere prijzen, maar je kunt weinig koi voeren krijgen van deze kwaliteit voor een lagere prijs.

De gehele range Aqua master voeren staat bij ons in de schappen en vult ons aanbod van Takazumi en Probites goed aan. Aqua master komt in de varianten Wheat Germ, Staple, Color Enhancer, Growth en Hi Growth. Aqua master heeft op ieder voer een ISO certificaat en de soorten zijn eenvoudig van elkaar te onderscheiden doordat ze allemaal een eigen kleuraccent hebben. Aqua master wordt verkocht in twee korrelgrotes en je vind ze ook allemaal terug bij ons in de webwinkel!

Leave A Comment

Plan nu zelf je afspraak op Facebook - ABKoi Marum nu iedere dag - eventjes - geopend!
Verse vis van Isa in Marum dankzij EPS transportbox