Een half sneetje wit en een half sneetje bruin, maar nog lang niet verzadigd

Published On: juni 29th, 20215,2 min readReacties uitgeschakeld voor Een half sneetje wit en een half sneetje bruin, maar nog lang niet verzadigdCategorieën: JapanreizenViews: 713

We kregen onderweg een telefoontje dat Maruhiro de bakken net had bijgevuld met Koi…

Kanezo

Vanochtend begonnen we enthousiast bij de kweker Kanezo. Wat ik me ervan kan herinneren is dat we er eerder al eens hele mooie tweejarige vissen hebben gevonden. Er is zelfs een klant van ons die met een van deze vissen een eerste prijs op de Euregio Koi Show heeft behaalt! Na er eergisteren te zijn geweest hadden we ook nu weer goede hoop; eenmaal aan het scheppen echter, viel dat toch wel enigszins tegen. Jammer, maar het is niet altijd de jackpot. We moeten het er mee doen, bedanken de kweker vriendelijk en op naar de volgende.

Miyatora

Zoals in het vorig verslag al genoemd hadden we hier een afspraak gemaakt om te handpicken. We troffen er een hele brede mix aan en dit was wel wat we zochten. Goede vissen met een hele nette prijs-kwaliteit verhouding. Maar liefst 250 tosai hebben we er persoonlijk uitgezocht. Een heel leuk klusje. Sanke, Showa, Doitsu Showa zelfs een aantal, Tancho, Tancho Showa, een heel brede mix in het middensegment.

Miyatora vroeg ons ook of we nog nisai zochten. Nu waren we er hier niet specifiek naar op zoek, maar zoals we deze reis al hebben gezegd moet je een bepaalde strategie aanlopen, maar niet blind worden voor de kansen die je worden gegeven. Vaak genoeg kom je ook net te laat of te vroeg, dus we besluiten in te gaan op het aanbod en zijn tweejarige vissen eventjes in ogenschouw te nemen. Het waren flinke nisai die hij nog had zwemmen. Het waren drie Sanke, een Showa en een Mukashi Ogon; allemaal female en eenmaal gebowld waren we ook overtuigd van de kwaliteit en samen met de tosai konden we een mooie deal maken. Dat is dan gewoon onverwacht heel positief plussen. Komen we dan nu echt los zo langzamerhand?

Het was inmiddels wel wat later dan gepland, maar dat weerhield ons er niet van om ook goed voor de inwendige mens te zorgen. Even naar de Filipijn voor een goede curry rijst; zo lekker hè, dat is toch wel een favoriet!

NND

Met een goed gevulde maag op weg naar NND, daar hadden we een telefonische afspraak gemaakt voor met name de Shiro Utsuri waarvan ik in een eerder verslag al even sprak. Geen probleem zeiden ze en zo gezegd zo gedaan. Er bleek nog wel even een bijzonderheidje aan te kleven echter want op zondag wordt er bij NND normaal niet gewerkt, maar omdat we hier totaal geen idee van de dagen hebben, stonden we hier niet bij stil. Ze wilden uit beleefdheid ons natuurlijk niet afwijzen en we waren evengoed welkom, maar ik schaamde me wel heel even. Ik denk echter dat we dat wel goed hebben gemaakt…

Zowel mijn vader als ik waren zeer te spreken over de kwaliteit van de Shiro Utsuri; echt zo’n kwaliteit waarvan je spontaan naar elkaar begint te knikken dus we waren wel positief onder de indruk. In totaal hebben we er 35 tosai gekocht, ook Ginrin Shiro Utsuri in de respectabele lengte van 20-25 centimeter. Het zijn al mooie forse vissen. De huidkwaliteit is gewoon echt heel goed; het wordt je ronduit wit voor de ogen en ik ben dan ook zeer tevreden over deze Koi.

Na deze selectie heb ik gevraagd of ze met mij een top 3 wilden maken. Deze video heb ik geplaatst op onze Whatsappgroep. Ik hoop dat het goed in de smaak valt. Ik was echter nog niet klaar bij NND. Ook hier namelijk hebben we een hele brede mix gekocht van verschillende variëteiten. Sanke, Showa, Kohaku, Kijiro, Kikusui. Vissen van 18-20 centimeter samengesteld tot een mooie box vol en die komen ook naar Marum.

Maruhiro

In de middag zijn we nog even doorgereden naar Maruhiro. Onze agent MR Nishikigoi belde dat deze kweker de bakken net had bijgevuld. En dat kan de kweker omdat deze gewoon afvist tot midden december. Ongelovelijk; dus die vult de bakken gewoon nog bij ook rond deze tijd. Het bleek een goede zet. We waren er deze week al twee keer geweest om te spieken en je kon inderdaad zien dat de bakken waren bijgevuld. We hebben er in totaal 18 hele mooie Ginrin Chagoi gekocht van 35-40 centimeter en die bieden we ook aan voor een hele scherpe prijs. Zolang we in Japan zijn bieden we ze aan voor 199 euro. Dus wees er snel bij!

Verder heb ik er ook nog mix van Shusui, Ginrin Kohaku, Ginrin karasugoi feselecteerd van 38-42 centimeter en ook die bieden we aan voor de scherpe Japanprijs van 225 euro. Ik heb ze in kleine groepjes gefilmd. Bij belangstelling kun je mailen, appen, berichten op Facebook; wacht niet te lang en maak gebruik van deze speciale Japan aanbieding.

Sakazume

Op de terug weg kwamen we nog langs Sakazume en we besloten er even aan te wippen. Wat we konden zien zag er aardig uit en we besluiten hier in de komende dagen terug te komen voor een afspraak. Al met al was vandaag een goede dag; we slaagden voor Shiro en Chagoi; een half sneetje wit en een half sneetje bruin als het ware, maar dat is beslist nog niet voldoende brood op de plank. We blijven op een gezonde manier hongerig. Dit was gewoon de eerste echt goede dag, maar we zijn er nog lang niet. Vooral op het gebied van tosai heb ik echt nog een heel verlanglijstje. Het is wel rustig in het gebied en we kunnen dan ook rustig selecteren. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Het hoeft ook niet gemakkelijk te zijn, dat komt het visserslatijn straks tijdens een gezellig kopje koffie en een borreltje bij ons in de winkel alleen maar ten goede, haha.

Tot morgen!