Zo uniek; ik kon bijna niet geloven dat ze nog beschikbaar waren!

Published On: oktober 29th, 20234,2 min readReacties uitgeschakeld voor Zo uniek; ik kon bijna niet geloven dat ze nog beschikbaar waren!Categorieën: JapanreizenViews: 148

Mijn Avontuur in Japan: Een Reis door de Wereld van Koi

Het was nog maar net dag twee in Japan en ik voelde de opwinding al door mijn aderen gieren bij het aanbreken van de ochtend. De lucht was al gevuld met de belofte van avontuur; het was een frisse ochtend, maar met de zon die al vriendelijk glimlachte, verwarmend tot een comfortabele 22 à 23 graden.

Ochtend bij Yagenji: Doitsu Karashigoi

De eerste stop van de dag was bij Yagenji, een kweker wiens expertise in Doitsu Karashigoikoi ligt. Schone, nette vissen met een behoorlijk groeipotentieel. Dit jaar waren zijn bakken verrassend goed gevuld, wat ongebruikelijk was aangezien hij meestal snel uitverkoopt. Onder zijn vissen vonden we enkele schitterende exemplaren: twee Doitsu Karashigoi in verschillende prijsklassen, maar beide met een indrukwekkende bouw, hoge ruggen en met symmetrische dubbele schubbenrijen langs de zijdes van het lijf; beide female. Hun kleurverdeling was perfect – egaal van voor tot achter.

“Hun kleurverdeling was perfect – egaal van voor tot achter. Een prachtig gezicht in de ochtendzon.”

Yagenji Goshiki worden steeds beter

de Goshiki van Yagenji vielen me ook op. Hij produceert al enkele jaren Goshiki en ik merk dat ze steeds beter worden. Tijdens het selecteren ving mijn oog twee bijzondere Goshiki in het hogere segment. Hun patronen zijn uniek en hun uitstraling is zo sterk dat ik bijna niet kon geloven dat ze nog beschikbaar waren. Eentje heeft echt een superpatroon. Ik heb er ook nog vier Asagi gevonden en gekocht!

Yammamatsu & Shintaro

Na de opwindende tijd bij Yagenji vervolgden we onze reis naar enkele andere kwekers, waaronder Yammamatsu en Shintaro. Bij Shintaro was het nog te vroeg in het seizoen; het koophuis was leeg aangezien ze druk bezig waren met afvangen. Hier komen we dus zeker terug als het Koi huis is gevuld. Marusada zijn we nog geweest; het is toch echt leuk om bij zoveel kwekers even naar binnen te lopen. Het is nog maar de tweede dag en we moeten nog veel aanvoelen waar welke vissen zitten; waar onze kansen liggen, maar ook openstaan voor nieuwe ontdekkingen en ontmoetingen natuurlijk.

Overigens merk ik wel dat pa er niet bij is; hij houd altijd goed bij waar we zijn geweest en dergelijke; dat moet ik nu allemaal zelf doen en dat is wel even wennen; “Maar ik redt me wel hoor pa!”

Een Verrassende Ontmoeting bij Iwashita

Een verrassende ontmoeting vond plaats bij Iwashita. Hoewel ik daar normaal niet veel zaken doe, werd mijn aandacht getrokken door een donkere Goshiki, een euro Goshiki. Euro staat dan voor ‘zwart’. Zijn prijs was echter astronomisch, veel te duur, maar mijn bezoek werd beloond toen ik twee prachtige Ochiba vond – één Ginrin Ochiba en een gewone. Deze kweker spreekt niet zo goed Engels en dan is het wat lastiger, maar met ons handen en voeten koigerelateerd Japans komen we een heel eind. Ook hier was de prijs echt aanzienlijk en zoals ik beloof aan jullie moet ik de prijs-kwaliteitverhouding verdedigen. Dankzij wat onderhandelingsvaardigheden (en een pakje stroopwafels!) lukte het me een goede deal te sluiten.

“Dankzij wat onderhandelingsvaardigheden (en een pakje stroopwafels!) lukte het me een goede deal te sluiten.”

Loterij en Besluit bij Shinoda

De middag bracht ons bij Shinoda, waar een soort loterij werd gehouden voor het selecteren van koi. Er stonden wel twintig auto’s voor de deur! We gingen lootjes trekken, Nummer 1 mag dan als eerste denk je. Met nummer zes in de hand voelde ik me echter minder op mijn gemak in de menigte van kopers die allen zenuwachtig wachtten op hun beurt. Maar nummer 1 was niet getrokken en uiteindelijk mocht ik als derde of vierde scheppen. Toch heb ik het niet gedaan. Ik voel mij er niet prettig bij wanneer er 17 anderen in je nek hijgen om die ene Hi Utsuri te bemachtigen. Op zo een moment moet je bij jezelf blijven en je ego aan de kant zetten en ik heb dan ook mijn lootje ingeleverd en besloten dat deze slag niet de mijn eis.

Reflectie op een Dag van Koi Hunten

Deze dag was een mengelmoes van succes, onverwachte ontdekkingen, en de realiteit van handel in de dynamische wereld van koi. Elke kweker bracht zijn eigen verhaal, elk koophuis zijn eigen sfeer. Het is deze diversiteit die het Koi hunten in Japan zo onvoorspelbaar en tegelijkertijd fascinerend maakt. Oh ja we waren ook nog bij Miyatora waar we een mooie video van de harvest hebben gemaakt….

“Het is deze diversiteit die het Koi hunten in Japan zo onvoorspelbaar en fascinerend maakt.”

Het Avontuur Gaat Door

Morgen wacht ons een nieuwe dag vol kansen, nieuwe ontdekkingen, en ongetwijfeld meer prachtige Koi om te bewonderen. Het avontuur gaat door!

Geïnteresseerd in een van onze Koi of wil je nog een zoekopdracht meegeven. Stuur me dan ene bericht via Whatsapp: +31630132827