Koi Hunt Dag 9: een dozijn Showa en een dozijn Kujaku

Published On: november 8th, 20204,1 min readReacties uitgeschakeld voor Koi Hunt Dag 9: een dozijn Showa en een dozijn KujakuCategorieën: JapanreizenViews: 522

Voor mij de nr. 1 voor Kujaku in Japan op dit moment!

Poh, weer even niet zo een goede nacht gehad vannacht. Het appartement is erg gehorig en het heeft veel regen gehad vannacht. Nu is de regen misschien nog wel iets dat we gewend zijn, maar we slapen ook dicht bij een kruispunt en ik weet niet wat er vannacht allemaal is gebeurd, maar het was een en al brandweer en ambulances wat ik zo kon horen aan de sirenes. Ik kom natuurlijk van het platteland af en als je dan hierzo in een drukke stad zit dan kan het geluid ook niet weg tussen de gebouwen.

We hadden vanochtend een afspraak bij Sekiguchi staan. Dat is een uur en een kwartier rijden en dus hebben we de tijd om nog even bij te komen. Aangezien we de vorige jaren dat we daar waren goed slaagden en ook veel animo vinden voor de specifieke Showa van deze kweker,  heb je een bepaalde hoop dat je weer meeneemt. Je weet nooit wat je daar aantreft; het is altijd weer een verassing. Om twintig over negen kwamen we daar aan. We werden er zoals gewoonlijk vriendelijk ontvangen. Er werd gelijk gevraagd of er nog wensen waren en deze hebben we uitgesproken. We konden aan zijn gezicht zien dat het lastig zou worden en ik bleek het bij het goede eind te hebben.

ik weet wel zeker door zijn schuld- cq eergevoel

Vanwege de corona had hij minder nisai opgezet en ondanks de corona had hij veel vissen verkocht, waardoor hij al er bijna doorheen was. Hij had nog wel wat zitten wat hij ons toch graag aan wilde bieden. Want hij waardeerde het echt enorm dat we toch naar Japan waren gekomen. En hij vond het ook sneu voor ons. Hij verontschuldigde zich meermaals en was zo dankbaar dat wij toch gekomen waren in corona tijd en dan nog zo lang in de auto dat hij ons meenam en ons toch nog wat vissen aan wilde bieden. Hij weet dat we voor de hogere kwaliteit komen doorgaans, maar hij had nog wel vissen zwemmen in het reguliere segment. Dat is misschien toch wel een kans dachten wij want normaal zijn de Sekiguchi vissen die wij aanbieden toch net iets te hoog gegrepen voor mensen met een niet heel hoog budget.

We hebben er dan ook twaalf stuks gekocht. Het is dus niet de hele hoge kwaliteit die we andere jaren hebben, maar toen we de prijs hoorden klapperde ik met de oren. meestal is dat omdat de prijs zo hoog is, maar deze hebben we echt, ik weet wel zeker door zijn schuld- cq eergevoel, superscherp aan kunnen kopen en zo zullen we ze ook aanbieden in de winkel. Hij vroeg bij het weggaan of we in het voorjaar nog terug kwamen en hij heeft ons een tipje van de sluier gegeven waar ik nog niets over wil zeggen, maar dan staat er ons vermoedelijk wel iets bijzonders te wachten.

Het is ongeveer kwart over elf toen we daar weer weg gingen en zijn naar een ander kweker gereden. En dit is een kweker waar ik nog nooit ben geweest. Dus dat is altijd spannend. Een nieuwe kweker. Ik wist dus ook niet wat ik moest verwachten. Het was wel weer een veertig tot vijftig minuten rijden, maar dat mocht de pret ook niet drukken, want ondertussen hagelde het zelfs. Volgens de Japanners hebben ze weinig sneeuw gehad en verwachten ze dit keer heel veel sneeuw en wat wel het mooiste is. Sekiguchi zit tegen de bergen aan en daar zie  je hoe mooi de herfst door de bergen heen trekt en in de topjes van de bergen zie je het sneeuw liggen. Betoverend

Voor mij de nr. 1 voor Kujaku in Japan op dit moment!

Na ongeveer 50 minuten rijden kwamen we bij de nieuwe kweker aan. Ik houd zijn naam nog even geheim omdat ik niet wist wat er te koop was en dat weet ik nu dus wel. Het is geen hele grote farm, maar er zwemmen wel hele mooie vissen. Met name Kujaku en heb ook gevraagd met welke bloedlijn hij kweekt. Daar kwam al naar voren dat hij met zijn eigen lijn kweekt, maar ook met de bloedlijn van Takigawa, een kweker uit het zuiden van Japan. Maar echt, ik vond de meeste Kujaku supergoed. Ik heb zelden zo goede Kujaku gezien hier.

We weten allemaal het probleem van de kujaku dat ze nog wel eens aan de achterkant wat invallen. Dat is bij deze vissen totaal niet het geval. Dan praat ik nu wel over nisai. Ik heb er ook sansai, yonsai zien zwemmen. Echt ongelofelijk. Het netpatroon; geweldig. Voor mij de nr. 1 voor Kujaku in Japan op dit moment! Hier hebben wij hebben we twaalf stuks aangekocht. Daarna zijn we snel even naar de 7-eleven gegaan. Was weer een stukje rijden.