Zelfs een stopbord houdt ons nu niet meer tegen!

Published On: februari 12th, 20193,5 min read0 Reacties on Zelfs een stopbord houdt ons nu niet meer tegen!Categorieën: JapanreizenViews: 400

het begint te dagen, er komt schot in

Een echte planning hadden we voor vandaag niet gemaakt, wel hadden we voor vandaag twee kwekers besproken waar we sowieso langs wilden gaan. Bij de eerste kweker zouden we om half 9 in de ochtend al zijn. Dat was de kweker Yamazaki en ze stonden al op ons te wachten toen we bij ze aankwamen. Daar hebben we eerst wat rondgelopen en het viel ons gelijk al op dat hij ontiegelijk veel Tosai had. Zoveel hadden we deze week nog niet gezien. Voor morgen hebben we een afspraak gemaakt om daar te komen handpicken. Vandaag konden we dat helaas niet doen, omdat de vissen net gevoerd waren en het schijnt niet goed te zijn om ze dan te handpicken.

Bij de kweker Sakazuma hebben we een mooie mix gekocht van 40 stuks waaronder hele fraaie Doitsu Ochiba van het f

Unknown-2

ormaat 15-17. Erg leuke en frisse mix.

Waar we voor vandaag wel al een afspraak hadden was bij Nagashima. Ik had daar een redelijk hogere verwachting van doordat we daar vorig jaar hele mooi Showa enGinRin Kohaku vandaan hadden gehaald. Helaas viel het ons dit jaar bij het selecteren een beetje tegen. Het formaat was weer een stuk kleiner en het sprong er over het algemeen niet zo uit als dat ik van hen gewend was. Ik probeerde nog een box te maken van de Tosai en uiteindelijk hebben we er maar 27 meegenomen. Desondanks zijn we wel tevreden met wat we hebben kunnen handpicken daar.

ook gelijk gevraagd naar de bloedlijnen van Nagashima

 

Daarna werden we uitgenodigd voor een lekker kopje thee en wat lekkers en daar hebben we toen ook gelijk gevraagd naar de bloedlijnen van Nagashima. Het was leuk om mee te maken hoe enthousiast en vol trots hij erover vertelde en de boekjes er gelijk bij pakte.

 

Na deze gezellige ontmoeting zijn we op weg gegaan naar de Koifarm van Shintaro. Onderweg kwamen we ineens op een doodlopend stuk uit. De weg was helemaal afgesloten en lag helemaal vol met sneeuw. In Japan is het blijkbaar niet gebruikelijk om vooraan de weg een bord neer te zetten. Zo zijn we het in Nederland natuurlijk wel gewend als alles goed gaat 😉 Hier in Japan zetten ze midden op de weg een bord neer en keken we aan tegen een pak sneeuw van zeker een meter.

IMG_8132

IMG_8134

Shintaro is ook voornamelijk een Showa en Kohaku kweker. Wel leuke visjes, maar we hebben voor deze week ook al een afspraak staan bij Nagoshi en persoonlijk wacht ik eerst liever af om te kijken wat daar nog zwemt. Vanaf daar maken we dan een keuze voor waar we uiteindelijk gaan handpicken. Na de snelle lunchpauze stond Marusei op de planning. Daar hebben we twee Sansai Chagoi met certificaat gekocht van 65+ voor de verkoop. Ook nog eens een keer 10 vrouwelijke Chagoi van 45 a 50 cm. Verder hebben we nog 10 gewone Chagoi van rond de 35 centimeter aangekocht en ik heb nog een leuke mix kunnen selecteren. Daar boven op komen er ook nog maar liefst 175 tosai in een hele brede mix zoals Kohaku, Sanke, Showa, Mizuho Ogon, Kujaku, Asagi, Soragoi en nog een paar anderen; allemaal komen ze onze kant op.

IMG_8130

Toen zijn we ook nog even langs Kase geweest en daar hebben we wel 600(!) Tosai gekocht in het formaat 16-18, wederom in een hele brede mix en die zijn ook onderweg!

Al met al weer een geslaagde dag, terwijl we geen strakke planning hebben aangehouden. Morgen gaan we op weg naar Takahashi om wat te filmen. In de middag gaan we nog naar Izumiya en Oofuchi. Het lijkt ons leuk om te horen of jullie op of aanmerkingen hebben. Dit lezen we graag in de Whatsappgroep en dan kunnen wij daar ons op aanpassen.

Unknown

Unknown-1