Koi Hunt Dag 2: We wanen ons alleen in Japan

Published On: oktober 28th, 20205,3 min readReacties uitgeschakeld voor Koi Hunt Dag 2: We wanen ons alleen in JapanCategorieën: JapanreizenViews: 345

Die quarantaine ben je op deze manier snel vergeten…

We zijn vanochtend eerst bij Hirasawa geweest. Het is echt bizar rustig! Er was echt helemaal  niemand en de bakken waren ook een stuk leger dan voorgaande jaren. Je waant je haast alleen in Japan. We zijn vervolgens naar Yamazaki gegaan. Het was heel erg mooi weer. Het was wel 23 graden! Hij heeft net weer nieuwe Nisai binnengekregen die hij heeft afgevangen. Yamazaki had veel bewondering voor ons, omdat wij 2 weken in quarantaine hebben gezeten. Dit kon je echt merken en hij liet het ons ook voelen in de gunning hoor. We hebben daar bij de bakken rondgelopen en we hebben daar 15-18 stuks weten aan te kopen. We hebben ze voor scherpe prijzen gekregen, scherper dan normaal omdat hij het heel erg waardeerde dat we toch langskwamen. Ik wil niet zeggen dat ik me bezwaard voelde, maar het maakt wel nederig; met die dankbaarheid ben je die twee weken quarantaine zo vergeten. Vervolgens zijn we doorgereden naar Miyatora…

Hij was er helaas nog niet, omdat hij Mukashi Ogon aan het afvangen was. Dat ging niet om hele grote aantallen; totaal om 30 stuks, waarvan wij 3 stuks hebben geselecteerd als eerste keus. In onderstaande video zie je hem aan komen rijden met zijn truck. Ze zijn alle 3 female en tegen de 50 centimeter aan. Mooie forse dames en die komen alledrie naar Marum. We werden nog verrast met posters en boekjes van de farm zelf. We hebben hem nog een T-shirt gegeven en daar hebben we erg veel lol mee gehad.

laten we eerlijk zijn; daarom zijn we hier ook!

We werden zelfs nog uitgenodigd om deze week een keer een hapje te eten. Rond de middag gingen we ook nog even een uiteten want laten we eerlijk zijn; daarom zijn we hier ook! De curry doet er toe haha. We hoopten het enigszins maar we merken echt dat het feit dat we twee weken in quarantaine zijn verbleven wordt echt heel erg gewaardeerd. We hebben door de jaren heen ook echt wel een band opgebouwd. En dat voelt fijn kan ik je zeggen wanneer je aan de andere kant van de wereld bent.

Daarna zijn we naar Izumiya gegaan. Voorheen vond ik de prijzen van hun wel redelijk hoog, maar we gingen toch even een kijkje nemen. Dit jaar vielen de prijzen best wel mee. We gingen kijken bij de Yamabuki bak. Bij het selecteren was ik niet helemaal onder de indruk van de kwaliteit, dus ben ik bij andere bakken gaan zoeken. We komen hier om vissen te kopen, maar ook om kritisch te kijken en goed te beoordelen of alles in verhouding is. dat kan niet vanaf een videootje. De bouw, de glans, de schubbenverdeling etc etc.

in de bowl glimt en glanst het fukurin erover

We hebben uiteindelijk twee hele mooie Yamabuki geselecteerd. Mijn oog viel ook nog op een Kin Kabuto. Normaal koop ik die niet zo snel, maar ik zag hem in de bak ernaast zwemmen en het leek echt een brute, gave vis! Eenmaal in de bowl glimt en glanst het fukurin erover. Echt een gigantisch forse rug; mooie vis.

Mijn oog viel ook nog op één Mukashi Ogon, want deze had echt een geweldige bouw. Echt eentje die je niet kunt laten gaan. Later zag ik ook nog hele mooie bakken met Go Sanke, waarbij mijn oog meteen viel op een Kanoko Sanke. Je moet er van houden, maar het straalt wel iets van elegantie uit! Ik dacht we zetten hem gewoon in de bowl en we kijken wel eventjes. We hebben ook nog twee hele mooie Showa weten te scheppen. Dat was best wel even zoeken en selecteren, maar ze zwommen er wel; het is soms lastig en je ziet het niet altijd in de bakken, maar in een bowl komt het wel over.

Alle vissen die we meenemen komen ook weer met certificaat

De Yamabuki die ze hier hadden, die waren wel echt de hoogste kwaliteit. Ik moet toegeven dat ik nog nooit zo’n goede Yamabuki heb gezien als hier. Daar kom ik nog wel even op terug want het is echt masterclass wat hier zwemt. Wellicht gaan we deze week weer hier naar de koi farm toe om nog meer Yamabuki te selecteren. Alle vissen die we meenemen komen ook weer met certificaat.

Daarna zijn we nog weer teruggegaan naar Miyatora, want die zou vanmiddag Tancho’s afvangen. We kwamen binnen en ze waren echt net klaar met het afvangen – echt net vijf minuten waren ze terug –  waardoor wij gewoon weer de eerste keuze hadden en dat leverde toch weer een echt mooie bowl op met diverse Tancho. We hebben nu al twee dagen achter elkaar de eerste keuze gehad. Dit maakt de twee weken quarantaine snel helemaal goed; zeker in combinatie met de waardering. De prijs-kwaliteit is daarom ook echt enorm op dit moment en ik hoop dat jullie dit ook zien en bemerken. Het is nog maar dag 2 hè; het worden nog hele interessante weken!

We hebben nog niet alle Koi op de website in kunnen voeren met prijzen etc. Het zijn volle dagen  en alhoewel we alles iedere dag proberen te verwerken inclusief foto’s en video’s lukt het ons soms pas de volgende dag. Volg ons dan ook vooral via Whatsapp, Youtube of plaats een zoekopdracht dan weet je zeker dat je op de eerste rij zit!