Vaderdag; een ode aan die ouwe

Published On: juni 21st, 20201,8 min readReacties uitgeschakeld voor Vaderdag; een ode aan die ouweCategorieën: Geen categorieViews: 414

Zonder vader was er ook geen ABKoi. Om de logische reden dat ik er dan ook niet was zou je kunnen zeggen, maar zonder gein; zonder mijn vader of die ouwe van me zoals ik graag liefkozend naar hem verwijs, waren we niet waar we nu zijn.

Auke, zoals mijn vader heet en bekend is voor velen, is niet alleen mijn levensverwekker, maar ook die van mijn dromen. Zijn aanpakkersmentaliteit deinst niet terug van een uitdaging of van een teleurstelling. Hij zag er de de mogelijkheid in om de oude varkensstallen om te bouwen tot een Koi zaak en durfde het aan om er samen voor te gaan staan; voor die droom om een mooie koizaak op te bouwen. Iedere keer lijkt het een immense opgave weer de volgende stap te nemen en iedere keer doen we het gewoon, beginnen we en bijten we ons erin vast. Die vastberadenheid zit ons beide, die heb ik van hem; daar ben ik trots op.

Hij was en is altijd kritisch en houdt me een effectieve spiegel voor bij vrijwel iedere keuze.Wanneer ik erop uit ben voor een consult of vijverbouw staat mijn vader in de zaak. Er is nog geen dag geweest dat ik niet op hem kon bouwen. Sparren over een aankoop in Japan, sparren over de uitbreiding van de zaak; “komt de buitenvijver hier of daar en hoe doen we dat met parkeerplekken”. Leveranciers bevragen, de juiste zorg verlenen aan de vissen, offertes opstellen voor de vijverbouw. Ik begrijp wel dat ik een boegbeeld ben voor onze koi zaak maar mijn vader is dat evenzo.

en mijn droom is al lang de onze geworden

Hij had ook van zijn pensioen kunnen gaan genieten, maar in plaats daarvan begint ie gewoon iets nieuws en mijn droom is al lang de onze geworden. Zijn wijsheid, bezinning en ervaring zijn waardevol voor de opbouw van de mijne, maar vergis je niet, Auke beschikt ook over veel enthousiasme en hij heeft ondanks de hoofdbrekens die het soms geeft; er nog altijd de grootste lol in.

“Pa, je bent een topper!”

Primeur: De nieuwe DVS ENTRY combi 25 trommelfilter!
ABKoi wordt sponsor Koicave en wil dat met jullie vieren