Vandaag gingen we niet voor goud, maar eindigden wel met robijnen

Published On: oktober 30th, 20193,6 min read0 ReactiesCategorie├źn: JapanreizenViews: 261

En alles wat ik wil ja dat is goud!

We zouden vandaag naar Naigoshi toe gaan, alleen helaas is dit niet doorgegaan. Gisteravond werden we laat nog gebeld dat er niet meer geharvest zou worden waardoor we het bezoekje moeten verplaatsen.

Op het laatste moment hebben we de plannen dus omgegooid en zijn we in de ochtend naar Maruhiro weer geweest om te kijken wat er was afgevangen. Het was echter nog niet iets van onze gading. Vervolgens zijn we doorgegaan naar Izumiya om te kijken naar de Yamabuki. Izumiya is de Ymabuki kweker bij uitstek. Er waren prachtige Yamabuki daar hebben we ook nog beelden van die we met jullie kunnen delen!

Ik heb het niet aangedurfd. Je hebt het over de allerhoogste kwaliteit nisai <strong>Yamabuki</strong> van misschien wel 54 centimeter, maar die moeten ook een prijssticker opgeplakt krijgen van zo’n 1.500 Euro en dat zie ik nog net niet zo zitten bij ons in de winkel ook al zijn ze het misschien wel waard op termijn.

Na wat gelunched te hebben (geen curry) zijn we door gegaan naar Yagenji en daar hebben we leuk kunnen scoren. We hebben namelijk een stuk of 28 vissen kunnen kopen, waaronder mooie Benigoi vissen (twee females en twee males). Het blijft altijd een beetje gesteggel of het nu Benigoi zijn of Ana Hajiro omdat de visuiteinden wit zijn, maar de kweker zelf noemt het ook Benigoi en dus houden we daar maar aan vast.

Verder hebben we ook mooie <strong>Shiro</strong> geselecteerd; <strong>allemaal vrouwelijk</strong>. <strong>Asagi</strong> hebben we ook nog kunnen scoren; zowel male als female. En als laatste vissen van het rijtje hebben we nog een flinke <strong>Karashigoi</strong> gekocht van ruim 52 centimeter + een mooie <strong>Ai Goromo</strong> in het hogere segment. We zijn ook nog naar Otsuka geweest, maar daar waren de bakken redelijk leeg dus daar moet ik nog een keertje terugkomen.

Al met al dus een zeer geslaagde dag!

Leave A Comment

Kaaskoppen slaan slag bij Kase en scheppen maar door bij Miyatora
6X betoverend goede Sekiguchi Showa naar Marum!