Overweeg je een koivijver?

Ons 9-stappenplan

Een vijver laten bouwen is niet zo maar een beslissing. Er komt nogal wat bij kijken. Wij maken het hele proces zo transparant en overzichtelijk als mogelijk middels ons 9-stappenplan. We leggen uit in de video en je kunt de stappen hieronder nog eens rustig doornemen. Beginnen bij stap 1? Vul dan het formulier onderaan de pagina in.

Advies en Oriëntatie

Je wilt een (Koi) vijver aanleggen, maar waar begin je dan? Bij ons natuurlijk. Alles begint natuurlijk met een goed gesprek of in ieder geval het opvragen van de nodige informatie. Wij informeren je over de zaken waar je rekening mee moet houden, welke opties er zijn en wat de voor- en nadelen daarvan zijn. Aan de hand van een gesprek kunnen we niet alleen bepalen hoe je e.e.a. graag zou willen realiseren in de tuin, maar ook wat het zal gaan kosten.

Bel of maak een afspraak en dan nemen we samen even jullie wensen door. We stellen wat vragen en aan de hand daarvan kunnen we een goede prijsinschatting maken, waartoe we een offerte opmaken. Bij een akkoord kunnen we samen voor jullie toekomstige Koi een huis bouwen.

Ontwerp en offerte

Het is natuurlijk jouw vijver, maar ook jouw geld, daarom willen we graag een gesprek met je aangaan zodat we zeker kunnen garanderen dat de vijver aan je eisen voldoet!

Nu dat je zeker weet wat je wil, kunnen wij berekenen wat het gaat kosten, wat voor werkzaamheden wij gaan verrichten, en wat voor werkzaamheden je zelf zou kunnen doen.

Planning en grondwerkzaamheden

Goede planning en duidelijke afspraken is de helft van het werk! Als we een akkoord hebben gesloten met de klant, ligt onze focus eerst op de planning, zodat je zo weinig mogelijk last hebt van de bouwfase van de vijver.

Hierbij betrekken we je als klant natuurlijk zodat je weet wanneer welke werkzaamheden gebeuren en wat er eventueel geregeld moet worden. Met een goede communicatie verloopt de bouw vlot en soepel. 

Constructie

Zodra het gat gegraven is kunnen we de sandwichpannen plaatsen. Maar eerst zorgen we dat de bodem vlak is uitgegraven op het harde of we hebben storten het beton.

Zodra het gat gegraven is, of de betonvloer is gestort, kunnen we de sandwichplaten installeren, de sandwichpanelen zijn 10 cm dik en hebben een isolerende werking. We passen ze in elkaar via U-profielen van gegalvaniseerd staal die vervolgens worden vast gelast. De hele constructie wordt hierin opgesloten. Met andere woorden, van zeer hoge kwaliteit en dat gaat zo goed als nooit weer af. Daarom geven wij met een gerust hart 15 jaar garantie op onze constructie.

Onderdoek en Folie

We gaan de vijver eerst voorzien van een beschermdoek waarna de folie erin gelast kan worden. We werken met 4-everflex 1 mm. Dat is geweldig sterk.

We doen het op locatie zodat er geen plooien ontstaan en ook het doorvoeren van bodemdrains worden er netjes ingetikt en dan is de vijver in ieder geval gedegen waterdicht!

Filteraansluiting

Het hart van je vijver is het filter, daarom installeren we deze erg zorgvuldig in een schuurtje, onder een vlonder of aparte filterruimte.

 We gaan alle buizen van drains en skimmers aansluiten op het filter, de pompen, uv-lampen en natuurlijk er voor zorgen dat alles netjes en veilig is afgewerkt zodat de vijver kan gaan draaien.

Daarna geven je ook informatie zodat je na dat de vijver klaar is zelf ook de filter kunt onderhouden.

De Afwerking

Zowel aan de buitenkant als bovenop met een mooie afwerkend kunnen we ook de afwerking van de vijver voor jullie verzorgen. Dit kan van hout of kunststof tot steenstrips of zelfs contentstaal, je zegt het maar. We adviseren je er graag over. 

Uiteraard kun je er ook voor kiezen de afwerking van de vijver geheel zelf te doen.

Opstart en nazorg

Hoera de vijver is af! Nu is het belangrijk de aankomende tijd alles goed in de gaten te houden. Maak je geen zorgen; dat doen we samen.

Het opstarten van je bioloog, vissen bijplaatsen en het bewaken van de waterkwaliteit; we staan jullie desgewenst bij in dit proces. Je kunt ons altijd bellen of een bericht sturen wanneer je ergens niet zeker over bent of gewoon een vraag hebt. Ook komen we graag nog eens op consult om het hele systeem door te nemen.

Genieten

Tijd om te genieten van je vijver en vissen. Met een kopje koffie of misschien wel een drankje; dat is geheel aan jullie. Geniet ervan en zodra er iets is, kun je bij ons terecht!

Vraag direct een offerte aan

Wanneer er twee verschillende niveaus beoogd worden, ga dan uit van het diepste punt.
De graafwerkzaamheden kunnen desgewenst bij ons uitbesteed worden. Wij dragen dan ook zorg voor het afvoeren van het overtollige zand.
Een skimmer voert oppervlaktewater en dat wat erop drijft naar het filter. Wij adviseren tenminste 1 + 1 per 25m3 of per 5 strekkende meters of meer. Voor vijvers die in de nabijheid van 5 meter bomen kennen, adviseren wij tenminste twee stuks.
Is de beoogde locatie voor de vijver toegankelijk voor materieel en bouwmateriaal?
Wanneer het grondwaterpeil op minder dan twee meter diep staat, moeten we extra voorzieningen treffen om de constructie van de vijver te kunnen plaatsen.
Aan de hand van de overige informatie nemen wij een compleet filtersysteem op in de offerte compleet met pompen, filters, UV lampen en toebehoren.
Je kunt het filtersysteem plaatsen in een bestaand bijgebouw, maar we kunnen ook een filterput maken, eveneens met sandwichpanelen in de nabijheid van je vijver.
Dit is een belangrijk gegeven in verband met de constructie en afwerking. Graag het aantal centimeters invullen.
Is er een specifieke maand of voorkeursweken dat je wenst dat de bouw gerealiseerd wordt? Uiteraard plannen we dit allemaal in overleg.
Vul hier je aanvullende wensen en of vragen in.