De reis, de uitdaging, het avontuur; op jacht in Japan!

Published On: oktober 28th, 20233,1 min read2s Reacties on De reis, de uitdaging, het avontuur; op jacht in Japan!Categorieën: Japanreizen, NewsViews: 100

De Aankomst in het Land van de Rijzende Zon

Het is vroeg in de ochtend als ik richting Schiphol vertrek, klaar voor een nieuw avontuur in Japan. De zon breekt door de wolken en werpt haar eerste stralen uit terwijl ik aankom. En zoals altijd, zijn Jan en Peter er vroeg bij. Ze wachten al vol enthousiasme als ik arriveer, een glimlach op hun gezicht.

Op Schiphol voel ik meteen de drukte om me heen. Het lijkt wel alsof iedereen vandaag op reis gaat. Maar met een beetje geduld en geluk zijn we snel door de douane, ook al zijn de rijen lang.

Eindelijk, het moment van instappen. Ik merk op dat het vliegtuig naar Japan bomvol zit. Tot mijn verrassing zie ik tussen de menigte bekende gezichten: John en Mira van Kooij Maasenwaal, vergezeld door Guido en Petra. We wisselen verhalen uit tijdens de vlucht, wat de tijd sneller doet verstrijken. En dan zijn er nog die twee jongens uit mijn dorp, wat een toeval!

Voor degen die nog enige twijfel had waarom het bullet train heet…

Na de soepele landing in Japan beginnen de uren te vliegen: door de douane, het ophalen van mijn Wifi pocket, en dan de trein naar het hotel. Daar kwamen we aan om twintig over twee. Eenmaal daar pak ik snel uit en spring direct de auto in…

De Eerste Ontmoeting met de Kwekers

Met mijn internationaal rijbewijs in de hand, navigeer ik eerst zelf met de auto door de bergen. Mijn eerste stop? Odokan, de eerste kweker op mijn lijst. Daarna gaat het door naar Hirasawa en vervolgens Maruhiro. Koi kijken, los zijn, genieten! Als de avond nadert, keer ik terug naar het hotel, moe van de reis, maar vol verwachting voor de komende dagen.

Tijdens het diner ontmoet ik enkele jongens van Koi Italia. Onze gesprekken over de komende “koihunt” zijn zowel opwindend als inspirerend. Het zou niet het gemakkelijkste jaar zijn om te ‘jagen’, maar we zijn gelukkig niet bang aangelegd Maar het echte werk begint morgen.

Jan en Peter, mijn meereizende klanten zijn beide al meermaals in Japan geweest en weten hoe het werkt.

Op Zoek naar de Perfecte Koi

Ik sta al vroeg op, wetende dat het avontuur begint kun je gewoon niet meer slapen he. Dus, ontbijten en klaar om aan mijn zoektocht te beginnen. Vandaag is vooral een oriënterende dag. Ik plan zoveel mogelijk kwekers te bezoeken om te zien wat er beschikbaar is.

We gaan dan ook van kweker naar kweker: Saito, Yamaguchi, Miyatoro, Choguru, Hirasawa en Maruhiro. Wat zoeken we, waar kunnen we welke vissen bemachtigen, wat de kwaliteit, hoe liggen de prijzen; zie het als een toffe real life puzzel wordt; één groot avontuur van ontdekking. Met zoveel zoekopdrachten dit jaar voel ik de druk, maar ik ben vastberaden. We hebben al wel diverse afspraken gemaakt met kwekers voor de komende weken.

Choguru, bekend van zijn Platinum Ogon wordt zelf ook al aardig Platinum wit ;-). een enorm vriendelijke man en absoluut een van de beste in zijn variëteit.

Vandaag zijn de kwekers uitverkocht, maar morgen wordt er nog weer geoogst. Ik heb in ieder geval geproefd dat het geen passieve reis zal zijn; we zullen echt moet ‘hunten’, soms speuren in de bakken, soms goed timen, een beetje geluk en gunning en goed onderhandelen natuurlijk.

De uitdagingen stapelen zich op, maar ik weet dat ik alles zal doen om de perfecte Koi te vinden. Voor iedereen die meevolgt: het avontuur is nog maar net begonnen!

2 Comments

  1. Greetje 29 oktober 2023 at 17:39 - Reply

    Volgens mij hebben jullie het geweldig naar jullie zin En wat een lekker eten En Arjan geweldige vissen verkocht hele mooie Nou vermaak jullie GROETEN greetje

  2. Greetje 29 oktober 2023 at 17:40 - Reply

    Wat een mooie vissen Volgens mij vermaken jullie je goed Groetjes

Leave A Comment

Auke's uitzwaai; een onvergetelijk weekend en eye-opener
Zo uniek; ik kon bijna niet geloven dat ze nog beschikbaar waren!