Koi Hunt Dag 4: Van Kanoko naar Kanezo

Published On: oktober 31st, 20205,3 min read0 Reacties on Koi Hunt Dag 4: Van Kanoko naar KanezoCategorieën: JapanreizenViews: 420

Wellicht uit waardering, wellicht uit nostalgie, maar we zijn erg dankbaar weggegaan.

Vandaag was zeker een dag van waar blijft al die tijd. Je hebt geen flauw idee waar die tijd blijft, ze vliegen voorbij. Vandaag was ik redelijk op tijd van bed af. Weer een korte nacht. 

Veel positieve reacties die we ontvangen. Mensen moeten even wachten soms voordat ik reageer en ik hoop dat iedereen daar een beetje geduld voor op kan brengen. Ik ben er heel dankbaar voor dat iedereen complimenten op de dagverslagen heeft, maar ook op de vissen die we aankopen. Dat geeft ons ook een heel goed gevoel; dat wij het ook goed doen. Dat is in ieder geval superpositief en daar wil ik iedereen wel echt even voor bedanken. Bij deze!

Die dankbaarheid steken we niet onder stoelen banken of in keitrucks

Gisterochtend waren we al eventjes bij Kaneko. Toen was hij niet aanwezig. Gister afgesproken of we de vanochtend dag ook langs konden komen. Het is zeker een Koi farm die je niet over het hoofd mag zien. Het is echt wel een vreemd seizoen. We zijn hier dus nu al een midweek onderweg en ik heb werkelijk waar nog niemand gezien. ik weet dat Stefan Koster van Arts & Ants hier ook rondrijdt maar we zijn hem nog niet tegengekomen. We waren dan ook redelijk vroeg bij Kaneko en hebben een aantal mooie vissen aangeboden gekregen. Leuk om te vertellen, maar de eerste box die wij ooit gekocht hebben uit Japan was van Kaneko. Daar had ik nog foto’s van en die hebben we samen even bekeken. Erg leuk. Je kon ook zien dat het wat met hem deed; dat is dan toch nostalgie.

Toen we eigenlijk weg wilden gaan zei hij tegen onze agent in het Japans dat hij de bowl met water moest vullen. We hadden geen flauw idee wat er zou gaan gebeuren. De agent had ook geen idee. Hij was zelf weggelopen en kwam plots terug met een gevulde Koisok. hij legde de kiosk in de bowl maar hij had ook telefoon en bleef mooi zo staan. Ik keek mijn vader aan en we waren nu toch wel nieuwsgierig geworden. Uiteindelijk liet hij de vissen los en terstond na de prijs te horen hebben gekregen heb ik hem de hand geschud zonder te onderhandelen. Wellicht uit waardering, wellicht uit nostalgie, maar we zijn erg dankbaar weggegaan. Wat er in die bowl zat houd ik nog even voor mij; maar wat in het vat zit…

Uiteindelijk liet hij de vissen los en terstond na de prijs te horen hebben gekregen heb ik hem de hand geschud zonder te onderhandelen

Vervolgens zijn we door gereden naar Oyaji. Daar hebben we een aantal vissen gekocht 6 Kin Matsuba en 7 Gin Matsuba. De Gin Matsuba zijn 35-40 centimeter en de Kin Matsuba 40-45 centimeter. Het zijn allemaal, echt stuk voor stuk, high quality vissen. Supermooi en egaal van kleur totaal geen verkleuringen, spotjes of stipjes. Allemaal schone koppen en een geweldig gaaf netpatroon erop. Het dennenappel moet er nog doorheen komen; dit heeft zijn tijd nodig. Het zijn nog hele jonge vissen. Deze kunnen gereserveerd worden op volgorde van aanmelding. Ze zijn 349,- euro per stuk.

Daarna zijn we doorgereden naar Kanezo. Daar hebben we in het voorjaar leuke visjes van gehad. We hebben wat geselecteerd, maar ik was niet overtuigd. Geen onaardige vissen, maar niet de prijs-kwaliteit die wij zoeken. Wat we wel hebben gedaan; ik zag ook nog twee mooie Tancho Showa. Zwemmen. Beide female en het patroon was wel mooi verdeeld. De kweker zei 80% female; dat is dus nog niet helemaal zeker. Ik heb ze niet gekocht. Mocht er interesse zijn. Kan er altijd gevraagd worden naar de prijs. Mocht er interesse zijn stuur een berichtje. Het liefst via WhatsApp in de app groep. Dan kan ik er even naar kijken.  Kan ik je fatsoenlijk beantwoorden. Via WhatsApp kan ik het snelste reageren hier in Japan.  Ik krijg ook heel veel Messenger berichten binnen. Via mijn privé account. Is allemaal leuk en aardig ook helemaal niet erg. Ook veel via AB. Koi Marum, via de bedrijfspagina. Ook absoluut geen probleem alleen heb ik het liefst dat jullie mij op mijn WhatsApp nummer gewoon een WhatsAppje sturen. Want daar kan ik het snelste op reageren. Dan krijg ik het allemaal via één kanaal binnen.

Ze hebben een geweldige zomer gehad, heel stabiel en dat zie je ook echt in de vissen terug

Vervolgens zijn we naar Miyatora gegaan. Ik twijfel om het weer in het dagverslag te zetten omdat het minder geloofwaardig wordt, maar we vielen echt weer met de neus in de boter en waren als eerste nadat Miyatora had zijn Kohaku vijver afgevangen. Waaronder met name Kohaku en Sanke. Daar hebben wij van de ruim 106 nisai die geharvest zijn 14 stuks weten te selecteren en die komen allemaal naar Marum toe. Het gaat zeker om een 6 tot 7-tal Kohaku en een 6 Sanke en één Showa. Allemaal tussen de 48 en 53 centimeter. Ongelofelijk wat een kanonnen. Echte forse body’s weer. Echt de typische bouw van Miyatora. Ze hebben een geweldige zomer gehad, heel stabiel en dat zie je ook echt in de vissen terug. Ook hebben we nog een selectie gekocht in een iets lagere prijsklasse. Al met al een hele mooie collectie.

Daarnaast hebben we de box nog even aangevuld met twee asagi en twee keer een sakura ogon. Het begon alweer wat kouder te worden.  Overdag is het toch wel lekker als de zon schijnt. Dan kun je prima in een t-shirt lopen, maar als de zon weggaat begint het aan de eind van de middag toch wat kouder te worden. Toen zijn we naar huis gegaan en waren we twintig voor zes thuis en om kwart over zes zaten we in de auto en toen zijn we lekker naar de Japanse barbecue (Yakiniku) gegaan.