Koi Hunt Dag 1: We zijn los gelaten en we gingen ook los!

Published On: oktober 27th, 20204,1 min readReacties uitgeschakeld voor Koi Hunt Dag 1: We zijn los gelaten en we gingen ook los!Categorieën: JapanreizenViews: 493

Echte showkwaliteit en hagelwit!…

Eindelijk maar toch vrij na twee weken quarantaine! We zijn los gelaten. We hebben afgelopen week een afspraak gemaakt bij Nagoshi  omdat zij zondag hebben afgevangen van zijn Nissai. Een van hun grootste mudponds. Deze mudpond schijnt echt een hele lastige te zijn om af te vangen. We waren er natuurlijk niet bij, maar de vijver schijnt wel bijna 5 meter diep te zijn! Echt bizar; dit doen ze totaal met 5 trucks en 15 tot 20 man om deze gezamenlijk af te vangen. daar zijn ze dus met man en macht bezig geweest en wij… Wij hadden de eerste keus!

Ze hebben in totaal 1800(!) stuk Nissai afgevangen. Vanochtend zijn we vroeg vertrokken naar de farm en na het traditionele kopje groene thee hebben we een rondje gelopen om de basins. De basins zaten echt bomvol met veel verschillende varieteiten, zoals Goshiki, Asagi en Kohaku. Mukashi Ogen zwom er; echt een hele brede mix met Karashigoi, Chagoi en ook Shiro Utsuri. Wij kwamen vooral voor de Kohaku, waar ik zeer gecharmeerd van ben. Dat weten onze klanten inmiddels ook wel denk ik.

de Nagoshi Kohaku hebben we namelijk altijd een hele goede prijs/kwaliteit verhouding en we hebben nu het geluk dat we als eerste mogen handpicken! Het was de hele week eigenlijk al slecht weer met keiharde regenbuien, maar we zijn wel mooi aangekomen in Toyama. Het was daar zelfs warm. We konden gewoon in T-shirts staan netten! We zijn ongeveer 3,5 tot 4 uur lang bezig geweest met het scheppen, om een mooie selectie te maken. Erin, eruit, sommige weer terug na een grondige keuring en weer nieuwe selecteren. Echt een duchtig werkje zo enkele uren achter elkaar, maar wat mooi jong zo na twee weken quarantaine de handen even laten wapperen.

We leggen de lat voor de selectie elk jaar wel ietsjes hoger, maar ook voor de klanten met een kleiner budget zijn we goed opzoek geweest. Nadat we klaar waren en de prijs hoorden, viel dat aardig tegen en hebben we ook wat vissen terug moeten gooien. Het ging ons even de pet te boven, maar we moeten ook reëel zijn want de vissen zijn het waard.  Uiteindelijk hebben we 29 vissen geselecteerd, waarvan 8 high quality vrouwelijke Shiro Utsuri. We hebben ook 11 vrouwelijke Kohaku, waarvan 3 stuks High Quality. We hebben ook nog een hele gave Tancho Sanke gekocht.

Echte showkwaliteit en hagelwit!

Hij is heel mooi, maar er komt waarschijnlijk wel een prijsje aan te hangen. Echte showkwaliteit en hagelwit! 45 centimeter lang en ook female. Bij alle vissen die we van Nagoshi hebben gekocht, krijgen we een certificaat. De Shiro’s zitten ongeveer op 43 centimeter. Echt hagelwit en van de Okawa bloedlijn. Die ouderdieren zijn 83/84 centimeter. De Kohaku variëren van 42-48 centimeter. Al met al een zeer geslaagde dag! Na 2 weken in quarantaine voel je je echt zo vrij als een vogel. Ik vind het ook zeer mooie aankopen voor onze klanten

We worden altijd vriendelijk ontvangen bij Nagoshi Koi farm. Het was allemaal goed geregeld; tussen de middag hebben we heerlijk pizza gehad. leuk weetje is dat de pizza duur is joh in Japan en het zijn ook beslist geen Italianen; beter houden ze het vooral bij de vis, maar het was wel goed te eten hoor; geen klagen. We zijn om kwart voor 4 weer in de auto gestapt naar ons appartement. Nagoshi is namelijk best een stukje rijden. We sloten de dag af met uit eten gaan, even iets anders dan aan het fornuis in ons appartement. Ik lig nu nog na te genieten van die vissen; die Tancho Sanke joh, gitzwart en hagelwit; echt supergoed; zeker showkwaliteit.

We hebben nog niet alle Koi op de website in kunnen voeren met prijzen etc. Het zijn volle dagen  en alhoewel we alles iedere dag proberen te verwerken inclusief foto’s en video’s lukt het ons soms pas de volgende dag. Volg ons dan ook vooral via Whatsapp, Youtube of plaats een zoekopdracht dan weet je zeker dat je op de eerste rij zit!