Mandarijntjes go first! Sommige Koi haalden het niet eens tot de verkoopbakken!

Published On: oktober 25th, 20195,6 min read0 ReactiesCategorieën: JapanreizenViews: 476

Ons geduld werd beloond bij Miyatora (tot ergernis van anderen)

Vanochtend zijn we naar de eerste kweker gegaan, na eerst natuurlijk nog even een bakje koffie te hebben gehaald. We zijn vervolgens door gegaan naar Miyatora, de kweker die altijd een mandje mandarijntjes heeft staan voor ons, voor Mukashi Ogon van een iets kleiner formaat. Gister hebben we dus 50+ geselecteerd en vandaag uit een bak geselecteerd waar iets kleinere Mukashi in zaten. Deze waren allemaal pak’m beet 45cm met een puntgave huidkwaliteit. Ze zijn zeker net zo goed als die we gister hebben geselecteerd; alleen ietsjes kleiner. We hebben hier ook ongeveer 4 stuks geselecteerd waarvan 2 lichten en 2 iets donkerdere die overigens ook al op de website staan mocht je hier geïnteresseerd in zijn. Klik op de foto’s hiernaast om direct naar de Koi te gaan.

Untitled

De zoon van Miyatora, die heet Takumi, stond een beetje op tijd toen wij daar aan het selecteren waren met de Mukashi Ogon. Dat voel je gewoon een beetje aan en hij gaf inderdaad aan dat hij ging harvesten. Ik heb hem toen gevraagd wat hij dit keer ging halen en hij gaf aan “Showa”. Wij zaten toen wel een dubio; blijven we of gaan we weer verder? We hebben toch besloten om bij Miyatora te blijven. Takumi ging harvesten en wij hebben op ons dooie gemak nog een paar vissen geschept en hier nog twee Beni Kikokuryu uitgeselecteerd.

Zo zie je maar weer dat als je goed genoeg zoekt; je ook nog weer wat vind. Vaak kom je voor de gosanke of een specifieke variëteit, maar hierdoor heb je soms ook niet genoeg oog voor een positieve verassing in je ooghoek. De keuze past bij misschien wel bij onze nieuwe strategie, al is het ook een hoop op gevoel op het moment hoor, maar achteraf bleek onze keuze om te blijven erg slim. De verdere tijd heb ik even besteed om alvast wat vissen op de website te zetten.

Bekijk hieronder hoe Takumi terugkomt van de harvest en hoeveel belangstelling er voor was

Toen gebeurde het hoor; twintig minuten voor tijd ongeveer bleek er wel heel erg veel animo te zijn voor de nieuwe vissen die Miyatora geharvest had. Wij hadden alles al klaargelegd en toen kwamen er na telling rond de 15 man binnenstormen. We mogen van geluk spreken dat we de eerste waren. Sommige vissen hebben de verkoopbakken niet eens gehaald maar kwamen gelijk al in de Koisok terecht en kwamen bij ons in de bowl; echt een heel tafereel was om te zien. Van de ongeveer 50 tot 60 vissen, waren er vooral Showa’s geharvest. Hier hebben wij 10 vissen van gekocht; voornamelijk female ook nog. Wat dat betreft hebben wij absoluut een geslaagde missie gehad aan een keuze die een beetje indruist tegen je gevoel; namelijk afwachten.Het is belangrijk om je eigen afspraken goed te plannen, maar soms moet je ook tegen een gelukje aanlopen.

Bekijk het ludieke tafereel hieronder

Rond 13:00 uur zijn we gaan lunchen met een lekkere curry. Alweer? Ja, sorry; dat blijft gewoon lekker. Hierna zijn we doorgereden naar de volgende kweker; Takatatsu. Hier heb ik vorig jaar een hele mooie mix gekocht, geen grote Nissai maar wel hele mooie vissen. Hier heb ik een aantal Kumonryu gekocht. Ze zijn nog zo goed als hagelwit en ik heb daar vorig jaar ook een aantal Kumonryu gekocht die een hele mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt. Ik moet er nog even goede foto’s van maken.

Hierna zijn we doorgereden naar Yamaju, de kweker van de Doitsu Ochiba en Shusui. Die had een mooi nieuw Koihuis gebouwd. Hier kon ik overigens niet slagen en ik wou nog bij andere kwekers gaan kijken. We zijn toen nog doorgereden naar Kiyochan, maar ook hier hadden ze niet wat ik zocht. Vervolgens ben ik doorgegaan naar Maruju, waar ik 12 leuke Nissai heb gevonden van het maatje 40/45. Ik heb hier een mooie deal kunnen sluiten waaronder een Budo Garomo die ik direct weer heb verkocht aan Jaap en Marla Molenaar die zo een Koi nog graag ana hun collectie toevoegen.

Wij zijn overigens alleen via de messenger, facebook, mail of via het 06-nummer in de whatsappgroep bereikbaar. U kunt ons tijdens de reis in Japan niet bereiken op het bedrijfstelefoonnummer. Dit is alleen voor zaken in Nederland. Berichten worden uiteindelijk wel doorgezonden, maar het zou zonde zijn als reserveringen langs elkaar heen gaan.

Leave A Comment

Soms moet je gewoon de juiste kaart trekken
Zoektocht naar de witte wieven eindigd met score bij NND en Tanaka