Vijvers bouwen met sandwichpanelen is duurzaam, snel en isolerend

Published On: april 14th, 20203,7 min readReacties uitgeschakeld voor Vijvers bouwen met sandwichpanelen is duurzaam, snel en isolerendCategorieën: VijverbouwViews: 945

Je vijver laten bouwen met sandwichpanelen en stalen frame met 15 jaar garantie

Inmiddels staan we bij ABKoi Marum ook vooral bekend om onze vijverbouw middels sandwichpanelen. Ieder jaar bouwen we voor vele hobbyisten een nieuwe vijver middels deze constructie. Klanten komen bij ons uit in hun overweging omdat vooral de manier van bouwen en het bijbehorende kostenplaatje hen aanspreekt. In dit artikel zal ik iets uit de doeken doen over onze vijverbouw constructie met stalen frame en sandwichpanelen. We bouwen onze vijvers vooral in de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe, maar we bouwen ook gewoon in de rest van Nederland en Duitsland.

Goed gesprek + offerte

Alles begint natuurlijk meet een goed gesprek of in ieder geval het opvragen van de nodige informatie. Bel of maak een afspraak en dan nemen we samen even jullie wensen door. Ik stel wat vragen en aan de hand daarvan kunnen we een goede prijsinschatting maken waartoe we een offerte opmaken. Bij een akkoord kunnen we samen voor jullie toekomstige Koi een thuis bouwen.

Standaard maken we een offerte op ervan uitgaande dat de graafwerkzaamheden reeds zijn gedaan, doch desgewenst kunnen wij ook de graafwerkzaamheden voor je uit handen nemen.

 

Stalen profielen

We werken met profielen van gegalvaniseerd staal. Deze wordt gesteld op een tegel- of betonvloer. De dikte die we gebruiken voor de profielen van gegalvaniseerd staal is 3mm. Zij vormen als het ware het frame waar we de Sandwichpanelen in kunnen zetten. Die Sandwichpanelen zijn 10cm dik. dat is mooi, want ze hebben dus meteen een isolerende werking. Dat betekent dat je vijverwater minder temperatuurschommelingen kent en mocht je jouw vijver in de toekomst willen verwarmen, dan scheelt het ook aanzienlijk in de stookkosten.

 

Sandwichpanelen

Nog een voordeel van deze grote panelen is dat, wanneer het frame eenmaal staat, het erg snel bouwt. Omdat we de hoeken al voordat we komen plaatsen lassen, kunnen we een gemiddelde vijver gewoon in een enkele dag opbouwen. Even terugkomen op dat lassen. Door de hoeken, waar dus de meeste druk op komt te staan door al dat water, te lassen, worden deze supersterk.

Sandwichpanelen zijn relatief licht, sterk, isolerend en bouwen snel op. Zo kunnen we de meeste vijvers in een dag opbouwen en dat is niet alleen leuk, maar ook handig in verband met mogelijke wandinstortingen, regen, modder en andere onvoorziene omstandigheden.

4everflex vijverfolie

We maken een filterput die naast je vijver kan komen of iets verder weg zodat ie uitkomt naast of in een schuurtje. We leggen het leidingwerk en dan kan het folie erin. We gebruiken 4Everflex 1 mm folie dat in de vijver wordt gelast. Dat houd in dat je geen plooien en rare vouwen in je vijver krijgt waar zich nare bacteriën kunnen ophopen. Het komt er dus echt mooi strak in. Daarna maken we de doorvoeren en sluiten alles aan.

De folie wordt strak in de bak gelast en de flensen van de doorvoeren gemonteerd om vervolgens de vijver te kunnen vullen. Desgewenst verzorgen we ook de verder afwerking in overleg.

Afwerken

We nemen eigenlijk alles uit handen en dat kan dus vrij snel gaan. Natuurlijk mag je, als je handig bent, ook helpen en als je het geheel als bouwpakket alleen wilt is dat ook mogelijk. We geven maar liefst op 15 jaar garantie op de bouw en het materiaal. Ook de afwerking stemmen we af in overleg. We zijn bereikbaar, persoonlijk en toegewijd om jouw droomvijver aan te leggen. We bouwen onze vijvers vooral in de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe, maar we bouwen ook gewoon in de rest van Nederland en Duitsland. Dat kan omdat de constructie grotendeels vooraf wordt gemaakt en ter plaatse wordt geplaatst. We kunnen een gemiddelde vijver binnen een dag opbouwen.

 

Geïnteresseerd en meer weten? Voor meer informatie of een afspraak stuur je een mail naar info@abkoimarum.nl, neem direct telefonisch op per whatsapp contact op via 0612661427 of vul onderstaand formulier in.

[contact-form to=’info@abkoimarum.nl’ subject=’Vijverbouw’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefoonnummer’ type=’text’/][contact-field label=’Bericht’ type=’textarea’/][/contact-form]