Voor spek en bonen… en voor de curry!

Published On: oktober 29th, 20183,8 min readReacties uitgeschakeld voor Voor spek en bonen… en voor de curry!Categorieën: JapanreizenViews: 357

Deze had je nog tegoed van ons geheim adresje…

Deze dag goed begonnen met een prachtige Harvest van Hoshikin. Hiervan heb ik een Timelapse gemaakt. De kwaliteit bij Hoshikin, de buurman van Dainichi, is echt van de hoogste plank! Echt dappere Koi die je daar ziet, maar daar hangt ook een dapper prijskaartje aan. Sorry voor de verticale plaatsing; ik hoop dat je er geen whiplash aan overhoudt, maar het was ook te mooi om niet even te plaatsen. Stel je eens voor dat jij daar bij staat of ook tot je knieën in de modder niet wetende wat er aan het oppervlak komt… genieten dit….

Vervolgens zijn wij naar Izumiya gereden. Dit deden we samen met Tjaard van Balen; jullie kennen hem wel; die boomlange dealer uit Ridderkerk; wat een kennis heeft die man ook zeg; beslist geen straf om eens een dagje mee op te trekken. Izumiya staat bekend om zijn hoge kwaliteit Yamabuki Ogon. Tjaard wist hier gewoon even 4 knotsen van goudstaven te selecteren, echt bizar mooi maar voor mij net een brug te ver, dat moet je ook toe kunnen geven. De kwaliteit die hieronder zat vond ik weer niet genoeg in prijs-kwaliteitverhouding. Tjaard is momenteel heer en meester op de Nederlandse Koi Shows die hij inmiddels meerdere keren won met verschillende Koi; dat zegt toch wel iets en ik ben blij met dergelijke collega’s, samen maken wij de hobby en we kunnen ook van elkaar leren. Ik kan me ook erg genieten wanneer een collega dealer zulke mooie Koi naar Nederland kan laten komen; Sansai, forse vissen; echt geweldig.

Vervolgens zijn we doorgereden naar Hirasawa. Nogmaals gekeken naar een zoekopdracht; een Hi Utsuri, maar we kwamen er nog niet helemaal uit. We hebben nog een week en ik we laten ons natuurlijk niet kennen. Na een heerlijke curry – man man man dat kan ik alle dagen wel eten – zijn we in de middag nog weer terug gegaan naar Hirasawa; dit keer met Tjaard om te kijken naar onder andere wat oyagoi, dat zijn ouderdieren. Allemachtig wat een vissen zeg, reuzen. Geweldig om te zien, maar niet voor bij ons in de winkel.

We zijn daarna nog wat kwekertjes afgeweest zoals Takaketsu; een kweker waar we reeds wat hebben aangekocht en we nog wat foto’s moesten maken. Al met al was het een dag zonder dat we de portemonnee hoefden trekken en we als het ware hobbyisten waren die ons vergaapten aan al het moois dat de Japanse bergen te bieden heeft.

Het valt trouwens wel op dat alhoewel veel Nederlanders, de hotels ook echt vol zitten met Aziaten. Het is dan ook een simpel één tweetje om te begrijpen dat dit de oorzaak is van een oplopende prijs zoals we die ervaren momenteel. Je leert als dealer veel door simpelweg je ogen en oren open te houden in Japan en ook is het mooi om te zien hoe onze band door de jaren heen steeds verbetert. Japan is een bijzondere cultuur en dat proef je als je er bent. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen, maar we zijn er nog een volle week dus we moeten ons ook niet gek laten maken en onze hand overspelen. Niet iedere kans is onze kans; het is een jacht en ook een spel; en die moet gespeeld worden; prachtig man.

Vandaag was een dagje voor onszelf als het ware, voor de aankoop van vis was het voor spek en bonen, maar morgen zijn we er weer voor jou! Wel heb ik de tijd gehad om de nodige vissen online te zetten van het geheim adresje. Hiernaast staan er een paar maar het zijn er nog veel meer. Kijk dus vooral even bij ons Koi aanbod pagina. Terwijl ik in japan ben geldt op de term,elde prijzen een 10% korting wanneer je reserveert en een aanbetaling doet.