Superschone Goshiki en Keurige Kujaku (Video)

Published On: november 2nd, 20193,5 min read0 Reacties on Superschone Goshiki en Keurige Kujaku (Video)Categorieën: JapanreizenViews: 402

Hoe maken ze het hè…

Sorry, sorry, vandaag is het verslag wat laat. We waren laat terug van de Koi hunt vandaag en oke, we hebben na het eten nog een paar biertjes gedronken. Of de dag ook het proosten waard is geweest?

We hadden eigenlijk geen planning vandaag, geen vaste afspraken of tijden wanneer we ergens moesten zijn en lieten ons leiden door de ingevingen; lekker rondrijden en kijken waar je op stuit. De eerste kweker die we bezocht hebben was Ikarashi Ozumi. Deze kweker had gisteren nog laat geharvest en blijkbaar waren er nog niet veel dealers geweest voor ons aan. Nou, ik moet je zeggen, ik was echt bijzonder verrast. Als je zag wat voor kwaliteit er zwom… Goshiki is echt moeilijk te vinden hier, maar ik moet zeggen, man wat een goede vissen en ik denk niet dat ik eerder zulke goede kwaliteitsvissen heb gezien hier dus we besloten er maar een netje in te hangen. Eenmaal in de bowl werd mijn eerste indruk alleen maar bekrachtigd.

Joh; we hadden al Minuma Goshiki gekocht, maar zoals ik al eens aangaf kijk ik vooral naar de prijs-kwaliteitverhouding. In het voorjaar had ik daarom iets meer Tancho Showa dan gepland en nu stuit ik op deze Goshiki. Ik weet hoe onze klanten hier naar kijken en het liefst geen spotjes in het beni. Nou, ik kan je echt vertellen; deze zijn allemaal puntgaaf! Echt dat je denkt hoe kunnen ze het maken. Nu kan ik dat vertellen hier, maar misschien lezen er ook minderjarigen mee dus geen fifty shares of vissenporno, maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Het aanzien van het dikke beni en rondom deze patronen die scherpe contrasten van blauw, zwart, wit; tof hoor, ik had dit niet verwacht bij Ikarashi Ozumi. Deze zijn ook best fors, superschoon en nog niet gesekst. Dus er komen toch zeker 12 extra Goshiki mee naar Marum en ik ben er echt heel blij mee!

We zijn hierna naar Miyatora gegaan en we wisten dat hij Kujaku ging harvesten en die vonden we daar. Echt bijzonder hoor hoe een kweker als Miyatora zulke kwaliteit in zoveel verschillende variëteiten kan kweken. Forse Kujaku hoor van 48 tot 50 centimeter en deze kan ik bijzonder scherp aanbieden voor 599 euro per stuk. Even een hapje gegeten; ramen! Daarna door naar Hosokai, maar daar vond ik niet iets dat we in ons schoentje willen. We konden dan verder op pad, maar kozen er voor terug te gaan naar Ikarashi Ozumi om de vissen die we vanochtend hebben gekocht allemaal op de foto te zetten. Moet ook gebeuren. Daarna zijn we nog even naar een winkeltje geweest.

Ik had het er al even over met mijn vader dat we echt zoveel berichten krijgen vanuit onze Whatsappgroep. Persoonlijke berichten met complimenten voor onze aankopen en verslag dat geeft echt dondersgoede energie en dat willen we even belonen. We hebben daarom een paar t-shirts gekocht hier om te verloten binnenkort aan de leden in onze appgroep!

En toen was het ook als nel donker; echt de dagen vliegen voorbij. We hebben er nog maar twee te gaan! Dus mocht je nog iets nodig hebben of iets speciaals zoeken laat het ons dan even weten. Morgen gaan we naar de alom bekende Hirasawa met zijn grote vissen. Als we zelf nog wat tegenkomen haken we daar ook op in natuurlijk, maar we zijn ook al wel echt tevreden hoor. Als we niets meer tegenkomen ga ik me nog even flink zat eten in de curry en sushi hier; dat is wel aan ons besteed hier ;-)