Hirasawa Chagoi – Zulke goede hebben wij nog niet gehad

Published On: februari 13th, 20212,6 min readReacties uitgeschakeld voor Hirasawa Chagoi – Zulke goede hebben wij nog niet gehadCategorieën: KoiViews: 594

Bijzonder respectvol. Hirasawa Chagoi!

Het is het valentijn weekend en daar hoort een beetje verwennerij bij, toch?! Ik heb jullie in het vorige bericht al trots de Matsue Benigoi getoond waar we echt heel erg blij mee zijn, maar we hebben ook in dit artikel toch weer een echt erg mooi aanwinst voor onze koizaak in Noord-Nederland!

Hirasawa heeft één box, echt maar eentje van Nisai Chagoi in deze kwaliteit. En hij dacht aan ons

Het zat zo. Al jaren proberen we een zekere kwaliteit Hirasawa Chagoi los te weken en ook bij Marudoh, maar geloof me dat alhoewel eenkleurige vissen niet zo moeilijk lijken te zijn, zijn deze altijd al vergeven of worden ze niet verkocht omdat ze reeds zijn toegezegd aan andere klanten. Niet zelden komen die dan uit andere landen in Azië waar ze iets gemakkelijker dezelfde bedragen neertellen voor een eenkleurige vis als een Chagoi bijvoorbeeld. Daarom zie je een goede nisai Hirasawa Chagoi zelden bij een koizaak in Noord-Nederland.

Toen wij afgelopen najaar bij Hirasawa waren en natuurlijk weer vroegen naar een goede kwaliteit nisai Chagoi, kregen we wederom nul op rekest. shit. We hadden er echt op gehoopt omdat we nu als een van de weinigen in Japan waren. Maar Hirasawa, dankbaar als hij was, gaf wel aan dat hij zijn beste wilde doen dat we in het voorjaar mochten uitzoeken, uit respect omdat we ook nu in de moeilijkste tijd waren gekomen en zelfs twee weken in quarantaine waren verbleven. Maar jammergenoeg gaat onze voorjaarsreis niet door…

in Japan denken ze aan hun belofte aan die ene koidealer in Groningen

En dan toch! Hirasawa heeft één box, echt maar eentje van Nisai Chagoi in deze kwaliteit. En hij dacht aan ons. Via onze agent heeft hij ze ons gegund, uit zichzelf omdat hij wist welke belofte hij had gedaan en nu we echt niet kunnen komen, denkt hij ook aan ons. Ik ben superblij met deze kwaliteitskoi, want het zijn zulke gave Hirasawa Chagoi met zo een groeipotentieel. (Op de shows hier zwom in het verleleden altijd een Hirasawa Chagoi rond van maar liefst 114cm!)Dat groeipotentieel zie je ook gewoon meteen als je naar de bouw kijkt en dan in het bijzonder naar het verloop van de kieuwen naar de body; echt heel mooi en dan in verschillende kleurschakeringen; ben ik echt erg content mee. Maar nog veel blijer wordt ik van het respect dat ervan uit gaat dat wij deze box krijgen aangeboden. Niet een andere dealer of wat dan ook, maar in Japan denken ze aan hun belofte aan die ene koidealer in Groningen.

Deze Nisai Hirasawa Chagoi meten rond de 50cm en hebben behalve een prachtig bodytype ook een hele gave huidkwaliteit. Welke kleur vind jij het mooist? Ook deze eenkleurige Koi bieden wij speciaal voor Valentijn aan van Euro 1195, voor Euro 995,- Ik heb ze zelf natuurlijk nog niet gezien. Ze komen binnen begin maart, maar ik denk serieus dat ik zulke goede nisai Hirasawa Chagoi nog niet heb gehad.