Verse vis van Isa in Marum dankzij EPS transportbox

Published On: juni 4th, 20202,3 min read0 Reacties on Verse vis van Isa in Marum dankzij EPS transportboxCategorieën: NewsViews: 428

Isolerende transport boxen

De Japanse kweker Isa, samen met Dainichi wordt deze vaak in één adem genoemd wanneer het gaat om de allerhoogste kwaliteit Showa ter wereld. Wij hebben vorige week een speciale selectie binnengekregen. Onze agent Mr. Nishikigoi zorgde dat deze middels de speciale EPS transportbox veilig naar Nederland zijn verscheept.

 

 

Isa staat voor kwaliteit; en dat doen wij ook! Ja, zelfs in Corona tijd hebben we het voor elkaar gekregen om Japanse Koi aan onze winkellocatie toe te voegen.

Maar behalve corona tijd is het ook voorjaar met soms warme, maar ook schommelende temperaturen. De reden dat er zomers geen koi verscheept worden is dat het transport hierdoor zo risicovol wordt. Bij gematigde temperaturen volstaat een reguliere doos met plastic zak. Je kunt je echter voorstellen dat tijdens het transport over de weg en door de lucht de temperaturen erg kunnen fluctueren.

De doos kan 10% meer vis behelzen terwijl de doos 1.2 kg lichter is

De EPS transport box is gemaakt van, jawel EPS, in de volksmond ook wel gewoon piepschuim genoemd, maar dan wel een hoogwaardige variant; tempex zo je wilt en je kunt er dan ook dezelfde isolerende werking aan hangen. De boxen zijn iets groter qua omvang 84cm x 33cm dan de reguliere kartonnen doos en kan daardoor 10% meer vis behelzen terwijl de doos 1.2 kg lichter is dan een kartonnen doos van hetzelfde formaat en dat is ook weer gunstig voor de transportkosten. Voor zover ik weet gebruikt tot op heden alleen Mr.Nishikigoi deze als Nederlandse agent.

 

De vissen zijn in uitstekende conditie overgekomen en als je dat meerekent is zo een box waarschijnlijk goedkoper dan de gewone kartonnen doos die ook nog eens een goede demping biedt voor stoten en harde geluiden en dus minder stress voor de Koi.

We staan er inmiddels bekend om dat we eigenlijk altijd wel goede Tancho Showa op de zaak hebben. Dat vertelden onlangs meerdere klanten tegen mij. Ik was me er niet zo van bewust, maar het klopt wel, misschien heb ik dat gewoon met Tancho Showa, met Tancho Sanke namelijk heb ik dat een stuk minder. Toen ik de kans kreeg om ook hiervan enkele exemplaren aan te kopen, heb ik een duidelijke afspraak gemaakt dat ik alleen de beste uit de selectie wil en ook bereid ben daar meer voor te betalen; en zo geschiedde.

Vanaf nu dus; alweer verse vis in Marum aan de Houtwal 15. Komt dat zien, verzeker je van de kwaliteit en wij verzekeren je een scherpe prijs!