Twee weken quarantaine; wie gaat dat betalen?!

Published On: oktober 30th, 20203,1 min readReacties uitgeschakeld voor Twee weken quarantaine; wie gaat dat betalen?!Categorieën: JapanreizenViews: 398

Van goudstaaf naar gouden bergen

De beste Yamabuki ooit. Gisteren waren er getuige van iets unieks. Och och och wat een vis zeg jongens. Bijna 90 centimeter witgoud; een yamabuki met ongelofelijke fukurin en werkelijk geen schub zit verkeerd of heeft een iets andere kleur. Ook precies mijn kleur trouwens; zo mooi licht geel. Dat dit op zo een manier uit de moddervijvers in Japan kan komen is echt fabelachtig.

Alle credits gaan naar Mischa Koeijers van Mr. Nishikigoi die deze goudstaaf wist te schaken voor een klant in Nederland. De prijs voor zo een vis ligt natuurlijk erg hoog en ik vind het dan ook vooral een soort van cool dat deze naar de lage landen verhuist in plaats van Azië.

In ons geval is dat allemaal onzin

De vis wordt duur betaald?!

Er zijn overigens geluiden van mensen die zeggen dat de vis duur betaald wordt. Twee weken quarantaine, wie gaat dat betalen?! En ook over de transportkosten lezen wij hier en daar verhalen dat deze dit jaar niet mals zijn. In ons geval is dat allemaal onzin.

Het is een begrijpelijke gedachte; dat wel een daarom kreeg ik het graag even uit. Omdat ook veel agenten Japan niet in komen logeren we samen in een appartement. We betalen daarvoor een vriendschappelijke vergoeding. Dat scheelt ons juist enorm met normaal twee weken in een hotel en ook nu na de quarantaine verblijven we in het appartement. Die heeft ook nog eens veel beter wifi en je kunt nog eens een keer zelf iets makkelijker koken in plaats van uit eten. Die prijs zie je dus niet terug in onze verkoopprijs. De prijs kwaliteit verhouding omdat we op de knieën naast de kwekers zitten; dat zie je wel terug in de winkel. Als dat niet zo was, zou er nooit een dealer naar Japan gaan, ook niet buiten corona tijden.

Nooit eerder vertoonde beelden. Speciale noot voor het thuisfront: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Onze winkel kan ondertussen gewoon door draaien dankzij de hulp van een tof team zoals Romke, Peter, Ruben en natuurlijk moeders – wiens 60e verjaardag we hebben moeten missen door de quarantaine (normaal gaan we altijd pas naar japan na de verjaardag van mijn moeder) – en mijn eigen Ariette die vaak de kassa doet op de zaak en thuis de boel reilt en zeilt met onze kinderen; allemaal springen ze even bij. Albert zet zich nog in om de Vijverbouw klussen af te leveren. Dat is waar ons goud zit; in de mensen en onze waardering daarvoor is groot! Een koizaak is meer dan plusjes en minnetjes; het gaat over passie; vriendschap en voor elkaar klaar staan.

Dat is waar ons goud zit; in de mensen en onze waardering daarvoor is groot!

We merken nu al dat we overal vrijwel eerste keus hebben. De kwekers weten natuurlijk dat we komen en gunnen ons het ook. Sommige kwekers geven zelfs korting omdat ze het zo erg waarderen dat wij twee weken in quarantaine hebben doorgebracht om hen te bezoeken. Pas wanneer wij klaar zijn, worden er boxen gemaakt voor de online verkoop. Dus hier zijn heeft echt wel een voordeel in vele opzichten en dus juist nu.

Over de transportkosten kan ik juist zeggen dat deze nog minder worden dan vorig jaar. Dus dat is ook geen reden dat de prijzen omhoog gaan. We beloven geen gouden bergen, wel gouden vissen. Eerlijke handel voor een eerlijke prijs; daar staan we voor.