Koi Hunt Dag 3: Geheime kweker? Ja we hebben een geheime kweker!

Published On: oktober 29th, 20204,8 min readReacties uitgeschakeld voor Koi Hunt Dag 3: Geheime kweker? Ja we hebben een geheime kweker!Categorieën: JapanreizenViews: 300

Van kat uit de boom naar een heel interessante dag

Vandaag was een mooie zonnige dag. Vanochtend was het nog wel een beetje fris, maar de zon schijnt erbij. We kunnen de dag lekker beginnen. De nacht was niet heel lang ongeveer 3,5 uur. Vandaag hadden we geen afspraken gemaakt. We zijn vanochtend opgepikt om kwart over acht bij ons appartement. Het voordeel kan geen afspraken te hebben staan is dat je overal een beetje langs kunt rijden om even je gezicht te laten zien, afspraken te maken of ze nog gaan oogsten deze week etc. We hebben eerst een lekker bakje koffie bij de 7-eleven gehaald daarna doorgereden naar Kaneko die bekend staat om zijn goeie Shiro Utsuri en (Tancho) Kujaku. Een nadeel als je geen afspraken maakt is dat je nog wel eens voor een dichte deur komt te staan. Dat was vanochtend het geval bij Kaneko. Dat kan gebeuren, maar we gaan in de loop van de week vast nog wel even een keer kijken.

Vervolgens zijn we door gereden naar Marushin. Bij Marushin kom ik de afgelopen 2 a 3 jaar wel wat vaker maar de afgelopen jaren pieste ik wel wat naast de pot zeg maar; dan waren de meeste vissen al uitverkocht. Toen we er aankwamen zagen we dat ze een nieuwe greenhouse hebben gemaakt voor zijn verkochte vissen.  Toch even bij zijn nisai kijken en het viel toch wel wat tegen en er waren al wel veel vissen verkocht. Als je het niet probeert zul je het ook niet weten. Het is hem ook nu dus niet geworden bij Marushin.

Toen zijn we door gereden naar Kanno om te kijken naar leuke Goshiki. Het zat er helaas niet tussen voor het budget waar wij naar zochten. Daarna zijn we doorgereden naar Yagenji. Hier was echt alles helemaal leegverkocht of beter gezegd opgekocht. Jammer want we zijn altijd een goede klant bij Yagenji, maar dan zoeken we het gewoon bij een andere kweker. Zo zie je maar weer dat ook nu het geen beklonken zaak is; het blijft een Koi hunt; een jacht naar de beste prijs kwaliteit, maar het is ook niets nieuws, de eerste week is altijd af tasten; een beeld vormen van wat er allemaal is en wat er mogelijk nog komt en ook je gevoel laten spreken.

Daar hebben we een geweldige mooie high quality Goshiki, Doitsu Ochiba, Kikukui en Kujaku gekocht; in totaal 16 stuks punt gaaf en schone vissen

Daarom zijn wij er altijd twee weken waar andere dealers er maar een week of 10 dagen zijn max. Dan moet je ook meteen je slag slaan; wij kunnen op zijn Gronings even rustig de kat uit de boom kijken of de Koi uit de vijver in dit geval haha. Het is niet gemakkelijk hoor, want je wilt ook graag natuurlijk.

Vervolgens doorgereden naar Marusada. Even in zijn show huis gekeken en daar zagen we mooie Showa. We werden toen we daar waren plotseling gebeld door Mischa  (onze agent) hij vertelde dat zijn geheime kweker zijn nisai heeft afgevangen. Geheime kweker? Ja, we hebben een geheime kweker. je moet je voorstelen dat hier honderden kwekers zitten, bekende en minder bekende. Over het algemeen delen we met collegae veel informatie of tips, maar je mag ook wel eens iets voor jezelf houden toch?! Deze kweker is nog door weinigen ontdekt, maar wij komen er ieder jaar. We hebben de kweker gedoopt tot ‘Omoshiroi’, dat betekent ‘interessant’ want dat zijn zijn vissen zeker. Mischa zei dat we een selectie konden maken. We zijn die kant op gegaan. Daar hebben we een geweldige mooie high quality Goshiki, Doitsu Ochiba, Kikokuryu en Kujaku gekocht; in totaal 16 stuks puntgaaf en allemaal schone vissen. Ik heb ze allemaal op de foto gezet en ik was zeer onder de indruk. De vissen waren groter dit jaar. De variëteiten mix was vele malen kleiner, maar de kwaliteit is veel en veel hoger. Natuurlijk hebben ze een goed groei seizoen gehad in Japan, maar je ziet dan ook wel het verschil en je ziet ook dat als ze minder koi in de mudpound doen dat ze toch beter groeien. Supergoede vissen en ben er echt heel erg blij mee.

Vanmiddag zijn we nog even bij Katsumi wezen kijken, maar daar hebben we niets gekocht. We werden er wel erg vriendelijk ontvangen. Er stonden wel meerdere klanten; lokale mensen, maar ze kwamen meteen naar ons toe en even een praatje maken. Daarna zijn we gaan kijken bij Ikarashi Ozumi. Dat is dan toch weer heel leuk. Je komt erbinnen en ze kijken je verbaast aan. Ze zijn blij om je te zien. Nu zie je weer dat je op de meeste plekken vriendelijk ontvangen wordt.  We hebben verder ook nog geen andere dealers gezien dus het voelt sowieso al speciaal dat je hier bent. Dan komen ze bij je en vragen hoe de quarantaine was en of het vol te houden was en natuurlijk horen daar de nodige grappen bij.  Er is echt waardering voor dat je moeite genomen hebt om hun kant op te komen. Helaas geen zaken kunnen doen. De vis die we zochten zat er niet tussen, maar we komen er nog wel terug deze of volgende week.

Er kwam ook nog één heel bijzonder hoge kwaliteit Tancho Showa voorbij; eentje met bijzonder veel toekomstpotentieel en een fantastische huidkwaliteit, maar ook fors aan de prijs en daarom even over nagedacht. Heb je belangstelling; laat het me dan even persoonlijk weten via de Whatsapp.