Koi Hunt Dag 11:

Published On: juni 29th, 20215,4 min read0 Reacties on Koi Hunt Dag 11:Categorieën: JapanreizenViews: 294

Showa Sanke, een paar Tancho Showa en enkele Kohaku

Vanochtend werden we om acht uur opgepikt vanaf ons appartement. Even een bakje koffie bij de 7-eleven, heerlijk. Ik merk wel aan mezelf dat de dagen veel energie kosten. er is natuurlijk veel vraag en dat loopt qua tijdsverschil niet helemaal lekker dus dan schiet de slaap er al snel bij in. Vanochtend zijn we begonnen bij Marudoh. Daar hebben we een kleine miscommunicatie gehad. We kwamen er namelijk voor meerdere dingen. We hebben voor meerdere klanten nog zoekopdrachten staan; vooral Kohaku ook. Van de week hadden we daar ook al een selectie gedaan. Daar hebben we positieve reacties op gehad, waardoor er nog meer vraag is gekomen. Daar zouden we vanochtend naar kijken, maar dat was bij elkaar langs gegaan schijnbaar en de vissen waren in behandeling. De gezondheid van de vissen staat voorop en dus laten we ze met rust. Morgenvroeg komen we hiervoor nog eens terug.

Marudoh heet eigenlijk Hisashi Hirasawa

Maar ik ben ook op zoek naar goeie Karashigoi. Karashi betekent overigens ‘mosterd’ dan weet je een beetje welke kleur het is. Met name Karashigoi met veel potentie zijn veel gevraagd. Dan kun je twee kwekers in overweging nemen. Alleen de kweker die echt bij mij naar voren komt is Marudoh. Marudoh staat enorm bekend om zijn vissen met enorme groeipotentie. Marudo is eigenlijk samen met Hirasawa de grootmacht op dit gebied. Wist je dat zij eigenlijk gewoon familie van elkaar zijn? Marudoh heet eigenlijk Hisashi Hirasawa, maar heeft omwille van het onderscheid zijn farm gedoopt tot de Marudoh Koi Farm. Andere jaren kon ik er niets kopen. Omdat vooral Azië ook gek is op zijn vissen. Marudoh was jarenlang voorzitter van de Shinkokai en geniet een enorme respect en bekendheid. Gisteren werden we echter gebeld. Dat ze nog wat Karashigoi voor ons hadden wellicht. Dit telefoontje komt zeker weten alleen maar omdat wij er al de Kohaku hadden gekocht. Dan heb je toch de gunning.

We moesten ons vanochtend ons melden bij een ander koi huis. We hebben 7 stuks geselecteerd. Karashi koi van 40 centimeter. Het zijn niet hele grote vissen, maar dat zegt niets over de groeipotentie; deze vissen zijn namelijk helemaal niet de mudpound in geweest, maar je ziet het al wel de body’s zijn enorm goed. Kwekers zetten in goede jaren in juni nog een extra kweek zoals ook Dainichi om te kunnen voldoen aan de grote vraag vanuit Azië. En er zijn natuurlijk maar zoveel mudpounds. Dit zijn echt wel de vissen die supergroot worden. Alle zeven stuks vrouwelijk. Wie een goeie Karashigoi wil hebben is bij Marudo en nu dus bij ons, aan het goeie adres.

Als je dan bij Maruhiro aan komt kun je ook zien hoe zulke hardwerkende mensen het zijn

Na Marudo zijn we doorgereden naar Maruhiro. Maruhiro zou vandaag ook afvangen en die had ook afgevangen, maar er was sansai afgevangen; niet waar we naar op zoek waren. Het was vandaag echt enorm slecht; weer het regende. Daarna werd het even droog en daarna begon het weer met regenen. Als je dan bij Maruhiro aan komt kun je ook zien hoe zulke hardwerkende mensen het zijn. Buiten in de regen of half in de regen zat een van zijn werknemers een sleepnet te herstellen. Zo kun je ook zien dat het leven van een kweker en hun staf niet altijd over rozen gaat. Echt wel dieprespect hiervoor. We komen hier zeker weer terug en hij weet wat we zoeken.

Na Maruhiro hadden we om elf uur een afspraak staan bij Nagashima. Hier kocht ik andere jaren tosai en ik heb er ook al wel nisai van gehad. De laatst jaren kon ik er niet zo goed slagen. We werden gebeld dat het afvangen wat langer ging duren dan normaal door de regen. Tegen een uurtje of half één zouden ze weer terug zijn. Toen zijn we eerst gaan lunchen en hebben een lekker soepje gehad. Een keer iets anders dan curry haha… We hebben her erover hoeveel we eigenlijk nog te doen hebben. Dan ben je hier twee weken en dan kom je nog tijd tekort, maar dat komt misschien ook wel omdat we ons momenteel in het walhalla bevinden en voor ons gebied de Niigata voor onszelf hebben.

Na het soepje zijn we teruggereden naar Nagashima; ze weren toen net terug met de afvangst. In totaal hebben we 20 stuks gekocht; Showa Sanke, een paar Tancho Showa en enkele Kohaku. Echte hele nette vissen voor een bijzonder betaalbare prijs; het was echt een supergoed deal. Wat je bij deze vissen ziet is dat er nog onderliggend sumi op gaat komen; ze gaan nog een hele transformatie krijgen. Deze vissen zijn nog lang niet af, mensen zouden daar doorheen moeten kijken.

Daarna doorgereden naar Hirasawa. We hebben daar even gekeken. Morgen zouden ze weer gaan afvangen. Zijn nisai en sansai. Laatste jaren krijgen we ook steeds meer vraag naar grotere vissen. Morgen kijken of we er een mooie selectie uit kunnen maken. We waren net terug in ons apartement en werden gebeld door Maruhiro dat hij morgen ook gaat afvangen. Morgen kunnen we dus ook weer vol aan de bak! Vanavond nog wezen eten met Micha en Atsushi. We hebben vandaag niet bijster veel gekocht maar het is wel een hele mooie selectie.

Hieronder nog een video waarin Nagashima ons uitleg geeft over zijn bloedlijn en maximaal trots is op zijn Koi in het magazine.