Het is nu de ideale tijd om je koivijver te plannen met ons!

Published On: december 7th, 20152,4 min readReacties uitgeschakeld voor Het is nu de ideale tijd om je koivijver te plannen met ons!Categorieën: Architecture, Construction, EngineeringLabel: , , Views: 8673

Een leuke vakantie plannen is er nu gewoon niet bij.  En als je dan toch nog een zomerseizoen in tuinesie moet vertoeven dan kun je er ook beter gewoon iets moois van maken. De winterperiode leent zich dan ook uitstekend voor het overwegen van een koivijver in je tuin. En met dat zonnetje van het afgelopen weekend; dan gaat het toch kriebelen. We maken graag een plan en prijsopgave met je. Twijfel je nog? Hieronder gaan we in op twee van de meest voorkomende bezwaren of vooroordelen:

Vooroordeel 1: Een koivijver laten bouwen is heel duur

Een Koivijver hoeft zo duur te zijn als ze zeggen. Onze constructiemethode met gebruik van sandwichpanelen is behalve duurzaam en sterk ook vooral snel. Doorgaans hebben we voor alle maten slechts 1 dag nodig om de hele constructie op de plaats te zetten. Wanneer je dat afzet tegen een metselaar kost dat gewoon veel minder tijd en dus arbeidersloon. De sandwichpanelen zijn qua basismateriaal ook gunstiger in de m2 prijs.

Sandwichpanelen staan in geen verhouding tot metselen in termen van uren werk

Als je dan ook nog bedenkt dat je met vijverbouw sandwichpanelen meteen een isolerende werking hebt terwijl je daar een steens muurtje voor moet metselen en apart isolatie moet aanbrengen echt veel sneller en goedkoper uit.

Vooroordeel 2: Dan zitten we maandenlang met een bouwput in de tuin

Nee hoor. We doen een hele goede voorbereiding in onze werkplaats. We zagen alles reeds op voorhand op maat en ook het lassen van de profielen doen we zoveel mogelijk al voordat we de vijver komen plaatsen. Hierdoor kunnen we het zo plannen dat we de vijver direct komen zetten nadat deze is uitgegraven en je dus ook niet of zo weinig mogelijk zit met opkomend grondwater. Eventueel sluiten we een pomp aan. In 9 van de 10 gevallen zetten we alle wanden van de vijver in 1 dag! Daarna is het een kwestie van het plaatsen van de doorvoeren, het vilt erin en de folie te lassen om uiteindelijk de filtertechniek aan te sluiten en een eventuele afwerking te realiseren. We maken op voorhand een heldere planning. Het enige dat we niet altijd in de hand hebben is het weer.

We zijn inmiddels gerenommeerd als koivijver bouwer en koidealer in Groningen, Drenthe en Friesland, maar eigenlijk komen we overal en bieden we onze unieke constructiemethode aan door heel Nederland. Misschien binnenkort ook bij jou? De lockdown is verlengd. De mogelijkheden zijn beperkt in het belijden van onze hobby, maar het is nu wel de ideale tijd om je te oriënteren op het laten bouwen van een koivijver. Wij helpen je graag in een vrijblijvend gesprek en een prijsopgave.