Glimmende Hoshikin Showa; Tategoi in mijn ogen

Published On: november 17th, 20231,7 min readReacties uitgeschakeld voor Glimmende Hoshikin Showa; Tategoi in mijn ogenCategorie├źn: JapanreizenLabel: , , Views: 181

Zonnebril op, want deze Showa verblind je

Dit is voor mij een echte tategoi, een belofte voor de toekomst en beslist niet traditioneel.

De Helderste Vis

Als eerste is deze vis definitief de helderste in welke bak dan ook. Zo fris en sprankelend als deze Showa oogt, bizar. Vooral het wit en het rood zijn bijna een lichtbron an sich.

Zie je het lippenstift op deze Hoshikin vis? Zie je die sprankelende huidkwaliteit op de schouder; het shiroji glimt gewoon; echt fantastisch en zie je al dat potentiaal aan sumi onderhuids?

Onbeschrijflijke Kwaliteit

Het zit op alle goede plekken en zal de Koi geheid nog omtoveren tot een … tja… ik heb er eigenlijk echt even geen metafoor voor want als dat zwart dan echt erop zit en het wit daardoor nog meer wordt versterkt dan heb je echt iets onbeschrijfelijk goeds aan de haak.

Lichaamsbouw en Potentieel

En niet alleen de huidkwaliteit en pigment van deze Koi is goed, kijk eens goed naar de lichaamsbouw. Sta er dan meteen even bij stil dat deze vis al 53 centimeter is en nog steeds een zeer langgerekte bouw heeft met een bijzonder stevige ozutsu, een dikke straat zeg maar; hier wordt ik echt enthousiast van.

Dit is zo een vis die je eigenlijk helemaal niet wilt verkopen of althans ik wil graag zien wat er van deze vis wordt, want het is echt ene hoge kwaliteitsvis van een van mijn favoriete kwekers momenteel. En weet je wat; het is nog een female ook!

Puntjes van Kritiek

Ja als ik kritisch ben kan ik zeker wel wat puntjes van kritiek vinden hoor; het sushi van de schouderpatroon rechts en halverwege de Koi is wat breed en dat is helemaal geen probleem; mits de Koi een mooie groei tegemoet gaat nog. Daar heeft het voor nu ook alle schijn van dus echt; ik heb alle vertrouwen in deze Koi en dat het echt eentje zal zijn die zal spinnen in welke vijver dan ook ze terechtkomt.