Een schepje er bovenop! Azukari OK, spanning bij Nogami en kilo’s Koi bij Kase

Published On: februari 10th, 20203,9 min readReacties uitgeschakeld voor Een schepje er bovenop! Azukari OK, spanning bij Nogami en kilo’s Koi bij KaseCategorieën: JapanreizenViews: 352

Dag 4 Tosai Koihunt 2020

Onze Azukari

Vanochtend hadden we een afspraak staan bij Miyatora, waar wij afgelopen jaar veel Nisai gekocht hebben. Het is altijd leuk om daar op de koifarm rond te lopen! Ook even een kijkje genomen bij onze Maruten Showa die we verkocht hebben en het zag er allemaal hartstikke goed uit. Voor wie het zich nog kan herinneren; het gaat om de allereerste Azukari Koi van ABKoi Marum. Wat een spanning hebben we destijds gekend rondom de aankoop van deze Koi.

Ook Miyatora koestert kwaliteitsvissen als deze

Hij is inmiddels verkocht aan een hobbyist genaamd Nick en wat is het dan een opluchting om te zien dat de vis er zo goed bij zwemt. Deze gaat dus komend jaar nog de mudpound in. Wat ik vooral tof vind is dat toen wij aankwamen Miyatora ons direct meenam naar de vissen waarop de kweker de vissen schepte, dan heb je toch wel een speciaal gevoel en dat het ook niet zomaar een zoveelste vis voor de kweker is. Ook hij koestert kwaliteitsvissen als deze en dat geeft een goed gevoel over de zorg die je toch aan hem toe moet vertrouwen.

Frisse mix

Verder zijn we even doorgelopen naar zijn tosai daar hebben we twee mooie boxen kunnen selecteren. Een gevarieerde mix met showa, doitsu showa, kohaku, beni kikokuryu, hi utsuri, een mooie brede frisse mix. Leuke vissen van 18 tot 20 cm. We hebben twee dozen aangekocht.

Untitled

Untitled

Nogami

Daarna zijn wij doorgereden naar Suzuki, helaas waren daar de deuren op slot, dat kun je zo eens hebben. We zijn doorgereden en zijn nog even bij Yagenji waar we doorgaans ook voldoende pracht en praal vinden, maar waar we in het najaar er wel eens als eerste bij waren, zat er nu helaas niet veel tosai meer. De klok sloeg twaalf uur en het was tijd voor een andere afspraak bij Chikara van Nogami. Het is moeilijk om deze kweker niet aardig te vinden. Nogami is echt een heel vriendelijke kweker. Heel transparant ook en Chikara spreekt bovendien goed Engels; prettig communiceren dus. Nogami staat vooral bekend om zijn Kohaku. Sommige mudpounds delen ze met Dainichi zelfs. Als je ze vraagt waarom dan weten ze daarop niet het antwoord behalve; “Dat deden onze ouders al, dus wij doen het ook”. Toch mooi hoe deze tradities zoveel betekenis voor kwekers als deze hebben. En vrees maar niet dat ze dan niet weten welke Koi van wie is; dat weten ze haarfijn.

Als het lukt, horen jullie dat natuurlijk als eerste!

De kans?!

Hoe dan ook; wilde ik altijd al graag eens een goede selectie van hoogwaardige Kohaku maken bij Nogami. Wij willen zelf dat klanten een goed gevoel hebben bij hun aankoop bij ons en op mijn beurt vind ik dat wij dat ook moeten hebben. Het is niet altijd 100% zakelijk, maar ook voor ons is het gevoel. Hoe mooi dan wanneer we eens iets speciaals kunnen doen met deze kweker. Speciaal voor mij en speciaal voor onze klanten. Ik zit te denken aan een grow-out zoals vorig jaar met NND. We hebben dan ook een idee geopperd en ook Nogami zag dit wel zitten zo leek, maar het was ook wel weer van zulke proporties dat hij dit ook met vader moet overleggen. We hebben afgesproken morgen terug te komen. Als het lukt, horen jullie dat natuurlijk als eerste! Spannend.

350x Kase

We zijn nog even bij Aoki geweest. Hier hadden ze helaas niet een heel breed aanbod aan tosai, en de tosai die er wel waren vond ik persoonlijk iets te klein. Hier hebben we dit jaar dus niets van kunnen selecteren. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan Kase en hier zwom welk wat ons kon bekoren. Hier hebben we dan ook in totaal 350 stuks kunnen selecteren die allemaal naar Marum komen. Vissen uit deze bijzonder mooie mix kunnen nog niet gereserveerd worden. Dat zullen we exclusief houden voor ons openingsweekend dit voorjaar waarover later meer. Om jullie wel een indruk te geven van de Kase tosai, kun je onderstaande video bekijken. Wil je een indruk van de farm zelf, dan kun je in ons artikel van afgelopen najaar een video bekijken van ons bezoek aan deze Koi Farm.