Regen gekregen, sneeuw gezocht, goud gevonden!

Published On: oktober 31st, 20233 min read1 Reactie on Regen gekregen, sneeuw gezocht, goud gevonden!Categorieën: JapanreizenViews: 94

🐠💦 Het is dag drie van mijn koi hunting reis in Japan en ik word wakker met een zinderende opwinding. Gisteren ging ik ook helemaal op in deze ongelooflijke ervaring.

Zondagochtend in Nagaoka

Zondagochtend, een beetje grijs en grauw, maar dat deert me niet. Vandaag staat de Nagaoka Koishow op het programma, een hoogtepunt voor elke koi-liefhebber. Maar eerst, een snelle stop bij Maruju. Daar tref ik prachtige vissen aan, maar de prijzen zijn aan de stevige kant. Ik besluit later terug te komen, de reis is immers nog jong.

De Uitdagingen van de Koishow

De koishow in Nagaoka blijkt een natte bedoening; regen geselt het landschap en het zicht op de bergen is gehuld in een dichte mist. Dit maakt het filmen lastig, maar ik geef niet op. De Grand Champion van Chikara Nogami – hun majestueuze verschijning – krijgen toch een plekje op mijn camera. De filmpjes zijn al op YouTube, klaar om door jou bekeken te worden.

Een Avond van Ceremonie

De avond brengt een nieuwe ervaring: de ceremonie in ons hotel, het Nieuw Otani. Een mix van spanning en enthousiasme borrelt in me op; dit is onze eerste keer bij zo’n gelegenheid.

Op Zoek naar de Perfecte Koi

Terug naar de koishow, waar ondanks het weer, de kwekers vol passie hun vissen tentoonstellen. Helaas is de bezoekersaantallen laag door het slechte weer, maar dat dempt mijn enthousiasme niet. Daarna door naar Nagashima en Yamaju, mijn zoektocht naar de perfecte Snow of Yuki Asagi gaat door, maar ik vind niet wat ik zoek – ofwel te klein, ofwel te duur. Het is een lastige variëteit om te vinden.

Bij Tanaka, bekend om zijn Snow Asagi, kom ik ook niet aan mijn trekken. De uitdaging dit jaar lijkt na een paar dagen de kwaliteit van de vissen te vinden. Veel kwekers klagen over de hete zomer en problemen met het water in de bergen. Dit heeft duidelijk impact gehad op de groei en kwaliteit van de vissen.

Maar dan, bij Izumiya, vind ik eindelijk wat ik zoek. De kwaliteit van de Yamabuki’s daar is fenomenaal. Twee prachtige exemplaren kiezen mij uit, of kies ik hen? Hun bouw, patroon, huidkwaliteit… het is alles wat ik zocht en meer. Ik schrok ervan; het waren beulen van Yamabuki en ik dacht dat het sansai waren, maar het waren nog maar nisai! Ook de body is ongelofelijk en een egaal patroon. Beide female en zonder spots. Betere Yamabuki kun je denk ik niet krijgen. De prijs is wel relatief hoog, maar dit zijn ook echt high end vissen. Een succesvolle vangst, ondanks de uitdagingen.

Verder Verkennen en Genieten

De rest van de dag brengen we door met het bezoeken van kwekers, zoals Sakazume en Marusei. We sluiten de dag af met een heerlijke lunch – ramen, een echte Japanse klassieker; ongelofelijk lekker! We reden nog even naar Maruhide, maar door de show waren veel kwekers niet aanwezig vandaag.

In de avond, terug in het hotel, bereiden we ons voor op de ceremonie. Het is een indrukwekkend gezicht: kwekers in pak, het feestgedruis, de heerlijke hapjes. Veel vis, allemaal goed verzorgd, kwekers die het bier inschenken, supergezellig gehad. Een fantastische afsluiting van een enerverende dag.

Blik op Morgen

Nu, terwijl ik mijn verslag afrond en me opmaak voor de volgende dag, waar we weer een paar mooie afspraken hebben staan, voel ik me dankbaar en opgewonden voor wat nog komt. Japan blijft verbazen, met elk bezoek en elke ontdekking. Morgen wachten er weer nieuwe avonturen. Stay tuned! 🌊🐟🇯🇵