Verrassende aankopen! O ja joh?! Jazeker; bij Oyaji! +NND event (Video)

Published On: oktober 26th, 20183,6 min read0 ReactiesCategorieën: JapanreizenViews: 369

Het is alles of niets en wonder boven wonder wonnen we…

Bij Oyaji Geweest, een vrij onbekende kweker met hele zuivere vissen. Hij is gespecialiseerd in Gin en Kin Matsuba. We hebben daar een mooi bowltje gemaakt en uiteindelijk 6 hele mooie Gin Matsuba aangekocht van 35-40 cm en ook 5 Kin Matsuba. De Gin Matsuba is zilver met een mooi dennenappeltpatroon (matsuba betekent dennenappel) zoals je dat ziet bij Kujaku. De Kin Matsuba is dan de gouden variant hiervan. Dit zijn echt hele mooie zuivere exemplaren zoals je ze maar weinig ziet en zeker een hele aangename verschijning in ieders vijver met naar schatting een hele toffe groeipotentie.

Ook had hij Shusui, Ginrin Kohaku en Tancho. Hier hebben we ook nog een heel mooi doosje van kunnen samenstellen. In totaal hebben we 18 vissen gekocht bij Oyaji; een verassende score.

In de middag op afspraak bij NND, een samenwerkingsverband van drie kwekers. Voor het eerst bij het NND event geweest. Best spannend dus. We werden eerst uitgenodigd voor de lunch en daarna moesten we kaartjes trekken. Dat bepaalde wie er mocht beginnen met selecteren bij een specifiek vat. Uit één zo’n vat selecteer je dan naar keus en bij iedere Koi wordt de prijs gunstiger. De Koi hunt wordt dan een spel en dat is best leuk ter afwisseling. We hebben 18 vissen gekocht tussen de 40 en 45 cm. Echt heel knappe vissen. Wanneer je één kweker op moet noemen in de Niigata die steeds meer tegen de top aanschuurt dan is het wel NND. Kikusui, Asagi, Shiro Utsuri, ik denk wel een stuk of 8 Shiro Utsuri. Ik was zeer tevreden.

Daarna gingen we door naar de complete bowls. Dus geen selectie, maar een volledige bowl. Daaraan mochten alleen de agents meedoen zoals Mischa, onze agent. Via hem konden we dat ook aan meedoen. Naast de eerste bowl grepen we mis. Het is dan toch een spel. Er waren nog twee bowls van twee keer 20 stuks. We dachten het is alles of niets en we hadden hierop ingeschreven. Wonder boven wonder hebben we ze echter allebei gewonnen. High Quality… ha, je moet nog even wachten voordat we dat prijsgeven, maar een zeer unieke kans ligt hier wel verscholen. Alle vissen komen nog individueel op de foto, maar omdat we weer andere afspraken hadden, kregen we dit nu niet meer voor elkaar. Stay tuned dus voor deze verassende aankopen!

Doorgegaan naar…eh… Het is een denken hoor; wat een indrukken ook op zo’n dag. Ik weet het weer. We zijn uitgekomen bij Marusei. Ook hier hebben we nog een interessante bowl met Koi gekocht. Zo’n 10 stuks Hi utsuri vonden er een eindbestemming in Marum. We zijn bij Choguru geweest. Helaas konden we daar geen Sansai meer vinden. Toch een teleurstelling want ik heb twee zoekopdrachten staan voor dit kaliber vis, maar ook dit maak je mee. Ik houd mijn ogen echter open. Wel hebben we 7 stuks platinum oggon 30-35 cm en 6 stuks 40-45 centimeter.

Inmiddels ben ik echt al wel weer kapot! Het lijkt wel topsport! Er volgden nog 11 dagen dus nu zo goed mogelijk de rust pakken zodat ik morgen weer fris en fruitig op jacht kan voor jullie!

Mocht je naar aanleiding van dit verslag toch nog een zoekopdracht hebben; dan kun je deze altijd nog even inschieten bij ons. #nuweertochzijn.

Leave A Comment

Met de neus in de MAKO boter, 4 stippen bij Kyochan, een geheime kweker en Aoki Goshiki
Mandarijntjesdag bij Miyatora, Oofuchi en Omoshiroi?!