De zoektocht naar Sanke

Published On: november 6th, 20184,3 min readReacties uitgeschakeld voor De zoektocht naar SankeCategorieën: JapanreizenViews: 294

Miyatora was twee uur eerder terug dan verwacht…

Vanochtend werd ik, heerlijk uitgerust, rond half 7 wakker. Ik heb een goede nacht gehad, lekker geslapen. Hoe langer ik hier ben, hoe beter de nachtrust ik heb en ik goed doorslaap. Het zonnetje scheen alweer lekker door de ramen heen. Het was prachtig mooi weer, eindelijk zijn we van de regen af. Deze dag belooft ook een mooie dag te worden. Lekker ontbijtje gehad, bij de Seven Eleven. Ik had het ontbijt in het hotel even overgeslagen omdat ik nog even snel vis online had gezet in de ochtend. Vervolgens zijn we eerst doorgereden naar Marusada. Daar hadden we een afspraak staan om negen uur. Alleen toen kreeg helaas het droevige bericht om tien voor negen, net het moment dat we die kant op zouden gaan, dat hij niet aanwezig zou zijn in zijn vishuis want zijn moeder was plotseling overleden. Dat is allemaal heel erg sneu.
We zijn nog wel naar het vishuis geweest om een foto te maken met de aangekochte Tancho Showa, maar helaas hebben we daar verder geen foto’s met de kweker kunnen maken.

Maar ja het hoort er helaas ook bij. Allemaal heel erg sneu, Vorige week dat verhaal van Takahasi gehoord, maar dat was al enige tijd terug. Erg jammer, maar we hebben er natuurlijk alle begrip voor.

Toen zijn we nog even langs Otsuka geweest en die hadden ook net ge-harvest. Echt een hele mooie Shiro zat daartussen, maar die hebben we niet gepakt, omdat hij gewoonweg onbetaalbaar was. We zijn daarna doorgereden naar het koiwinkeltje, daar zouden we even wat leuke souvenirtjes meenemen voor leuke Like en Deel-acties voor onze Facebookpagina. Dat was toen niet gelukt want jammer genoeg was het winkeltje dicht. Dus daar zullen we op een later tijdstip weer even naar toe gaan. Toen zijn we eventjes nagelopen van wat we allemaal nog precies nodig hadden. En dat ging alleen nog om een aantal Sanke die ik op mijn lijstje heb staan. Die heb ik nog niet zo veel aangekocht. Ik vind dat toch een redelijk moeilijke variëteit en in de middag hadden we een afspraak staan om half 3 bij Miyatora, want die zou harvesten.

Het was een inmiddels een uurtje of 12 toen we zeiden: “ Weet je wat we gaan doen? We gaan lekker eerst even lunchen en dan gaan we in de middag terug naar Miyatora voor onze afspraak.” Dus onderweg toen we in de auto zaten naar de Filippijn, (wederom omdat het zo lekker is), kregen we een telefoontje dat we met spoed naar Miyatora moesten komen want hij was al binnen. Oei, twee uurtjes eerder, dus wat hebben we maar gedaan; met spoed door naar Miyatora en inderdaad, de bakken zaten weer mooi vol. We hebben 4 bowls opgezet en zijn we meteen gaan scheppen. We waren mooi als één van de eersten die daar aankwamen en hebben een aantal mooie Sanke’s naar boven gehaald. Ook nog één mooie Tancho, waaronder echt een hele mooie, forse schone Hi Utsuri. Twee jaar oud, 50 cm met een ongelooflijke bouw en verschrikkelijk brede kop. Dus die heb ik ook in de bowl geschept. Daarnaast ook nog een hele mooie Tancho Sanke van 61 cm, vrouwelijk, hagelwit, met een mooie stip. Die konden we ook echt niet laten zitten, dus die hebben we ook gebowld. Uiteindelijk kwamen we op 15 mooie vissen uit en kon ik een hele mooie deal sluiten. Wij waren helemaal happy!

Dus deze komen allemaal mee naar Marum. Inmiddels heb ik ook alweer drie vissen verkocht van die lichting, waaronder de grote Tancho Sanke van 61 cm. De Hi Utsuri met die geweldig mooie bouw is ook verkocht. En een hele mooie Sanke, die is ook verkocht.

Voor morgen staat er een leuke dag op de planning. Wat er gaat gebeuren, zien jullie morgen

In de middag zijn we toch nog even doorgereden naar de Filippijn, om nog even snel een hapje te eten, want dat moest inderdaad ook nog gebeuren. Dus hebben we dat gedaan en in de middag zijn we lekker aan het rondrijden geweest. Tussendoor zijn we ook nog even langs een koidealer geweest, maar die was helaas ook weer dicht. Dus hebben we dat allemaal verplaatst naar morgen. Morgen is voor mij de op een na laatste dag aangebroken, kortom ik kan op dit moment terugkijken op een zeer geslaagde Koihunt. Voor morgen staat er een leuke dag op de planning. Wat er gaat gebeuren, zien jullie morgen.