Artikel betreden op eigen risico; VHQ Omosako Shiro Utsuri inside!

Published On: februari 4th, 20214,6 min read0 Reacties on Artikel betreden op eigen risico; VHQ Omosako Shiro Utsuri inside!Categorieën: KoiViews: 563

Sorry ik ben vreemdgegaan!

Of je bent voor of je bent tegen de corona regels. Of je bent voor of je bent tegen de avondklok. Ik baal er gewoon zo van dat het zo zwart wit is. Daarom doen wij er nog een zwart-wit schepje boven op met 4 Omosako Shiro Utsuri, maar dan wel een setje die gelijkgezind stemt.

afkomstig van bloedlijnen met toepasselijke namen als Panda jr. en Zebra

Deze Shiro Utsuri namelijk heb ik afgelopen week aangekocht. Omosako is beroemd en berucht om de allermooiste Koi die je vooral heel zwart-wit moet bekijken. Deze kweker staat namelijk bekend als de beste Shiro Utsuri kweker en komt uit het zuiden van Japan. Dat is stiekem een beetje vreemdgaan, want meestal komen al onze Koi uit het noordelijke Niigata gebied. Geen ‘gewone’ kwaliteit zoals je gewend bent, maar afkomstig van bloedlijnen met toepasselijke namen als Panda jr. en Zebra weet je dat je gebeiteld zit. Toch zijn we ervan om te blijven kijken naar de vis zelf en niet alleen af te gaan op fancy namen van bloedlijnen en kwekers. Laten we ze eens bespreken met foto en video.

1. Omosako Shiro Utsuri A

Omosako Shiro Utsuri A

Omosako Shiro Utsuri A

Deze Shiro Utsuri heeft echt het meest zuivere hoofd van allen. Het sumi laat geen giswerk na al ben je nooit zeker. Op vooral het hoofd valt nog wat te ontdekken, maar dat zal niet teleurstellen heb ik het idee. Mooi contrast op de schouderpartij en de body laat nu al een torpedo vorm zien zonder enig verval en een ferm staartstuk. Ik vind het persoonlijk erg mooi dat deze Shiro Utsuri aan de voorkant van het zwarte patroon nog wat onderliggend sumi laat zien. Dat noemen ze sashi zumi, vergelijkbaar met hi en is een teken dat het sumi er diep in zit.

video omosako Shiro Utsuri A:


2. Omosako Shiro Utsuri B

Omosako Shiro Utsuri B

Omosako Shiro Utsuri B

Deze krachtige verschijning heeft het meeste zwart van deze selectie. Kun je jezelf een voorstelling maken wanneer het zwart op het hoofd verder doorkomt; hoe krachtig dit er uit zal zien?! Ik heb altijd de neiging om ze dan in te kleuren in Paint, komt niet altijd uit, maar wel leuk om te doen en dat is ook hobby toch? Wat wel een goede voorspeller is, is de Koi in een fotobewerkingsprogramma zetten en dan het contrast verhogen dan worden kleine nuance verschillen in het wit duidelijker. Zal ik nog wel eens apart een artikel aan wijden.

video Omosako Shiro Utsuri B:


3. Omosako Shiro Utsuri C

Omosako Shiro Utsuri C

Omosako Shiro Utsuri C

Spiegelbeeld van de Omosako Shiro Utsuri A moest ik gelijk aan denken. Duidelijk zusjes van elkaar. Dit is een heel spannende Shiro met veel ontwikkeling in het verschiet nog. er is eigenlijk geen pijl op te trekken hoe het patroon op het hoofd zich bijvoorbeeld gaat ontwikkelen. Alhoewel deze nu een van de lichtste lijkt kan er zomaar nog eens een heleboel zwart bijkomen, maar dat is ook een gevoel.

Deze vis is echter nog lang niet zover

Je ziet dat een borstvin motoguru kent (zichtbaar en de andere niet. dat wil niet zeggen dat dit ook zo blijft overigens. Motoguru bij deze vissen kan erg uitwaaieren, maar vaker juist samentrekken naarmate de het zwart finisht. Deze vis is echter nog lang niet zover. Veel belangrijk bij dit exemplaar is de krachtige voorbouw en de wijze waarop die mooi afloopt.

video omosako Shiro Utsuri C:


4. Omosako Shiro Utsuri C

Omosako Shiro Utsuri

Omosako Shiro Utsuri D

We eindigen met de Shiro waarvan ik denk dat die nog het meeste zwart erbij krijgt. Er zitten meer grijsschalen onderhuids bij deze dan bij alle anderen. Ook op het hoofd zie je dat eigenlijk van alle kanten het sumi wel onderhuids zit. Deze Shiro Utsuri heeft dan weer mooi verdeeld motoguru over beide vinnen en ik vind het staartstuk bij dit exemplaar ook erg mooi en krachtig net zoals het zadeltje van sumi dat voor de rugvin over de rug heen ligt. Dit zijn vissen daar heb je echt vele jaren plezier van.

video omosako Shiro Utsuri D:

Het is echt waar niet gelogen dat ik zelden zulke hoge kwaliteit Shiro Utsuri heb gehad. Ik heb er altijd veel vraag naar en ze zijn best moeilijk te krijgen. Zeker wanneer je behalve kwaliteit ook groeiers zoekt die groot kunnen worden. Dan kom je uit bij Omosako en ik denk dat deze Shiro echt wel voor Nederland bovengemiddeld goed zijn en potentie hebben om echt showwaardige kandidaten te worden.

Ze hebben de potentie om echt showwaardige kandidaten te worden

Doe er twee jaar bij in een goede vijver en je herkent ze niet meer terug in zowel body als uitstraling in positieve zin. Daar kan ik geen garantie opgeven, maar daar ben ik wel van overtuigd. Ik zou het ook mooi vinden om deze Omosako Shiro Utsuri te volgen voor wie ze aankoopt, maar dat staat de nieuwe eigenaar vrij natuurlijk. De vissen zijn niet goedkoop, maar over een 1 a 2 jaar zouden ze niet meer betaalbaar zijn.

Mocht je interesse hebben, dan weet je inmiddels de weg via telefoon, whatsapp e-mail.