Spanning loopt op rondom onderhandelingen Japan

Published On: juni 29th, 20212,9 min readReacties uitgeschakeld voor Spanning loopt op rondom onderhandelingen JapanCategorieën: JapanreizenViews: 469

De variëteiten puzzel is bijna compleet!

Vandaag is de op een na laatste dag in Japan. Tijd om de losse eindjes aan elkaar vast te knopen. We hebben nagenoeg alle zoekopdrachten, wat echt een hele opgave is geweest, weten te vervullen. Omdat het zo enorm druk is geweest heb ik nog niet de tijd gehad alle mensen een bericht te sturen, maar die kunnen er dus nog zeker op rekenen.

Onze eerste afspraak vandaag was bij Maruhiro. Hier zijn we meerdere keren geweest, maar we hebben er nog niet kunnen slagen. Dit keer wel. We hebben er drie boxen weten te vullen met hele goede Ginrin variëteiten. Drie Chagoi waarvan twee hele lichte en een donkere. Allemaal female natuurlijk, moet groot worden; echt gewilde vissen die uit zullen komen op 549,- tot 599,- Mooie vissen.

Daarnaast heb ik nog een hele toffe Ginrin Asagi en een drietal Ki Utsuri. Ook hele mooie hoor. Iedereen die Ki Utsuri gewend is weet hoe moeilijk het is om ze eenigszins zuiver te krijgen; het sumi is vaak als een kattenbak, maar dat was hier niet het geval. De laatste box hebben we gevuld met een goede mix en zo hebben we toch nog een goede slag kunnen slagen bij Maruhiro met variëteiten die we nog niet op de paklijst voor mee naar huis hadden staan. Dik tevreden dus alsnog.

Door voor de lunch en vervolgens door naar Hirasawa (Yoshiyuki) en daar hebben we nog een aantal vissen geselecteerd waaronder een Kin Matsuba en een Aka Matsuba, maar die foto’s daar moeten jullie nog even op wachten, die ga ik morgen maken en dan ga ik tevens nog een zoekopdracht proberen te vervullen voor twee puntgave wat grotere Chagoi voor een klant. Ook enkele grotere Hi Utsuri hoop ik er nog te vinden voor klanten en misschien nog iets voor in de winkel. Misschien heeft de kweker nog iets leuks voor ons in petto. Ook hier dus nog even flink peentjes zweten en overleggen. Morgen maken we de deal rond, daar ben ik van overtuigd!

Vorige week waren we bij Takatatsu en daar was ik nog niet geslaagd. We hadden al wel een box geselecteerd, maar we kwamen er toch niet helemaal uit en dat deed de kweker zelf zich wel schuldig voelen. Dat hoeft helemaal niet, maar hij bood zelf aan om ons uit te nodigen voor een harvest en dat was vandaag. Echt heel netjes en dat waardeer ik dan ook wel. Nu konden we er wel mee uit de voeten en er gaan maar liefst 20 stuks mee naar Marum.

Terug naar Miyatora; terug ja want we zijn er al een paar keer in onderhandeling geweest voor een special. Echt heel pittig de onderhandeling van dit soort vissen en dat gaat niet over 1 nacht ijs. Daarover later meer!

Morgen gaan we de losse eindjes echt aan elkaar knopen. Zo gaan we nog naar NND om de Tnacho Showa Challenge te laten bezegelen met een winnaar!