Van Teleurstelling tot Triomf; over kansen en keuzes

Published On: oktober 31st, 20232,5 min read1 Reactie on Van Teleurstelling tot Triomf; over kansen en keuzesCategorieën: JapanreizenViews: 135

De Verrassing van Ikarashi Ozumi

Goeiemorgen! Zodra de zon opkomt, weet ik het zeker: vandaag wordt een topdag. De regen is eindelijk weggetrokken. Weet je, de weersvoorspellingen beloven zelfs 22 tot 24 graden na het weekend – hallo korte broek!

Vandaag staat Ikarashi Ozumi op de planning. Bij aankomst, rond een uur of negen, spot ik meteen een zee van kleurrijke Koi. Wat een verscheidenheid! De prijzen? Verrassend redelijk. We starten enthousiast met het maken van een aantal bowls. Maar eerlijk is eerlijk, hoe meer ik de vissen van dichtbij bekijk, hoe meer ik twijfel. In de verkoopbakken leken ze geweldig, maar eenmaal in de bowl, vallen ze tegen. Na zo’n drie kwartier besluit ik ze terug te zetten. Te lastig om een mooie selectie te maken. Misschien komen we later in de week nog eens terug.

De Connectie bij Takatatsu

Onze volgende stop? Takatatsu. Een kleinere farm, maar met een scala aan leuke variëteiten. De zoon heeft de boel overgenomen, met vader nog op de achtergrond. Ik zie parallellen met mijn eigen situatie thuis. Ook hier had ik wat moeite met kiezen, maar uiteindelijk lukt het ons om een prachtige mix samen te stellen: een Ginrin Showa, Matsukawabake, Ginrin Chagoi, gewone Chagoi, twee Ochiba’s, en een Doitsu Shiro. Wat een aanwinsten!

Choguro’s Verrassingen

Daarna door naar Choguro, voor een aantal zoekopdrachten. De kleinere Nisai, tussen de 37 en 42 centimeter, zijn perfect voor mijn huidige voorraad. Wat een snelle selectie!

Lunchtijd? Nee, Hoshikin Event!

Lunch? Die slaan we over. We moeten op tijd zijn voor het Hoshikin event om een uur. Snel een hapje bij de 7-Eleven, en dan door. Grappig genoeg, zaten daar meer Koi dealers met hetzelfde plan. Niemand wilde het risico lopen laat te komen.

Het Hoshikin event was indrukwekkend

Twee grote blauwe bakken met Kohaku en Showa en aparte bowls met kwalitatief hoogwaardige Koi. De keuze was overweldigend. Mijn agent Orlando en ik hadden geluk: hij trok nummer één en ik nummer vijf. Dit betekende de beste keuzes voor ons!

De Topselectie bij Hoshikin

Eenmaal bij de selectie viel mijn oog op een schitterende Showa met een fantastische bouw. We zetten deze eerste keus apart, wetende dat dit een speciale vangst was. Uiteindelijk kocht ik vier Showa’s en twee Kohaku’s. Hoge kwaliteit, maar dat betekent ook een hoog prijskaartje. Ik moet nog even uitrekenen wat ze exact gaan kosten, maar man, wat een kans!

Reflectie en Vooruitblik

Het mooie aan dit soort events is het zien van verschillende smaken. Wat ik kies, kiest een ander misschien niet. En dat maakt elke selectie uniek en persoonlijk. Deze Showa’s en Kohaku’s zijn van ongeëvenaarde kwaliteit. Ik weet zeker dat mijn klanten versteld zullen staan als ze de vissen zien.

Dat was ‘m weer voor vandaag

Op naar de volgende dag vol avonturen en schitterende Koi!

One Comment

  1. Stef van Zuiden 1 november 2023 at 17:43

    He Arjan, wat een bijzondere ervaring en mooi om het te volgen. De fimpjes geven een mooie en duidelijke impressie. Top vissen gescoord en we zien elkaar snel weer, geniet nog even daar en leuk dat je ons zo meeneemt.

    Gr. Stef

Comments are closed.

Regen gekregen, sneeuw gezocht, goud gevonden!
Jachtseizoen op volle stoom; van precisievuur bij Kanno tot een salvo bij Miyatora