Een dagje vissen; soms ga je op je bek en soms zit je exact op de juiste stek

Published On: november 1st, 20184,4 min read0 Reacties on Een dagje vissen; soms ga je op je bek en soms zit je exact op de juiste stekCategorieën: JapanreizenViews: 224

Dan ben je als dealer ook maar mens

Onze eerste stop zou vandaag Takahashi zijn. Een eindje rijden maar we vonden het wel de moeite waard om even te gaan kijken. Takahashi had net zijn vijvers afgevangen, dus we hadden een afspraak gemaakt en konden daar al om 10 uur terecht. Takahashi is best een stille kweker, maar bijzonder met zijn specialisatie in Doitsu variëteiten en met name zijn Showa. Wij kwamen daar voornamelijk voor zijn Doitsu Kohaku. Na even wat rondgelopen te hebben, vonden wij het er erg goed uitzien en de prijzen waren ook niet mis. Dus een goede eerste indruk wat mij betreft. Er waren verder geen klanten dus we hebben rustig met z’n tweeën 3 bowltjes kunnen selecteren. Heerlijk om te doen en dit alles heeft er dan ook toe geleid dat we hier uiteindelijk drie dozen vol hebben gekocht. Hierin zaten met name Tancho, Kujaku en één Beni Kumonryu. De eerste paar Doitsu Kohaku hiervan zijn al te vinden op de website.

Alle foto’s en video’s waren gemaakt en toen was de volgende stop Wada. Daar kon ik mooi de nieuwe Kirin variëteiten van hem komen bezichtigen. Helaas bleef het daar ook bij, want hoe mooi ze ook zijn, ze zijn onbetaalbaar. Ook had ik daar nog was Asagi gebowld, maar besloot toch om met lege handen verder te reizen. Toegezegd dat we in het voorjaar terug zouden komen voor de Tosai en daarna reden we door naar Kobayashi. Ook daar waren mooie vissen te zien, maar vond ik ook dat hij er wat teveel voor vroeg, dus koos ik er bewust voor om daar niet te gaan selecteren.

en dan zorgen dat je hem niet verspeeld in de laatste meters van de kant

Je moet je voorstellen dat je in heel veel gevallen telkens weer echt vol spanning toeleeft naar de volgende kweker en wat je er aan gaat treffen. Vaak weet je ongeveer wat je tegen kunt gaan komen, maar in de praktijk weet je nooit waar je op stuit. Lege of volle bakken, goede of te gekke prijzen en dan moet het ook nog zijn wat we vinden passen bij onze winkel en klanten. Alsof je aan het vissen bent; uren staren naar een dobber, wachten tot je beet hebt; hengelen en dan zorgen dat je hem niet verspeeld in de laatste meters van de kant. Soms wil je echt kopen, juist omdat je zo verheugd hebt op bepaalde kwekers en vissen, maar moet je toch verstandig zijn. Meestal lukt dat nog aardig, soms ook niet, dan ben je als dealer ook maar mens. ;-)

Tussen de middag zijn we even wat gaan lunchen in een leuk restaurantje wat we hadden gevonden. Lekker eten kan je hier zeker, maar volgens mij zeg ik dat in ieder dagverslag haha, ook daar ben je weer mens voor.

We hadden verder geen afspraken meer staan voor de middag, dus zijn we langs een paar kwekers gaan rijden. Op hoop van goede zegen als het ware. We kwamen langs bijvoorbeeld Maruhiro en Yamanaka, maar helaas waren de meeste kwekers er niet in verband met dat er morgen weer een veiling voor alle dealers plaats zal vinden in Nagaoka.

Verder hebben we hier nog 5 Kujaku kunnen kopen

Om even terug te komen op Yamanaka. Hij is gespecialiseerd in Ki Shusui en daarvan had ik er al een aantal mooie gezien. Er was één echt behoorlijk mooi, de ander wat minder maar daardoor niet oninteressant. Jammer genoeg konden we daar niet scheppen, omdat hij dus niet op locatie was. Gelukkig konden we een afspraak inplannen voor 4 uur en hebben we snel een selectie kunnen maken. Hierbij zaten twee Ki Shusui. Ze zijn niet perse mijn ding, maar omdat je het niet heel vaak voorbij ziet komen, besloten we om ze in de selectie te houden. Verder hebben we hier nog 5 Kujaku kunnen kopen. Nadat we een aantal foto’s hadden geschoten, werd het alweer donker dus zijn we maar weer op huis aangegaan.
’s Avonds zijn we met een groepje naar een sushi bar geweest. Dat had ik hier nog niet eerder gedaan, maar dat kan je als je het mij vraagt niet weglaten uit een reis naar Japan. Dat is mij dus ook erg bevallen.

De dagen vliegen voorbij. We zitten hier nog een week. We moeten nog even zien hoe we morgen gaan invullen, aangezien er dus een hoop kwekers op de veiling zullen zijn. We hebben geen afspraken staan en we gaan gewoon kijken waar we morgen wel terecht kunnen. Anders gaan we morgen rustig een dagje rondkijken. We geven onze ogen goed de kost!