Zoektocht naar de witte wieven eindigd met score bij NND en Tanaka

Published On: oktober 27th, 20193,4 min read0 Reacties on Zoektocht naar de witte wieven eindigd met score bij NND en TanakaCategorieën: JapanreizenViews: 284

In search of Shiro…

Enkele van onze aankopen vandaag:

<h3 style=”text-align: center;”>Dag verslag 5 AB Koi Marum 27-10-2019</h3>
Onze eerste afspraak van vandaag stond gepland bij NND, waar ik al jaren kom. De kwaliteit is hier altijd hoog en ze hebben goede vissen. Mijn doel was hier voornamelijk om voor de Gosanke en Shiro heen te gaan. Andere jaren heb ik altijd Shiro van hen en ook wat kleinere vissen; small nissai, maar dat zat er dit jaar niet dus hier baalde ik wel van. Toen wij binnenkwamen heeft Makkotto eerst zelf een voorselectie gemaakt. Uiteindelijk hebben wij 12 stuks waaronder Sanke, 1 Kohaku en de rest allemaal Showa gekocht van tussen de 49 en 52/53cm en allemaal met certificaat. Hele mooie vissen die we ook weg kunnen zetten voor een scherpe prijs. Al met al zijn we hier ruim 2 uur bezig geweest en ook alles op foto en film gezet maar erg tevreden. Zie enkele van de Koi hiernaast. Ik denk dat we met dit soort vissen onze klanten meer kunnen bieden dan voorgaande jaren voor niet perse meer geld.
<blockquote>
<h3><span style=”color: #ff0000;”>Nog geen Shiro Utsuri, maar we hebben de gok genomen…</span></h3>
</blockquote>
Ook zijn we vanmiddag nog bij Yamanaka geweest. Hier vond ik de vissen er niet in optima forma bij zwemmen dus dat heb ik deze keer maar even overgeslagen. Toen zijn we doorgereden naar Kaneko waar ze mooie vissen hadden maar erg aan de prijs. Vervolgens zijn we doorgereden naar Yagenji. Die staat vooral bekend om zijn brede mix Karashigoi en Shiro. Hier zaten toch nog wel hele leuke vissen in de bak alleen ze waren vandaag allemaal op de Nogyosai Koi Show dus ze hadden het redelijk druk. Later deze week gaan ze nog een keer harvesten dus heb ik besloten om later deze week nog een keer terug te komen. Ik ben hier wel kieskeurig in dus ik kom dan liever terug als ze net geharvest hebben. Nog geen Shiro Utsuri, maar we hebben de gok genomen…

Tussendoor nog even naar Ikarashi Kazuto geweest:

Hierna zijn we doorgereden naar Tanaka maar we hadden geen afspraak gemaakt dus bij aankomst zaten de deuren op slot en dus hebben we even met Mischa gebeld en die belde een kwartiertje later, toen we alweer bij een andere kweker waren, dat hij weer terug kwam. We zijn toen snel weer terug gereden naar Tanaka. Hier hebben we een hele mooie selectie kunnen maken van 12 hagelwitte Shiro’s van goede kwaliteit en in verschillende prijsklassen.Enkele van de Shiro Utsuri; sorry voor de slechte kwaliteit video; een betere volgt nog.

Al met al is het dus goed gekomen en heb ik de Shiro’s gevonden die ik zocht voor jullie. Eentje kun je hiernaast al zien. Foto’s en video’s van de rest volgen spoedig!

Deze beauty zagen we ook nog; maar toch maar besloten om niet te kopen.