Vier Sekiguchi Showa op een rij. Welke vind jij de mooiste?

Published On: april 22nd, 20196,3 min read0 Reacties on Vier Sekiguchi Showa op een rij. Welke vind jij de mooiste?Categorie├źn: KoiViews: 511

Sekiguchi is Toch zo’n kweker waar de een nog nooit van heeft gehoord terwijl de ander fan is en hun typische showa vaak zo aanwijzen. Dat komt vooral doordat Sekiguchi wat verder weg is dan de meeste kwekers. Even langsgaan is er niet bij; je moet er gewoon minstens een halve dag voor uittrekken en daarom wordt de kweker ook wel eens overgeslagen want tijd is kostbaar in Japan en je slaagt er, zoals bij iedere kweker, niet altijd.

Wij wel! We vonden er vier hele geschikte Nisai Showa. Zoals ik al zei herkennen sommigen meteen de Showa van Sekiguchi en dat heeft vooral te maken met kleur en patroon. De pigmentatie is vaak vroeg al vrij diep terwijl de kwaliteit wel rekbaar is voor de toekomst en de patronen zijn ook nog wel eens bloemig rood met het zwart creatief gevouwen over de hele Koi. Lastig omschrijven dat soort dingen, daarom laten we het liever gewoon zien;

HQ Nisai Sekiguchi Showa 58 cm

Dit zijn toch wel hele mooie maten hoor als je het mij vraagt. De kweker staat er misschien niet om bekend dat hij jumbo vissen kweekt, maar nisai van deze maat tellen echt wel mee hoor. Ook een bekende kweker als Sekiguchi grossiert niet in deze kwaliteit en het was nog best lastig om deze vissen te mogen kopen voor een enigszins gunstige prijs, maar we willen onze klanten ook eens iets bijzonders aan kunnen bieden en deze vissen zijn dat gewoon.

Je zou kunnen zeggen dat de Koi wel heel erg veel zwart voorop heeft, maar als je het mij vraagt is dat juist de charme van deze vis. Wat wel belangrijk is dan, is de kwaliteit van deze kleur. De Koi is echt nog niet klaar met ontwikkelen, maar we kunnen nu wel zeker stellen dat het met het sumi best in orde zit. Dit is ook echt wel iets waar de kweker om bekend staat zoals al even eerder aangehaald. Wat zo goed is aan deze specifieke Showa is dat wanneer jet het sumi wegdenkt, er nog steeds een heel mooi rood patroon op de Koi ligt. Dit is een kenmerk waar bijvoorbeeld juryleden ook naar kijken wanneer ze Showa beoordelen.

We zijn heel blij een vis van dit kaliber aan te kunnen bieden

De doorkijk op het hoofd is wel erg uniek en ik hoop dat de Koi dit zo houd. Kun je voorstellen dat dit vanuit je vijver omhoog komt zwemmen om jou om een beetje voer te schooien. Het is een prachtige Koi van hoge kwaliteit en dat laatste zijn de woorden van de kweker, niet van mezelf, maar ik beaam het wel. Mooie lange kop ook en hele grote vinnen, echt wel indrukwekkend hoor. We zijn heel blij een Sekiguchi Showa als deze te hebben kunnen kopen en deze van dit kaliber aan te kunnen bieden aan onze klanten.

 

HQ Nisai Sekiguchi Showa 58 cm

Met dezelfde lengte als de vorige Showa is deze toch wel heel anders gebouwd. Het patroon oogt wat rommeliger, maar ik denk dat deze in zowel kwaliteit als schoonheid helemaal niets onder doet voor de vorige. Met wat er anders is aan de bouw bedoel ik vooral het verloop van het hoofd en de schouders. Waar de eerste al echt die brede SHowa schouders ontwikkelt, heeft deze een doorlopende lijn. Hierdoor lijkt de Koi wat ranker, maar kan ook gewoon betekenen dat deze Koi eerst nog blijvend wat lengte pakt alvorens de breedte in te gaan. We zien wel weer dezelfde intensiteit van het rood en zwart waaraan we ook wel kunnen zien dat deze Koi van Sekiguchi komen. Er zit nog veel zwart onder en dat zien we vooral op de schouder. Daar is ook nog genoeg ruimte dus wel heel interessant om te volgen; via het internet of in real life voor degene die deze Sekiguchi Showa kopen in Noord-Nederland.

Zonder al precies te weten wat er van komt; kunnen we wel zeggen dat deze Showa echt weer eentje is die vooral beter zal gaan worden, mits natuurlijk onder goede omstandigheden gehouden, maar dat geldt eigenlijk altijd wel. Deze Showa kon nog wel eens erg gaan verrassen de komende jaren en ik hoop dat de Koi ergens beland waar we ze nog eens kunnen volgen. Ik sluit niet uit dat dit Koi worden die straks goed in te zetten zijn op Koi Shows. Daar kan ik altijd een eerlijk advies over geven natuurlijk. Hoe dan ook zul je er veel van leren en heel veel plezier beleven van een Showa als deze.

HQ Nisai Sekiguchi Showa 53 cm

Deze Showa beschikt over een wel heel uitgebalanceerd plaatje van patroon, ontwikkeling en body. De vis oogt heel sterk en ook heel fris. het patroon is heel bijzonder en het rood al erg goed ontwikkelt, terwijl het sumi dat nog bij lange na niet is. Nog een klein beetje rood dat zeker niet minder van kwaliteit is op de staart en weer zien we bij de Sekiguchi Showa die mooie grote vinnen.

Als je een beetje door het grijze heen kijkt, zie je dat het einde van de rode patronen een erg mooi maruzome kiwa geeft. Dat betekent dat het rode patroon de randen van de schubben volgt. Over het algemeen wordt deze vorm het liefst gezien en het is ook een indicator voor de kwaliteit van deze Koi. Misschien als het zwart de hele rug zou overschaduwen dat het balans wat wordt verstoord, maar ik geloof niet dat dit zomaar het geval zal zijn. de bouw is sterk en kent nergens een beetje verval ofzo. Het laatste stukje witte huid vind ik zelf ook erg belangrijk voor de uittaling van de Koi. Al met al is dit ook echt een topper waar de nieuwe eigenaar veel plezier aan zal beleven ben ik overtuigd.

HQ Nisai Sekiguchi Showa 54 cm

De laatste van vier is een ander type Showa; namelijk een kindai vooralsnog met veel minder zwart. Voor wat betreft het midden deel lijkt het er ook nog niet erg op dat dit naar boven zal komen. Op de staart echter en op de kop zien we al wel wat opkomen en dit zal de Sekiguchi Showa beslist nog een heel andere uittaling geven; ten goede dat wel. Veel sterker zal het karakter van de vis lijken door het doorkomen van het sumi.

Opmerkelijk bij deze Koi is verder natuurlijk ook wel het rode patroon. Dat is een heel mooi stappenpatroon. Zoals bij de eerste Showa zal deze Koi ook niet hebben misstaan als Kohaku. Geloof me dat de huidkwaliteit van al deze Showa echt wel goed is en Sekiguchi staat al bekend om diens toffe pigmentatie.

het allermeest zegt natuurlijk real life

De video’s zeggen eigenlijk veel meer dan de foto’s, maar het allermeest zegt natuurlijk real life tijdens een bezoekje aan onze shop in Marum. Ik keuvel er dan graag nog een beetje verder over en beantwoord zoveel mogelijk de vragen die je hebt. We zien je graag aan de Houtwal nummer 15 in Marum! Wil je direct informeren naar deze Koi dan kijk je even op onze aanbod pagina voor meer informatie of meteen contact opnemen middels de Messenger button linksonder.