Nagoshi Kohaku; Zembu Style + Miyatora toeval Tancho toppers

Published On: juni 29th, 20214,7 min readReacties uitgeschakeld voor Nagoshi Kohaku; Zembu Style + Miyatora toeval Tancho toppersCategorieën: JapanreizenViews: 472

Komt er opeens een kleine truck aanrijden…

Eindelijk was het vandaag dan toch de grootte dag om naar Nagoshi te gaan, iets waar we eigenlijk al heel erg lang naar uit hadden gekeken, was al 2 keer eerder verzet was. Het geduld werd beloond…

Was weer een lange rit. We zijn vanochtend vroeg vertrokken. Na een heerlijk ontbijtje zijn we vertrokken om kwart over zeven van hotel. We waren mooi op tijd. We waren rond half tien aanwezig bij Nagoshi. Zoals we bekent namen we eerst een heerlijk kopje thee. Dat hoort er allemaal bij als een traditie en respect. Dus eerst even een lekker kopje thee gehad en daarna hebben we het even over het seizoen gehad, ze hebben een goed seizoen gehad. De Shiro die van de Okawa bloodline, die kweek was dit jaar niet helemaal lekker gelopen, maar op gebied van Gosanke met name heel goed. En zoals ik zei hebben we gisteravond een telefoontje gekregen dat we vandaag lang konden komen. Het was al een paar keer verzet.

Na het kopje thee gingen we snel bij de bakken langs, want op een gegeven moment bent je wel benieuwd wat er zit. Vorig jaar hebben we daar ook behoorlijk wat Gosanke gekocht, ook heel goed weer verkocht. De klanten waren zeer tevreden over de Kohaku van Nagoshi. Dat kon je ook echt zien dat spat er echt van af, de mooie kleuren, de diepe beni. Het ziet er allemaal keurig uit.

Ze hadden 5 bakken buiten staan met allemaal net afgevangen vissen. We keken wat rond en waren meteen over enthousiast natuurlijk. Het spat er in de winkel van af, maar hier in Japan ook. We begonnen gelijk met scheppen. We hebben er toen een paar vissen uit geschept om even te kijken. Zo konden we even zien wat de kwaliteit daadwerkelijk is, maar zoals gewoonlijk spat het er gewoon echt van af. Super goeie kwaliteit vis en de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Die is hier natuurlijk ook altijd aan de ode bij Nagoshi, vind ik tenminste. Hele aardige en vooral ook zorgzame mensen, staan altijd voor je klaar, vriendelijk, lachen, grapjes maken.

Na het scheppen even snel geteld hoe veel er in de bak zat, en dat waren geloof ik iets van 27 vissen. Ik heb toen de 6 slechte vissen er tussen uit gehaald, de slechtste uit de hele bak. Die heb ik apart gezet in een bowl. We hadden alle vissen wel even naar boven gehaald om even te kijken of het wat was. Toen hebben we de zoon van Nagoshi er even bij gehaald. Dat hebben we nog nooit gedaan maar toen hebben we ZEMBU geroepen zo van wat kost die hele bak. Toen kregen we een aanbod, die vond ik nog net iets te hoog. Dus nog even een keer flink in onderhandeling. Toen kregen we uiteindelijk een zo scherp aanbod dat het de vissen daarvoor niet konden laten zwemmen.  Het was een hele geweldige Go Sanke  zowel male als female.

De vissen zijn pak hem weg 48 tot 54 cm. Het zij allemaal stuk voor stuk hele forse vissen, forser als vorig jaar. Je kan het ook wel zien, we hebben 2 lichtingen gekocht. We hebben 21 stuk uit het hogere sigment gekocht, de betere kwaliteit. Ook hebben we daarnaast 14 stuks uit een andere bak geselecteerd, ook een goeie kwaliteit. Die zullen ook op de 350 en 400 euro uit komen. En de andere vissen moet ik nog even over dubben wat ik daar mee ga doen.

Middags gingen we zoals gewoonlijk even lunchen, maar nou verontschuldigde hij zich dat hij het op dat moment erg druk had. Nou moet ik eerlijk zeggen, dat paste mij heel erg goed. We zijn even snel lang de McDonalds geweest, ook hier in Japan hebben ze McDonalds. Daarna zijn we snel doorgereden naar de bergen, weer terug. We kwamen rond 20 over drie weer hieraan. We zijn eerst even bij Miyatora lang gereden, en die had inderdaad weer geharvest vanochtend. En daar was ik mooi een bowltje aan het scheppen. Van drie Shusui een Ginrin Kohaku een Tancho Kikusui en een Doitsu Sanke. Een vrij forse Doitsu Sanke van ongeveer 48 cm. Het was hartstikke leuk. Ik was wat foto’s aan het maken, komt er nog een truckje binnen rijden. Het was inmiddels al kwart over vijf. We waren bijna klaar met foto’s maken, net op het punt om te vertrekken. Komt Takumi, de zoon van Miyatora weer met een truckje binnen. Vol met Tancho! Deze hadden we nog niet in het assortiment. Zou je bijna weer zeggen, vallen we weer met onze neus in de boter… Bij het uitladen heb ik daar nog vier hele mooie uitgehaald, waaronder een Tancho, twee keer een Tancho Sanke en een keer een Tansho Kikusui. Alle vier waren tussen de 48 en 50 cm, hele forse vissen. Ze zijn niet gesekst.

Het kwam allemaal precies weer zo op ons pad, dus daar was ik erg blij mee. We moesten nog snel even foto’s maken dus een dag vliegt ook zo weer voorbij.