Your Azukari fish just came up. 74 cm now, it’s grown much bigger! 

Published On: november 28th, 20202,5 min read0 Reacties on Your Azukari fish just came up. 74 cm now, it’s grown much bigger! Categorieën: Japanreizen, KoiViews: 372

Onze eerste Azukari is boven komen drijven!

Deze had je nog van ons tegemoet. Ons allereerste Azukari project zijn we vorig jaar aangegaan. Miyatora had een showa waar ik simpelweg verliefd op werd. Ze was toen 65 centimeter. De Showa is gekweekt vanuit een Momotaro bloedlijn en de kweker geeft aan dat hij zelf verwacht dat de Showa zeker de 85cm gaat halen. Juist in die potentie zit ook die meerprijs natuurlijk, dat snap ik eigenlijk ook wel. We hebben nooit een Azukari gehad, een vis die nog een jaar blijft groeien in Japan, het is voor ons ook een mijlpaal zoiets te doen. Uiteindelijk hebben we, mijn vader en ik, elkaar aangekeken. “We doen het of we doen het niet.” Als je verliefd bent doe je soms gekke dingen en we hebben de deal rond gekregen. Soms wint de passie boven ratio en ik denk dat dat ook moet. Meestal niet, anders kun je geen gezonde zaak runnen, maar als de liefde nooit meer zou kunnen winnen, zijn we sowieso verloren.

Ook zakelijk bleek het niet de slechtste keus want we vonden al snel een liefhebber voor de vis; dusdanig dat deze graag zelf mee wilde om de vis te oogsten. Corona heeft daar natuurlijk een stokje voor gestoken, maar desalniettemin klopte ons hart vol verwachting. We zitten in quarantaine wanneer we een berichtje krijgen van de kweker zelf. Die had het klaarblijkelijk ook spannend gevonden en berichtte ons weldra na de oogst.

This is Takumi Miya, Miyatora Koi Farm. Your Azukari fish just came up. 74 cm now, it’s grown much bigger!

Volgens de kweker verwachtten ze nog veel meer groei. We kennen ook allemaal de Momotaro bloedlijn en dat zijn supergroeiers. het verwachtingspatroon van takumi en zijn vader is dan ook nog steeds dezelfde, namelijk ruim over de 80. We moeten nog niet juichen, zover zijn we nog niet, maar we hebben wel besloten om de Showa naar nederland te halen. De eigenaar was helemaal happy en vind het geweldig ondanks dat hij er niet bij kon zijn. Uiteindelijk hebben wij de goede keuze gemaakt, de kweker een goede belofte afgeleverd en ook de klant is in zijn nopjes. Dat is best een moment waar je trots op mag zijn, zeker voor zo een eerste Azukari project.

man wat mooi zoiets…

De Showa is echt ontzettend stabiel. Showa kunnen best een toverbal zijn, maar deze is ontzettend stabiel in zowel patroon als huidkwaliteit en ook bodyshape; eigenlijk die vis vooral gewoon erg gegroeid en behoudt dus zijn potentie. Zachte huid, onderliggend sumi. Wanneer de eigenaar het toelaat; en die heeft er heus een goede vijver voor; dan zullen de Azukari in de toekomst nog graag een updaten en jullie informeren of hij ook echt de 80 kan passeren. Ik ben ervan overtuigd dat deze veel plezier zal beleven aan deze Koi; man wat mooi zoiets…