Koi Hunt Dag 7: Je groen en geel ergeren; Midorigoi en Ki Shusui

Published On: November 3rd, 20203.6 min readComments Off on Koi Hunt Dag 7: Je groen en geel ergeren; Midorigoi en Ki ShusuiCategories: JapanreizenViews: 713

Midorigoi, Hi Utsuri, Ki Shusui, Yuki Asagi

Het is vandaag alweer zondag en de eerste week zit er dus alweer op. We hadden onze eerste afspraak vandaag bij Shigeyoshi Tanaka (Maruyu. Ze staan bekend om hun goeie kwaliteit Goromo, maar ik moet ook zeggen dat ze wel goede gosanke hebben. Hij biedt nette vissen voor een goeie prijs aan en dit is waarom mijn klanten deze kweker ook leuk vinden! Hij heeft gisteren afgevangen en ik heb ook even rondgekeken, maar ik had nu nog niet echt het gevoel dat ik hiermee een mooie selectie kon maken.

Het is een aardige kweker die goed Engels spreekt en we hebben dan ook zeker wel even een poosje staan praten over bijv. small nisai; daar zal ik later nog eens op terugkomen. Er zat voor mij nu nog niet genoeg variatie in om te selecteren, maar hij gaat komende week weer een keer afvangen, dus ik zal dan weer langsgaan.

Dat zijn toch wel de echter zeldzame variëteiten

Vervolgens zijn we doorgereden naar Maruhiro om te kijken of hij nog iets nieuws had afgevangen. Helaas was dit niet het geval. Daarna zijn we doorgereden naar de volgende kweker; Yamanaka. Het is niet een hele grote kweker en vaak zijn ze snel uitverkocht. Je ergert je er groen en geel aan, maar uiteindelijk vind je er soms ook iets groen en geels… We hebben dan ook uiteindelijk drie Midori gekocht van 40-43 centimeter en ook nog vijf stuks Ki Shusui. Dat zijn toch wel de echter zeldzame variëteiten en waar je echt heel moeilijk de hand op kunt leggen normaal, maar deze keer is dat dus gelukt en ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

We gingen nog door naar Shinoda, maar die was helaas uitverkocht. Hierna hebben we met prachtig mooi weer kunnen lunchen en van de omgeving genoten; het is nog wel wat veranderd door de jaren heen en ik zal binnenkort nog even wat mooie foto’s maken om met jullie te delen want tussen de Koihuizen door zie je ook genoeg moois hier. Wat wel grappig is, is dat er hier overal van die automaten staan langs de weg waar je drinken uit kunt halen, wanneer dan ook. Ook warme koffie he en soms zie je van die automaten waar je gewoon warme maaltijden uit kunt halen of ander levensmiddelen. Het is echt een subcultuur.

Na het lunchen gingen we door naar Miyatora. We zijn de hele week al op jacht naar Hi Utsuri. Andere jaren grijpen we daar steeds naast. Bij Shinoda troffen we ook nu niets aan; ze zijn zo gewild, die rood zwarte knapen dat ze echt bijna niet te vinden zijn als tweejarige Koi of ze zijn niet te betalen. Bij Miyatora hebben we echter toch nog vier Hi Utsuri weten te scheppen. Allemaal ook forse groottes. Heel blij dat we ook deze aan onze selectie kunnen toevoegen.

Het was echt een rustige dag vandaag. Niet veel kwekers waren aanwezig, dus we hebben vandaag ook niet heel veel kunnen kopen. Er was namelijk de laatste stierengevecht van het seizoen en veel kwekers hebben houden dat er als hobby op na en sommige zoals Shinoda hebben zelfs hun eigen wedstrijdstieren.