Tegen alle verwachtingen in; AB Koi Marum zit in Japan

Published On: oktober 14th, 20205,7 min read0 ReactiesCategorieën: JapanreizenViews: 528

Gelukt! Op het nippertje in Japan!!!

Wauw wauw wauw wat was het spannend de afgelopen week. We hebben niet de tijd gehad jullie eerder te informeren, het was een complete gekkenhuis van keuzes en regelwerk, maar we zijn er vol voor gegaan. Voor de Koi, voor jou. Japan zat potdicht voor buitenlanders, Maar we zijn er gekomen; voor de ikeage en het aankopen van de beste Koi voor onze klanten. Niet voor te stellen in deze coronatijden, maar we zijn er. Je kunt je niet half voorstellen hoe blij we nu zijn.

Japan zat potdicht voor buitenlanders, Maar we zijn er!

 

Visie op Koi

We zagen het echt niet zo zitten meer. Andere dealers kochten al koi via leveranciers in Japan, maar wij niet. Ik heb er een hekel aan zal ik je eerlijk zeggen. Aan het selecteren van Koi vanaf een foto of video is mij maar barweinig gelegen. Het is simpelweg niet het zelfde anders hoefden we al die andere jaren ook niet heen natuurlijk. Het is de levensader van wat wij doen om de inkoop van Koi zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van onze klanten. Ik begrijp dat dealers nu er voor kiezen online in te kopen, maar ik hield zelf de boot af. We hadden ons er dan ook al bij neergelegd dat we misschien 20% van wat we normaal aankopen in te kopen om toch nieuwe Koi op de zaak te hebben, maar ik sta er gewoon niet achter. Die verantwoordelijkheid rekenen we onszelf gewoon echt zwaar aan want jullie vertrouwen ons met een reden jullie zoekopdrachten toe. Ik vind dat moeilijk om maar aan een ander over te laten of via een video. Ik geloof in ons eigen kijk op Koi, maar ook in de band met de kwekers.

Ik denk dat we de komende weken niet veel zonder mondkapje zal lopen

 

Nummerherkenning

We hebben de afgelopen twee maanden twee keer per week naar de Japanse ambassade gebeld. Op den duur stonden we zelfs op de nummerherkenning geloof ik, haha. In ieder geval herkennen ze ons aan de telefoon. Een Japans vrouwtje keek telkens volgens protocol in de systemen. Het antwoord was steeds teleurstellend. Tot anderhalve week geleden. “You can now apply for visa”, zo sprak ze. We namen de waslijst aan formulieren door en ik schreef driftig mee. Het stond nog nergens officieel, maar was wel al inzichtelijk voor het personeel van de ambassade. De meest ingrijpende  voorwaarde; 2 weken quarantaine na aankomst in Japan! Dat is even slikken. Normaal zijn we maar twee weken in Japan, maar nu begint het dan dus pas?! Dat betekent ook dat we liever gisteren dan vandaag vertrekken want anders is het te laat in het oogstseizoen. Alle hens aan dek!

Extreem rustig op de vliegvelden

Regelen en afstemmen

Nadat pa en ik elkaar aan hebben gekeken, maar na vooral ook onze vrouwen te hebben aangekeken hebben we de knoop doorgehakt. We gaan alles op alles zetten om te kijken of het ons lukt! Het vergde allerlei formulieren vanuit Japan; je moet uitgenodigd worden en iemand moet garant voor je staan en je moet allerlei zaken verklaren. We willen onze agent Mischa Koeijers van Mr. Nishikigoi Dan ook meer dan hartelijk bedanken voor zijn welwillendheid hierin.

Vervolgens moet je naar de ambassade om visumaanvraag in te leveren met pasfoto, bewijs van eigendom of loonverband, etc. etc. Zoveel dat je er moedeloos van wordt. Ik heb zeker één of twee momenten gehad waarop ik dacht moeten we dit nu allemaal wel willen. Dan kom je er dus in Den Haag achter dat je nog een verklaring mist van de Kamer van Koophandel, moet je terug en zorgen dat je die regelt want er moet ook weer een dag tussen zitten voordat je de visa op kunt halen. Dus dan is het maar de vraag of het lukt want de tickets moesten al geboekt zijn voor de aanvraag. Gelukkig mochten we het digitaal na sturen. Internationaal rijbewijs aanvragen, coronatest doen. Die uitslag met een corona vrij certificaat kwam letterlijk terwijl we al onderweg waren naar Schiphol. Was die niet op tijd geweest dan hadden we alsnog niet kunnen vliegen. Man wat een peentjes zweet je dan…

Tot aan de gate was het nog spannend, maar we mogen weg!

 

En terwijl dit alles in dezelfde week gedaan werd moest de zaak ook doordraaien en zitten we nog vol in de vijverbouw. En dan wil je, wetende dat je inclusief quarantaine zomaar een maand weg bent ook nog wat tijd thuis doorbrengen. We hebben het goed overwogen, maar we hebben het er allemaal voor over; voor de Koi hunt, voor jullie. We hebben 25 uur in een dag gemaakt, maar we hebben het gered. Tot aan de gate was het nog spannend, maar we mogen weg!

Doordeweeks gesloten

ABKoi is de komende maand dus in Japan! Het is hier acht uur later voor jullie beeldvorming. Morgen kom ik terug met ons reisverhaal en wat je ervan kunt verwachten! Dat is namelijk heel wat. Ik vind het echt heel spannend en heb veel vragen maar wil jullie eerst vertellen dat de winkel ivm onze Japanreis nu doordeweeks gesloten is. In het weekend zijn we wel open. We hebben gelukkig genoeg kwalitatieve hulp zodat het jullie tijdens onze Japanreis aan niets hoeft ontbreken voor je koi en vijver.

De landing na een hectische week was erg zacht.

 

Een grote meevaller was er gelukkig ook. Doordat er zo weinig mensen naar Japan gaan en er omstandigheden waren op het vliegveld hebben we een gratis upgrade gekregen naar businessclass. Jullie hebben geluk zeide ze; het is een feestje vandaag en mogen gratis businessclass vliegen. Wanneer maak je dat nu mee?! Dat heb ik sowieso nog nooit meegemaakt; businessclass. Wat een luxe ervaring en na al die stress van afgelopen week zijn we daarom toch nog redelijk uitgerust aangekomen in Japan. Op het vliegveld van Japan houden ze er ook maar rare methoden op na. Zo moesten we iets van acht keer in een bekertje spugen als corona test. Daar krijg je een droge mond van kan ik je vertellen. Maar als na mij ook pa groen licht krijgt en coronavrij wordt gegeven zijn we opgelucht. Laat de quarantaine maar komen dan!

Eindeloze formulieren na aankomst in Japan

Wil je ons nog een zoekopdracht meegeven voor jouw droomkoi. Dan kan dat ook. Ook hierover volgt morgen meer informatie. We zijn dolblij dat we er zijn, echt intens verheugd. Nu volgt quarantaine. Ik ben benieuwd wat ons allemaal te wachten staat de komende maand. Via onze blog en socials beleef je het in ieder geval allemaal met ons mee.

Leave A Comment

Slogan aankondiging AB Koi Marum: 'unieke koi, gelijke mensen'
Totale Leegverkoop in MARUM; 50% korting op ALLE KOI