De ontknoping van onze Japanreis met drie meter vis, een 94cm(!) Chagoi. Wat een giganten, wat een ervaring…

Published On: november 7th, 20185,1 min readReacties uitgeschakeld voor De ontknoping van onze Japanreis met drie meter vis, een 94cm(!) Chagoi. Wat een giganten, wat een ervaring…Categorieën: JapanreizenViews: 378

Ik heb eerst een kwartiertje bezinnig gepakt zodat mijn verstand de verbijstering in kon halen…

Vanochtend snel weer even ontbeten bij de Seven Eleven en daarna weer op pad. Onze planning ziet er vandaag al volgt uit:
We hadden om 9 uur een afspraak bij Takatatsu, daar heb ik een week geleden 15/16 Nisaitjes aangekocht van 30 a 35 cm met
leuke mooie spannende variëteiten, waaronder een Tancho Kin Showa. Hele bijzondere vissen;

Onze tweede afspraak stond vandaag gepland bij NND. Daar had ik ook een week geleden hele mooie Nisai gekocht .Om precies te zijn ging dat om 18 stuks, waarvan 10 highclass Shiro Utsuri. Echt van hele goede kwaliteit. Ook nog een aantal van Ki Shusui, Yamabuki en nog een aantal andere variëteiten. ‘s Ochtends om een uurtje of 11 hadden we daar een afspraak gemaakt en zoals je ons hopelijk inmiddels kent, stonden we er netjes en op tijd.
Toen we echter op de farm aankwamen, hadden ze net ge-harvest en kwamen ze net vissen binnenbrengen, maar dit waren Koi van echt een heel ander kaliber, een flink hogere prijsrange zeg maar. Daar hebben we niets uitgeselecteerd, want dat viel buiten ons budget. Na een aantal fotootjes geschoten te hebben, hebben we nog even een lekker bakje koffie gedaan met ze. Altijd vriendelijke mensen.

Toen kwam het allermooiste

Toen kwam het allermooiste. We kregen een kalender toegereikt en op die kalender stonden wij ook in het groot op de voorpagina omdat wij ze vorig jaar hebben meegeholpen met harvest, nou wat wil je nog meer, geweldig toch?! Ik heb twee hele mooie kalenders, die komen mee naar Marum en die willen wij binnenkort ook gaan verloten. Dus blijf ons volgen, wie weet ben jij de gelukkige.

Nadat we de koffieceremonie hadden gehad en de poster hebben ontvangen, zijn we snel even een hapje gaan eten want om half 2 hadden we een afspraak staan bij de Marusei koi farm. Marusei staat bekend om zijn zeer grote vissen, waaronder de Chagoi oftewel de eenkleurige vissen. Ik was erg onder de indruk van de vissen die er zwommen, die zie je ook niet in de grote sporthal, want die daar zwommen waren nog groter. We hebben daar even rondgekeken, want ik was zelf op zoek naar een forse Chagoi. Na eventjes rondgekeken te hebben vond ik toch niet de Chagoi die ik zocht, want ik was echt op zoek naar een lichtgekleurde variant. Daarom zijn we toen doorgereden naar een ander koihuis. Ze hebben zoveel koihuizen, het is ongelooflijk. Wat ik toen zag. Daar werd ik wel heel gelukkig van. Ongelooflijk wat een knapen!

We gingen naar een koihuis waar vissen zwommen van boven de 85 centimeter. En hier heb ik eventjes 10 minuutjes à een kwartiertje rondgelopen om ervoor te zorgen dat mijn verstand de verbijstering weer in kon halen en toen heb ik twee vissen laten bowlen. Uiteindelijk heb ik één vis apart laten staan in de bowl. Dat ging om een Chagoi van maar liefst 94 centimeter. Prachtige vis van zes jaar oud, waar nog voldoende groei inzit; echt waar! Ik ben in ieder geval al heel blij met het aanbod, maar we waren er nog niet. Daarnaast heb ik nog een Soragoi weten te bemachtigen van 79 centimeter. Mooi schoon, heel mooi net patroon van ongeveer 4 jaar oud, kortom een geweldige vis. Toen zijn we nog wel eventjes naar de sporthal geweest, want ik was ook nog opzoek naar een Kin Matsuba van showkwaliteit. Ook die heb ik daar gevonden, maar dat was wel even zoeken zeg. Op een gegeven moment had ik drie Kin Matsuba in de bowl zitten, maar de kwaliteit stond me echt bij lange na niet aan. Totdat ik eentje zag zwemmen en die pakte ik. Echt subliem, geweldige kwaliteit, vrouwelijk, 58 cm groot. Ook die heb ik apart laten zetten en toen nog een geweldige Hi Utsuri laten bowlen, die had ik eerder zien zwemmen, mijn oog was er vorige week ook al op gevallen zoals vermeld in een eerder verslag. Ook in de bowl laten zetten, toen heb ik een geweldige deal gemaakt. Het was eventjes duwen en trekken, maar we zijn eruit gekomen. Al deze vier vissen, dus inclusief de Chagoi van 94 centimeters (!!!!) gaan mee naar Marum. Wat een spanning, wat een genot en apotheose zo aan het eind van deze al geweldige reis….

Ik ben zeer tevreden
Ik kan terugkijken op een bijzonder goede koihunt. Ik mag spreken van één van de beste koihunts in mijn leven die ik heb meegemaakt. Ook dankzij dat ik hier langere tijd ben geweest, heb ik voldoende keus gehad en goede en overwogen beslissingen kunnen nemen. Zeer veel harvesten hebben we meegemaakt en echt vaak het geluk dat de vissen net binnenkwamen en dat we daaruit gelijk mochten kiezen. De bakken zullen straks heerlijk vol zitten….

10% korting tot en met zondag 11 november bij online reserveren

Om dit succes te vieren met jullie heb ik besloten de 10% korting nog even aan te houden en jullie kunnen op de website nog tot zondag 11 november reserveren, dan krijgen jullie nog steeds een ‘Japan prijs ‘ waarop de 10% korting nog geldt. En anders wil ik jullie van harte uitnodigen in Marum tijdens de kijk- en reserveerdagen. Maar hier kom ik nog op terug, hoe of wat, waar en wanneer.

Ik hoop dat jullie bijzonder hebben genoten van onze dag verslagen. Erg leuk dat we jullie zo een beetje mee konden laten genieten van deze reis en deze geweldige koihunt.