Hattrick met Maruhiro mix, Miyatora Kumonryu en Oofuchi Sanke.

Published On: november 5th, 20233 min read0 Reacties on Hattrick met Maruhiro mix, Miyatora Kumonryu en Oofuchi Sanke.Categorieën: JapanreizenViews: 110

Hey, ik ben weer terug in het hotel na een dag vol avonturen hier in Japan. Ik weet dat jullie hunkeren naar een nieuw verhaal, dus laten we meteen duiken in de dag die voor ons ligt. De Nogyosai Koi Show staat op de planning, dus het is een beetje gokken welke kwekers beschikbaar zullen zijn. Maar hé, that’s all part of the game, toch?

We trappen de dag af bij Maruhiro, een plek waar ik vaak een kijkje neem omdat er elke dag nieuwe schatten te ontdekken zijn. Maar jongens, wat een drukte! Het lijkt wel alsof iedereen van de partij is om de mooiste kois te pikken. Gelukkig heb ik het voordeel dat ik niet voor één week hier ben, dus ik kan mijn tijd nemen en de echte parels eruit vissen.

En raad eens? Ik scoor een prachtige Ginrin Tancho, niet te vergeten de Showa’tjes die ik op het oog had. Alleen, de box moet vol, en dat doe ik alleen met de beste van de beste. Die tactiek betaalt zich uit, want we hebben aan het einde van de dag een volle box met topvissen. Wil je ze allemaal als eerste zien, wordt dan lid van onze whatsappgroep via de link onder (mobiel) of naast (desktop) dit artikel.

Het Lot in Handen van Chopsticks

Dan Takumi van Miyatora Koi Farm. Ik had het niet moeten zeggen, maar ik heb dus blijkbaar het lot aan mijn zijde als het gaat om het kiezen van de vissen. Met stokjes trekken wie er als eerste mag kiezen – je verwacht het niet, maar ik trek dus vier keer op rij het eerste stokje! De Aziaten met wie ik er was, konden hun ogen niet geloven. Ik zelf trouwens ook niet, maar hey, het universum staat aan mijn kant, denk ik dan maar.

Na een paar rondes heb ik de mooiste Mukashi Ogons gescoord en zelfs een bijzondere Kumonryu die perfect is voor een klant van mij. Echt, deze vissen zijn niet alleen een genot voor het oog, maar ook voor de portemonnee.

Even een pitstop voor een curry – want jongens, dat gaat er altijd wel in na zo’n ochtend vol adrenaline. Maar dan, terug naar het Koi hunten, want we hebben een afspraak bij Oofuchi. Die was nog bezig met afvangen, wat betekent… nieuwe vissen! Ik ben net op tijd om de beste exemplaren te spotten.

Lage Bakken, Grote Uitdagingen

Het scheppen bij Oofuchi blijkt een grotere uitdaging dan verwacht. De bakken zijn laag en het zicht is niet optimaal, maar dat houdt een doorgewinterde Koi hunter natuurlijk niet tegen. Na veel geduld en een scherp oog, heb ik toch een paar schitterende exemplaren te pakken gekregen, waaronder een Sanke die je hart sneller doet kloppen.

De Emoties van het Koi Hunten

Ik moet zeggen, het is een achtbaan van emoties. Het geduld, de spanning bij het kiezen, het genot van een geslaagde vangst. En natuurlijk de lachwekkende momenten, zoals wanneer een kweker een biertje van je aanneemt en je weet dat je niet alleen een vis hebt gescoord, maar ook een vriendschap hebt versterkt. Het zijn deze momenten die elke reis weer uniek maken.

En zo sluiten we de dag af, een dag vol met uitdagingen, geluk en natuurlijk prachtige Koi. Ik kan niet wachten om morgen weer op pad te gaan en nieuwe parels te ontdekken. Stay tuned, want dit avontuur is nog lang niet voorbij! Ik laat jullie vandaag achter met wat foto’s van de omgeving waar deze avonturen zich afspelen zodat je er een beeld bij kunt vormen.