Met de neus in de MAKO boter, 4 stippen bij Kyochan, een geheime kweker en Aoki Goshiki

46 Nisai aangekocht op 1 dag!

Vanochtend zijn we begonnen met Sakazume. Voor deze dag hadden we geen stroopwafels of drop meegenomen vanuit Nederland, maar wel het weer; lekker guur en regenachtig, maar het bracht ons zeker geen ongeluk zo zou blijken vandaag! Bij Sakazume hebben we dan ook meteen goed gescoord en diverse variëteiten aangekocht, maar we hebben er vooral hele mooie Koromo kunnen vinden. Die zijn er echt niet altijd, maar ik denk dat we een aantal hele mooie hebben kunnen vinden die zich naar mijn verwachting ook goed zullen ontwikkelen in Nederland.

hier vielen we pas echt met onze neus in de boter

Nagashima was de volgende stop; hier vielen we pas echt met onze neus in de boter. We hebben maar liefst 10(!) nisai Sanke van echt hoge kwaliteit aan kunnen kopen. Nagashima kweekt met zijn eigen bloedlijn die hij heeft gekruist met de MAKO bloedlijn van de Momotaro Koi Farm. Deze vissen zijn echt verrukkelijk; hele goede huidkwaliteit en pigmentatie en ik ben echt blij dat we hierop gestuit zijn!

Vervolgens zijn we doorgereden naar Kyochan; daar heb ik vier hele mooie nisai’s van circa 50 cm met certificaat kunnen kopen; echt hele mooie tancho’s met een certificaat! Of het nu de goede band is die we na enkele jaren hebben opgebouwd of dat het toch echt ook een stukje geluk is om op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn; maar waar we normaal ook lege bakken of niets van onze gading aantreffen; komen we vandaag pardoes langs wanneer de vissen met onze naam erop in de Koi huizen worden geladen vanaf de truck of er net zwemmen, vers vanuit de mudpound!

Dan is het al in de middag; tijd om ons te goed te doen aan de Japanse ramen. Nee, dat zijn niet de Amsterdamse ramen, maar een gerecht dat noodles combineert met soep en vlees en… och, ik zal wel eens een keertje een recept opzoeken en dat op onze website plaatsen, want ramen zijn verrukkelijk.

Met gevulde magen en gezwinde spoed begeven we ons naar een afspraak met een kweker, wie dat is laat ik nog eventjes in het midden. We kochten er in ieder geval twee boxen aan met voor mij heel bijzondere vissen. Dit ga ik nog niet aan jullie verklappen, maar we zijn er zeer mee in onze nopjes. We hebben foto’s gemaakt en ook die gaan we jullie laten zien, maar nu dus nog even niet. Spannend hè? ;-) Wordt vervolgd…

Aan het eind van de middag zijn we nog langs Aoki geweest en daar hebben we onder andere heel mooie Goshiki aangekocht. Morgen gaan we naar een NND auction; een heel nieuwe ervaring voor ons. Vandaag was in ieder geval meer dan geslaagd. Met 46 Nisai een bijzonder geslaagde dag. Ik heb ze nog niet allemaal op de foto kunnen zetten, maar wel grotendeels. Die vind je hiernaast en natuurlijk tref je het volledige Koi aanbod aan op onze Koi aanbod pagina!