Nailed it at Nagoshi!

Published On: oktober 31st, 20183,5 min readReacties uitgeschakeld voor Nailed it at Nagoshi!Categorieën: JapanreizenViews: 364

Wij zijn van mening dat je ze zo niet snel vind

Vandaag wilden we de koifarm van Nagoshi gaan verkennen. Iets waar ik erg naar uit heb gekeken. Dus op tijd op, goed ontbijten en klaar voor de start. Eigenlijk is het net als met een voetbalwedstrijd. Je bent er gewoon van tevoren al mentaal mee bezig. Het gaat tenslotte ook niet om knikkers en stuivers, maar om levende have en wat ik deze trip aankoop bepaald toch wat ik de komende tijd te bieden heb voor wat betreft Koi. Het is niet zo dat ik over twee weken even terug kan komen omdat ik nog iets mis en een terugstuur service behoort ook niet tot de mogelijkheden. En zo leg je jezelf in geachte al wat druk op in de vroege ochtend. Soms bedenk ik hele strategieën voor wat betreft het onderhandelen, maar als je bij de kweker zit dan kun je niet anders dan je instinct volgen en gebeurt het gewoon of juist helemaal niet. Uiteraard is de hulp van een goede agent dan ook echt wel merkbaar essentieel.

Na anderhalf uur rijden kwamen we aan bij de Koifarm van Nagoshi gelegen in de regio Toyama. De farm houd zich vooral bezig met het kweken van Sanke en Kohaku. Het is een mooie en ook zeer nette farm en er komen weinig dealers langs deze farm en dat zijn dan ook meteen de redenen dat wij er gelijk al een goed gevoel over hadden. We werden ontvangen met een kopje thee; aardige mensen. Bij deze farm zit ook een klein winkeltje. Na de thee zijn we gelijk begonnen met het scheppen. We zoeken uit enkele honderden Koi de vissen uit waarvan wij denken dat ze passen bij wat wij zoeken. Dat heeft dan ook gerust een uur geduurd met als resultaat dat we er rond de 70, men schrijve zeventig, Nisai Kohaku en als verassing ook een paar Yamabuki uit hadden geschept. Vanuit hier gaan we terug selecteren; de vissen wat beter bekijken, (proberen) verstandige keuzes te maken; geschikte afwegingen tussen wat mooi is en potentie heeft, maar ook wat prijstechnisch verkoopbaar is. Het viel beslist niet tegen. Wij waren erg onder de indruk van de prijs-kwaliteit verhouding. De meeste vissen zagen er tof uit, schoon, goed in het pigment en niet de minste body’s. We zijn van mening dat je ze zo niet snel vindt in het Niigata gebied hier. Er komen dan ook uiteindelijk 30 mooie Nisai naar Marum toe waaronder 7 fors gebouwde, schone Yamabuki en als verrassing nog twee Mukashi Ogon beide met een net netpatroon.

Rond ongeveer kwart over 2 waren we klaar met het maken van foto’s en filmpjes en daarna werden we uitgenodigd door de zoon van Nagoshi voor een gezellige Ramen-lunch. Een erg aardige jongen en ook erg betrokken bij de farm. Rond kwart over 3 zijn wij, goed tevreden, weer vertrokken richting het Niigata gebied. Wij zijn zeker van plan om in het voorjaar weer langs te gaan bij de farm van Nagoshi. Zoals ik al zei zijn we erg te spreken over de kwaliteit van de vissen, vooral voor de prijs waarvoor deze mensen ze aanbieden. S’ avonds zijn we een heerlijke steak van 450 gram gaan eten en is onze dag uiteindelijk in de bar geëindigd. Ik vond het een erg geslaagde dag. Morgen is het de bedoeling dat we naar Takahashi gaan, maar omdat het een dag na de show is, willen wij ons vooral laten verassen met wat er op ons pad komt.