Auke’s uitzwaai; een onvergetelijk weekend en eye-opener

Published On: oktober 22nd, 20234,3 min read3s Reacties on Auke’s uitzwaai; een onvergetelijk weekend en eye-openerCategorieën: News, UncategorizedViews: 129

Voorbereidingen

Zaterdagochtend vroeg uit bed gegaan om alles te versieren. Arriette had nog wat inkopen gedaan de week ervoor. Pa wilde eigenlijk zelf niets doen aan zijn pensioen. Eerst de camera’s uitgezet, anders krijgt pa nog een pushmelding ook dat er iemand in de zaak rondsluipt. Uiteindelijk hebben we zelf op de camera meegekeken hoe zijn reactie was…

Reactie Auke

“Kom ik afgelopen zaterdag in de winkel om alles klaar te maken voor het openen van de winkel, was mijn eerste gedachte: welke malloot heeft die slingers opgehangen met de aanduiding dat ik met pensioen ga? Maar achteraf was dat toch wel heel lief van Arjan en aanverwanten, dat ze dit toch maar hebben georganiseerd! En dan de aandacht, bedankjes en cadeaus die ik gekregen heb, daar had ik geen moment aan gedacht of verwacht. Ik wil dan ook alle mensen die zijn geweest, en dat waren er velen, heel hartelijk danken voor hun mooie woorden en giften die ik heb mogen ontvangen. Om eerlijk te zijn, heb ik er warme gevoelens van gekregen door al deze attente mensen! We zien elkaar vast nog wel een keer, mensen nogmaals dank! Warme groeten, Auke.”

Hobbygedruis

Het was om 10 uur gelijk lekker druk en dat is de hele tijd zo doorgegaan. We hebben het er vaker over gehad dat het zijn van een koi-dealer niet alleen gaat om de verkoop van vissen, maar eerlijk is eerlijk; we hebben ons woord ook waargemaakt met ongelofelijke handeltjes en te gekke goedkope aankopen die je kon doen met pa tijdens zijn laatste weekend. Echt veel mensen zijn heel blij met mooie vissen weer naar huis gegaan. Ik heb me verbaasd dat er zoveel mensen van ver zijn gekomen speciaal voor pa. En echt niet omdat we zulke goede aanbiedingen hadden. Sommige mensen kwamen van ver, een kwartiertje langs voor een kop koffie en een handdruk uit respect voor al die jaren dat Auke voor ze heeft klaargestaan. Die waardering, hé; soms zit je een beetje in de film van het dealer zijn, wat niet altijd gemakkelijk is. We hebben dus een ontzettend druk en gezellig weekend gehad, mede dankzij de hulp van Ruben, Jeffrey, Albert en Peter konden we iedereen goed helpen en een gezellig praatje maken. Ook moeders, Daphne en Arriette hebben geholpen om er een succesvol weekend van te maken!

https://youtu.be/7pXIuq3sE9Q

Grow-challenge uitreiking

De prijsuitreiking van de grow-challenge was ook nog! De troostprijs is gegaan naar Peter en Rowena uit Apeldoorn; hun vis was helaas na drie maanden uit de vijver gesprongen. Een waardebon van €120,- om de pijn te verzachten werd hun gegund. De derde prijs is gegaan naar Edgar, hij wist zo’n 12 centimeter te winnen met zijn Tancho Sanke en hij won hiermee een waardebon van €200. Jan de Jonge pakte de tweede plaats en Peter Boetes wist de hoofdprijs in de wacht te slepen met 15,5 cm groei; en dat was al geen kleine bij aankoop.

Ik hoop dat iedereen een toffe ervaring heeft gehad, heeft geleerd en genoten en dat ook nog jaren zal doen

Een hele puike prestatie. Er zat erg veel verschil in de groei tussen de deelnemers en dat is ook leerzaam en leuk uiteindelijk, want tussen sommigen was het echt wel weer heel spannend en zat het dicht bij elkaar. Ik hoop dat iedereen een toffe ervaring heeft gehad, heeft geleerd en genoten en dat ook nog jaren zal doen van hun vissen. Toekomstige updates mogen altijd; ik blijf benieuwd!

Japan komt eraan

Of eigenlijk ga ik natuurlijk naar Japan. We gaan nog een paar vissen veilen de komende dagen en dan ga ik woensdag naar Japan! Man, wat heb ik daar ook weer zin in. Ik heb al contact gehad met diverse kwekers die verheugd zijn op onze komst en niet alleen vanwege het vissen kopen, haha. Ik ben van plan weer een vertrouwd dagverslag bij te houden op onze website. Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze aankopen, word dan nog snel lid van onze Whatsapp-groep. Een zoekopdracht kun je ook nog steeds indienen; graag zelfs. Onder de vervulde zoekopdrachten geven we ook nog enkele waardebonnen weg!

Pa

Wat ik nog echt even kwijt wil over pa is het volgende. Ik heb echt wel gedacht na dit weekend, ja, hoe moet ik dat zeggen; ik had echt niet verwacht dat er zo’n goede band was tussen sommige klanten en mijn vader en ik heb dat onderschat, zo eerlijk moet ik zijn. Ik ga hem dan ook echt missen, besef ik me meer en meer en ik heb heus wel eens gedacht; nou, kan ik dan ook wat meer mijn eigen ding doen, maar pa vervangen kan ik niet, dat ben ik wel meer gaan beseffen door de waardevolle en eervolle wijze waarop mensen hem zijn komen bedanken. Wel kan ik hem eren door er op mijn manier wat moois van te maken natuurlijk en dat gaan we ook gewoon doen; bedankt pa, geniet ervan en kom me vooral lastigvallen op de zaak af en toe!

3 Comments

 1. Henry 25 oktober 2023 at 16:52

  Helaas hadden wij andere verplichtingen. We hopen je nog wel een keer te zien Auke. Ook wij hebben, in die korte tijd dat we jullie kennen, leuk en goed contact gehad met jullie.
  Auke geniet van je pensioen
  Arjan goede reis en succes daar in Japan
  Groetjes Cindy, Henry en Gili

  • Anneke Vedder 3 november 2023 at 22:02

   Superbedankt Henry, we weten hoe goed jullie het met ons meenemen; ook persoonlijk en waarderen dat jullie er überhaupt aan gedacht hebben. We gaan elkaar zeker zien en het gaat inmiddels goed los in Japan! Nogmaals bedankt!

 2. Albert en Mariska de vries 25 oktober 2023 at 19:39

  Altijd fijn zaken doen met Auke en Arjan
  Nog steeds super blij met de folie in de vijver
  Super stak
  En erg blij met de Koi die wij bij jullie hebben aan gekocht
  Het filter draait nu een dik jaar
  Wat een super ding die dvs 65
  Wens Auke een fantastisch pensioen en hopelijk nog wel te zien en gesprekken
  En uiteraard koffie met hem te drinken

Comments are closed.

Pssst... Pensioenprijzen van Auke...
De reis, de uitdaging, het avontuur; op jacht in Japan!