Kin Showa, Kumonryu, Hi Utsuri en de uitslag van de Tancho Showa Challenge!

Published On: november 5th, 20194,3 min read0 Reacties on Kin Showa, Kumonryu, Hi Utsuri en de uitslag van de Tancho Showa Challenge!Categorieën: JapanreizenViews: 318

Soms moet je dingen aan de kant zetten… maar dat gaat beslist niet over het eten

Net terug van het restaurant; op speciaal verzoek van mijzelf eigenlijk nog even weer heen geweest naar een barbecue restaurant; heerlijk vind ik dat, zo gezellig. Dus nu tijdens het uitbuiken het verslag even verwerken voor onze trouwe lezers. De twee weken zitten er alweer bijna op wat is de tijd snel gegaan. Het is vandaag al de laatste dag in Japan, als we terugkijken op de twee weken dan hebben we toch echt een ontzettend leuke Koi-hunt gehad. De eerste week was even inkomen maar al met al waren het twee hele leuke weken en hebben we meer gekregen… eh gekocht dan waar we voor gekomen waren.

Vanochtend zijn we nog even langs geweest bij Maruhiro om te kijken of er nog wat was afgevangen, dat bleek niet het geval te zijn dus zijn we doorgereden naar Takatatsu waar we gister ook al waren om de harvest bij te wonen. Vandaag waren we er om wat foto’s en filmpjes te maken van de Nisai die we gisteren hebben aangekocht. Een selectie hiervan kunnen jullie hiernaast aanschouwen.

maar voor nu heb ik het eventjes aan de kant gezet want dat gaat echt te gek

Vervolgens zijn we doorgegaan naar Yoshioki, ook daar moesten we nog een paar vissen op de foto zetten en we deden nog een ultieme poging om ook de laatste zoekopdracht te vervullen, twee mannelijke nisai Chagoi. Uiteindelijk hebben we die daar niet kunnen vinden. De kweker onthoud het en zal, wanneer hij ze omhoog heeft gehaald, dit laten weten via Mr. Nishikigoi, mijn agent in Japan. Maar nu had ie ze niet zitten dus helaas. We hopen dat ze er in het voorjaar wel weer bij zitten.

Wel hebben we bij Yoshioki (Marusei Koi Farm) de openstaande deals helemaal vol kunnen maken zodat we de boxen goed gevuld kunnen verschepen naar Marum en hebben we nog een aantal vissen gekocht  waaronder Kin Matsuba, Mizu Ogon en Aka Matsuba). We waren enthousiast en troffen nog een aantal superschone Hi Utsuri; echt toppers van vissen en er is altijd veel vraag naar. We zijn 1,5 uur bezig geweest om er drie uit te zoeken.

Zware overpeinzingen.

Toen we vervolgens de prijs vroegen; sloegen we wel een beetje stijl achterover. ergens hadden we dat wel verwacht, want Shinoda vraagt ook torenhoge prijzen en terwijl iedereen eigenlijk vraagt naar Shinoda denk ik dat deze nog wel beter zijn. Het zijn echt forse vissen, maar voor nu heb ik het eventjes aan de kant gezet want dat gaat echt te gek. Hieronder de video; mocht je nu echt interesse nebben in een dergelijke Koi; laat het me dan nog even weten.

We zijn hierna nog naar een ander Koihuis geweest om te kijken of we nog leuke deals konden sluiten. De prijzen waren alleen erg hoog dus hebben we het ervoor nu maar bij gelaten. In het voorjaar komen we zeker terug en dan gaan we het gewoon opnieuw proberen. De lunch moet ons dan maar weer gelukkig maken. Nou ik kan jullie zeggen wat ik heb geprobeerd, op de foto die ik ervan op Facebook plaatste waren talloze reacties met meer of mindere afschuw, maar ik moet zeggen het smaakte helemaal niet verkeerd. Er zit van alles in, maar dus ook gesmolten kaas op rijst. Bah, wat een vieze combinatie is dat denk je dan wellicht snel, maar ik moet je zeggen dat ik het juist erg lekker vond! Als er een Japans gerecht door moet gaan voor een Hollands prakje met spek; dan is dit toch echt wel de enige echte kaaskopvariant. 😉

Aan alles komt een einde en deze dag was geweldig om de Koi-hunt af te sluiten. We zijn al met al dus zeer tevreden en we vertrekken morgenvroeg helaas weer naar het koude Nederland.

Last but not least; zoals beloofd de uitslag van de Tancho Showa Challenge. Makotto heeft uiterst geconcentreerd en zorgvuldig de winnaars uitgezocht. Zij ontvangen respectievelijk 100%, dus het volledige aankoopbedrag (1e prijs), dan 50% van het aankoopbedrag (2e prijs) en dan 25% van het aankoopbedrag (3e prijs) terug in de vorm van een tegoedbon! Winnaars gefeliciteerd: